[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index] [List Home]
[birt-news] problem with Euro symbol


Dear All,

I'm having problems to get displayed the euro symbol (€) on PDF reports generated on the server side, with reports designs stored in a database table, while the same symbol gets displayed nicely on the design session ... I have checked the contents of the database and they seems to be exactly the "same" as the off-line files: if I dump the contents of such a (database inhabiting) design into a file and open it with the designer the € symbol get displayed fine when rendering it to PDF. Moreover if I serve the original files from the WEB server the symbol get also "replaced" with something else... I'm testing this on windows XP and using birt 2.2.1... I'm launching the report with a code similar to:

IRunAndRenderTask renderTask = engine.createRunAndRenderTask(design);
RenderOption opcRend;
if ("pdf".equals(fmt)) {
PDFRenderOption opc = new PDFRenderOption();
opc.setOutputFormat("pdf");
opcRend = opc;
}
....
renderTask.setRenderOption(opcRend);
renderTask.run();

I have tried several options like:

opc.setOption(PDFRenderOption.PDF_FONT_SUBSTITUTION, true/false);
opc.setFontDirectory("C:\\windows\\fonts");
opc.setEmbededFont(true/false);

but without any success...:-(. Am I missing some necessary configuration step? I have been, also, debugging the designer hopping to find any differences in the way I create a IRunAndRenderTask and the way the designer do but without any success... I have also found this thread http://dev.eclipse.org/newslists/news.eclipse.birt/msg26200.html but I don't know if it is the same issue I'm finding here...

Any hints, suggestions, workarounds are greatly appreciated...

Best,

Ernesto.

*************************************************************
Este correo ha sido procesado por el antivirus del Grupo FCC.
*************************************************************