Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Modeling » EMF "Technology" (Ecore Tools, EMFatic, etc)  » Error validating with ecore.xsd
Error validating with ecore.xsd [message #64177] Sun, 10 December 2006 04:54 Go to next message
Brian Vetter is currently offline Brian VetterFriend
Messages: 74
Registered: July 2009
Member
I get the following validation error in ecore.xsd in 13 places.

"src-simple-type.2.b: A <restriction> element was found that has neither
a base [attribute] nor a <simpleType> element among its [children]. One
is required."

The lines are 352, 358, 361, 370, 373, 376, 379, 394, 397, 406, 409,
412, and 428.

The lines in question typically look like this:

<xsd:simpleType ecore:instanceClass="char" name="EChar">
<xsd:restriction/>
</xsd:simpleType>

It would appear that the empty <xsd:restriction/> is causing the pain,
but simply taking it out doesn't help.

Brian
Re: Error validating with ecore.xsd [message #64200 is a reply to message #64177] Sun, 10 December 2006 12:25 Go to previous messageGo to next message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: merks.ca.ibm.com

Brian,

Yes, the XSD model isn't properly flagging these errors causing me to
over look them. Likely I'll just have all these types restrict
xsd:string (since they can't restrict anySimpleType outside of the
schema for schemas). So we should really fix both the XSD model's not
diagnosing the problem as well as fix the EcoreSchemaBuilder to not
generate results with such errors in them and then use that to
regenerate Ecore.xsd. Please open a bugzilla and we'll address all
these issues.


Brian Vetter wrote:
> I get the following validation error in ecore.xsd in 13 places.
>
> "src-simple-type.2.b: A <restriction> element was found that has
> neither a base [attribute] nor a <simpleType> element among its
> [children]. One is required."
>
> The lines are 352, 358, 361, 370, 373, 376, 379, 394, 397, 406, 409,
> 412, and 428.
>
> The lines in question typically look like this:
>
> <xsd:simpleType ecore:instanceClass="char" name="EChar">
> <xsd:restriction/>
> </xsd:simpleType>
>
> It would appear that the empty <xsd:restriction/> is causing the pain,
> but simply taking it out doesn't help.
>
> Brian
Re: Error validating with ecore.xsd [message #64268 is a reply to message #64200] Mon, 11 December 2006 16:18 Go to previous message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: merks.ca.ibm.com

Brian,

I've opened https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=167445 and
committed the fixes for both 2.2.2 and 2.3.0.


Ed Merks wrote:
> Brian,
>
> Yes, the XSD model isn't properly flagging these errors causing me to
> over look them. Likely I'll just have all these types restrict
> xsd:string (since they can't restrict anySimpleType outside of the
> schema for schemas). So we should really fix both the XSD model's not
> diagnosing the problem as well as fix the EcoreSchemaBuilder to not
> generate results with such errors in them and then use that to
> regenerate Ecore.xsd. Please open a bugzilla and we'll address all
> these issues.
>
>
> Brian Vetter wrote:
>> I get the following validation error in ecore.xsd in 13 places.
>>
>> "src-simple-type.2.b: A <restriction> element was found that has
>> neither a base [attribute] nor a <simpleType> element among its
>> [children]. One is required."
>>
>> The lines are 352, 358, 361, 370, 373, 376, 379, 394, 397, 406, 409,
>> 412, and 428.
>>
>> The lines in question typically look like this:
>>
>> <xsd:simpleType ecore:instanceClass="char" name="EChar">
>> <xsd:restriction/>
>> </xsd:simpleType>
>>
>> It would appear that the empty <xsd:restriction/> is causing the
>> pain, but simply taking it out doesn't help.
>>
>> Brian
Re: Error validating with ecore.xsd [message #596740 is a reply to message #64177] Sun, 10 December 2006 12:25 Go to previous message
Ed Merks is currently offline Ed MerksFriend
Messages: 31825
Registered: July 2009
Senior Member
Brian,

Yes, the XSD model isn't properly flagging these errors causing me to
over look them. Likely I'll just have all these types restrict
xsd:string (since they can't restrict anySimpleType outside of the
schema for schemas). So we should really fix both the XSD model's not
diagnosing the problem as well as fix the EcoreSchemaBuilder to not
generate results with such errors in them and then use that to
regenerate Ecore.xsd. Please open a bugzilla and we'll address all
these issues.


Brian Vetter wrote:
> I get the following validation error in ecore.xsd in 13 places.
>
> "src-simple-type.2.b: A <restriction> element was found that has
> neither a base [attribute] nor a <simpleType> element among its
> [children]. One is required."
>
> The lines are 352, 358, 361, 370, 373, 376, 379, 394, 397, 406, 409,
> 412, and 428.
>
> The lines in question typically look like this:
>
> <xsd:simpleType ecore:instanceClass="char" name="EChar">
> <xsd:restriction/>
> </xsd:simpleType>
>
> It would appear that the empty <xsd:restriction/> is causing the pain,
> but simply taking it out doesn't help.
>
> Brian


Ed Merks
Professional Support: https://www.macromodeling.com/
Re: Error validating with ecore.xsd [message #596762 is a reply to message #64200] Mon, 11 December 2006 16:18 Go to previous message
Ed Merks is currently offline Ed MerksFriend
Messages: 31825
Registered: July 2009
Senior Member
Brian,

I've opened https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=167445 and
committed the fixes for both 2.2.2 and 2.3.0.


Ed Merks wrote:
> Brian,
>
> Yes, the XSD model isn't properly flagging these errors causing me to
> over look them. Likely I'll just have all these types restrict
> xsd:string (since they can't restrict anySimpleType outside of the
> schema for schemas). So we should really fix both the XSD model's not
> diagnosing the problem as well as fix the EcoreSchemaBuilder to not
> generate results with such errors in them and then use that to
> regenerate Ecore.xsd. Please open a bugzilla and we'll address all
> these issues.
>
>
> Brian Vetter wrote:
>> I get the following validation error in ecore.xsd in 13 places.
>>
>> "src-simple-type.2.b: A <restriction> element was found that has
>> neither a base [attribute] nor a <simpleType> element among its
>> [children]. One is required."
>>
>> The lines are 352, 358, 361, 370, 373, 376, 379, 394, 397, 406, 409,
>> 412, and 428.
>>
>> The lines in question typically look like this:
>>
>> <xsd:simpleType ecore:instanceClass="char" name="EChar">
>> <xsd:restriction/>
>> </xsd:simpleType>
>>
>> It would appear that the empty <xsd:restriction/> is causing the
>> pain, but simply taking it out doesn't help.
>>
>> Brian


Ed Merks
Professional Support: https://www.macromodeling.com/
Previous Topic:why did the JET Syntax change (JET1 vs. JET2)
Next Topic:EMF validation dependency on org.eclipse.ui.ide
Goto Forum:
  


Current Time: Sat Apr 10 15:39:08 GMT 2021

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02033 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top