Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Modeling » EMF » [CDO] Invalid signalID on commit
[CDO] Invalid signalID on commit [message #1470725] Wed, 12 November 2014 15:25 Go to next message
Johannes Schaefer is currently offline Johannes SchaeferFriend
Messages: 6
Registered: October 2014
Junior Member
Hello,

I'm trying to save a model into the CDO.
Unfortunately I get on client side a NPE:
Caused by: java.lang.NullPointerException
	at org.eclipse.emf.cdo.server.internal.net4j.protocol.CommitTransactionIndication.indicatingCommit(CommitTransactionIndication.java:182)
	at org.eclipse.emf.cdo.server.internal.net4j.protocol.CommitTransactionIndication.indicating(CommitTransactionIndication.java:99)
	at org.eclipse.emf.cdo.server.internal.net4j.protocol.CDOServerIndicationWithMonitoring.indicating(CDOServerIndicationWithMonitoring.java:110)
	at org.eclipse.net4j.signal.IndicationWithMonitoring.indicating(IndicationWithMonitoring.java:87)
	at org.eclipse.net4j.signal.IndicationWithResponse.doExtendedInput(IndicationWithResponse.java:92)
	at org.eclipse.net4j.signal.Signal.doInput(Signal.java:328)
	at org.eclipse.net4j.signal.IndicationWithResponse.execute(IndicationWithResponse.java:65)
	at org.eclipse.net4j.signal.IndicationWithMonitoring.execute(IndicationWithMonitoring.java:66)
	at org.eclipse.net4j.signal.Signal.runSync(Signal.java:253)

and on server side the console show me tons of the following error:
!ENTRY org.eclipse.net4j.util 4 0 2014-11-12 16:04:38.664
!MESSAGE Invalid signalID 19456
!STACK 0
java.lang.IllegalArgumentException: Invalid signalID 19456
        at org.eclipse.net4j.signal.SignalProtocol.provideSignalReactor(SignalProtocol.java:343)
        at org.eclipse.net4j.signal.SignalProtocol.handleBuffer(SignalProtocol.java:211)
        at org.eclipse.spi.net4j.Channel$ReceiverWork.run(Channel.java:366)
        at org.eclipse.net4j.util.concurrent.QueueRunner.work(QueueRunner.java:26)
        at org.eclipse.net4j.util.concurrent.QueueRunner.work(QueueRunner.java:1)
        at org.eclipse.net4j.util.concurrent.QueueWorker.doWork(QueueWorker.java:88)
        at org.eclipse.net4j.util.concurrent.QueueWorker.work(QueueWorker.java:79)
        at org.eclipse.net4j.util.concurrent.Worker$WorkerThread.run(Worker.java:206)

I can reproduce the issue the with CDO Explorer and when I commit the session by my own code.
Any idea how to solve this issues or any hint for bug hunting?

Regards,
Johannes.
Re: [CDO] Invalid signalID on commit [message #1470789 is a reply to message #1470725] Wed, 12 November 2014 16:32 Go to previous messageGo to next message
Esteban Dugueperoux is currently offline Esteban DugueperouxFriend
Messages: 472
Registered: July 2009
Senior Member
Hi Johannes,

Which release of CDO do you use?
Do you use the same release for server and client?

Best Regards.

Le 12/11/2014 16:25, Johannes Schaefer a écrit :
> Hello,
>
> I'm trying to save a model into the CDO.
> Unfortunately I get on client side a NPE:
>
> Caused by: java.lang.NullPointerException
> at
> org.eclipse.emf.cdo.server.internal.net4j.protocol.CommitTransactionIndication.indicatingCommit(CommitTransactionIndication.java:182)
>
> at
> org.eclipse.emf.cdo.server.internal.net4j.protocol.CommitTransactionIndication.indicating(CommitTransactionIndication.java:99)
>
> at
> org.eclipse.emf.cdo.server.internal.net4j.protocol.CDOServerIndicationWithMonitoring.indicating(CDOServerIndicationWithMonitoring.java:110)
>
> at
> org.eclipse.net4j.signal.IndicationWithMonitoring.indicating(IndicationWithMonitoring.java:87)
>
> at
> org.eclipse.net4j.signal.IndicationWithResponse.doExtendedInput(IndicationWithResponse.java:92)
>
> at org.eclipse.net4j.signal.Signal.doInput(Signal.java:328)
> at
> org.eclipse.net4j.signal.IndicationWithResponse.execute(IndicationWithResponse.java:65)
>
> at
> org.eclipse.net4j.signal.IndicationWithMonitoring.execute(IndicationWithMonitoring.java:66)
>
> at org.eclipse.net4j.signal.Signal.runSync(Signal.java:253)
>
> and on server side the console show me tons of the following error:
>
> !ENTRY org.eclipse.net4j.util 4 0 2014-11-12 16:04:38.664
> !MESSAGE Invalid signalID 19456
> !STACK 0
> java.lang.IllegalArgumentException: Invalid signalID 19456
> at
> org.eclipse.net4j.signal.SignalProtocol.provideSignalReactor(SignalProtocol.java:343)
>
> at
> org.eclipse.net4j.signal.SignalProtocol.handleBuffer(SignalProtocol.java:211)
>
> at org.eclipse.spi.net4j.Channel$ReceiverWork.run(Channel.java:366)
> at
> org.eclipse.net4j.util.concurrent.QueueRunner.work(QueueRunner.java:26)
> at
> org.eclipse.net4j.util.concurrent.QueueRunner.work(QueueRunner.java:1)
> at
> org.eclipse.net4j.util.concurrent.QueueWorker.doWork(QueueWorker.java:88)
> at
> org.eclipse.net4j.util.concurrent.QueueWorker.work(QueueWorker.java:79)
> at
> org.eclipse.net4j.util.concurrent.Worker$WorkerThread.run(Worker.java:206)
>
> I can reproduce the issue the with CDO Explorer and when I commit the
> session by my own code.
> Any idea how to solve this issues or any hint for bug hunting?
>
> Regards,
> Johannes.



--
Esteban Dugueperoux - Obeo

Need professional services for Sirius?
http://www.obeodesigner.com/sirius
Re: [CDO] Invalid signalID on commit [message #1471410 is a reply to message #1470789] Thu, 13 November 2014 04:13 Go to previous messageGo to next message
Eike Stepper is currently offline Eike StepperFriend
Messages: 6325
Registered: July 2009
Senior Member
Am 12.11.2014 um 17:32 schrieb Esteban Dugueperoux:
> Hi Johannes,
>
> Which release of CDO do you use?
> Do you use the same release for server and client?
Invalid signal IDs can have one of the following two causes:

1) Client and server do not use the same protocol implementation (same build!), or
2) A bug in the physical transport implementation, i.e. TCPConnector.

A bug in the CDOProtocol is very unlikely because the individual signals that go through an IChannel (e.g. the one that
connects a CDOSession to the server) are isolated against each other and the signal ID is not part of the
application-level protocol.

Cheers
/Eike

----
http://www.esc-net.de
http://thegordian.blogspot.com
http://twitter.com/eikestepper
Re: [CDO] Invalid signalID on commit [message #1504762 is a reply to message #1471410] Tue, 09 December 2014 14:39 Go to previous message
Johannes Schaefer is currently offline Johannes SchaeferFriend
Messages: 6
Registered: October 2014
Junior Member
Hi Esteban and Eike,

thanks for your hints. The problem was differences in versions of client and server.
Previous Topic:EMF Edit ItemProvider getText method always returns a default string?
Next Topic:[EMF] MinimalEStoreEObjectImpl
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Nov 23 15:16:10 GMT 2017

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02121 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software