Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Modeling » M2T (model-to-text transformation) » [Acceleo] Generation of code and creation of sub-unit problems(Generation removes stereotypes in the sub-unit)
icon4.gif  [Acceleo] Generation of code and creation of sub-unit problems [message #1442044] Fri, 10 October 2014 14:39
Johan Hardy is currently offline Johan HardyFriend
Messages: 47
Registered: December 2012

Dear all,

I decided to create this topic because I experienced a bad behavior between Papyrus 1.0.1 or the simple UML Editor & Acceleo 5.4.0. The issue was originally reported to Papyrus MDT project but it seems to be linked to Acceleo or UML:

The description of the problem is in the title. I have a big model (where a profile is applied) with a lot of packages which contains classes where lots of stereotypes are applied. FYI, the applied profile is enclosed in a plugin with EMF & papyrus extensions.

            description="UML profile for functional C"
            name="Functional C"
            provider="Spacebel SA">

When I create a sub-unit for a package (for example team collaboration), all the stereotypes applied on the people below are still applied and I can continue to model my software .. No problem. Then, when I decide to generate my code by using my own UML to C generator, there is no problem too.

However ... when I close the model after the generation and I reopen the model again, the applied stereotypes have disappeared in the sub-unit ... . To sum-up:

-Own Acceleo generator UML to C enclosed in a plugin
-Own profile enclosed in a plugin

1. Open uml model (whatever it is papyrus or the simple UML Editor it is the same issue)
2. Creation of model sub-units
3. UML Modeling
4. Generation of the code by using Acceleo -> code is fine
5. Close the uml model
6. Reopen the uml model again
7. The stereotypes applied on the sub-unit elements disappeared

Does anyone already experience that behavior ? Do you know what I miss ?

In advance thanks for any proposition !
Best regards;
Previous Topic:[Acceleo] An Acceleo-based generator built with Maven does not work on Obeo Designer 6.2
Next Topic:[Acceleo] UML profile not accessible
Goto Forum:

Current Time: Mon Mar 19 07:18:33 GMT 2018

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01651 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software