Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Oomph » artificial_root not found
artificial_root not found [message #1410244] Wed, 20 August 2014 07:38 Go to next message
Jonathan Dumont is currently offline Jonathan DumontFriend
Messages: 58
Registered: March 2011
Location: Laval
Member
Hi,

I try to build my first Oomph setup configuration, and when I execute it with the Oomph installer, I have the following exception :

[09:00:28] Preparing to commit the provisioning operation.
[09:00:29] An error was detected while performing the engine operation and the changes are being rolled back. See the log for details.
[09:00:31] ERROR: org.eclipse.equinox.p2.engine code=0 
  at org.eclipse.oomph.util.AbstractOomphPlugin.coreException(AbstractOomphPlugin.java:196)
  at org.eclipse.oomph.p2.internal.core.ProfileTransactionImpl$1.commit(ProfileTransactionImpl.java:408)
  at org.eclipse.oomph.p2.internal.core.ProfileTransactionImpl.commit(ProfileTransactionImpl.java:297)
  at org.eclipse.oomph.setup.p2.impl.P2TaskImpl.perform(P2TaskImpl.java:691)
  at org.eclipse.oomph.internal.setup.core.SetupTaskPerformer.doPerformNeededSetupTasks(SetupTaskPerformer.java:2418)
  at org.eclipse.oomph.internal.setup.core.SetupTaskPerformer.performNeededSetupTasks(SetupTaskPerformer.java:2374)
  at org.eclipse.oomph.internal.setup.core.SetupTaskPerformer.performTriggeredSetupTasks(SetupTaskPerformer.java:2364)
  at org.eclipse.oomph.internal.setup.core.SetupTaskPerformer.perform(SetupTaskPerformer.java:2304)
  at org.eclipse.oomph.setup.ui.wizards.ProgressPage$7.run(ProgressPage.java:377)
  at org.eclipse.oomph.setup.ui.wizards.ProgressPage$9$1.run(ProgressPage.java:454)
  at org.eclipse.core.internal.jobs.Worker.run(Worker.java:54)
  ERROR: org.eclipse.equinox.p2.director code=10053 Cannot complete the install because one or more required items could not be found.
    ERROR: org.eclipse.equinox.p2.director code=0 You requested to install 'artificial_root [1.0.0.v1408517728894]' but it could not be found
  OK: unknown code=0 OK


I can't figure out what is the cause of this exception, what is "artificial_root" ? Any idea ?
Re: artificial_root not found [message #1410255 is a reply to message #1410244] Wed, 20 August 2014 08:15 Go to previous messageGo to next message
Jonathan Dumont is currently offline Jonathan DumontFriend
Messages: 58
Registered: March 2011
Location: Laval
Member
Hi again,

Step by step I found the implied dependancy, it was edu.umd.cs.findbugs.plugin.eclipse.feature.group, with the update site http://findbugs.cs.umd.edu/eclipse.
If I remove it from my setup, it works...

Don't really know why because the feature id and update site seems to be correct.
Re: artificial_root not found [message #1410266 is a reply to message #1410255] Wed, 20 August 2014 08:47 Go to previous messageGo to next message
Ed Merks is currently offline Ed MerksFriend
Messages: 31042
Registered: July 2009
Senior Member
Jonathan,

Could you please try downloading and unzipping the latest installer.
We've made significant changes with respect to this artificial root
handling and fixed the installer self update problem. Please let us
know if this helps or if the same problem occurs.

On 20/08/2014 10:15 AM, Jonathan Dumont wrote:
> Hi again,
>
> Step by step I found the implied dependancy, it was
> edu.umd.cs.findbugs.plugin.eclipse.feature.group, with the update site
> http://findbugs.cs.umd.edu/eclipse.
> If I remove it from my setup, it works...
>
> Don't really know why because the feature id and update site seems to
> be correct.
Re: artificial_root not found [message #1413444 is a reply to message #1410266] Thu, 28 August 2014 14:26 Go to previous messageGo to next message
Jonathan Dumont is currently offline Jonathan DumontFriend
Messages: 58
Registered: March 2011
Location: Laval
Member
Ed,

I have restored in my configuration the FindBugs update site and dependency, and tried to build with the latest Oomph installer I have found :
- downloaded from https://wiki.eclipse.org/Eclipse_Oomph_Installer
- windows 64b
- version 1.0.0 build 405

And it works correctly ! Thanks.

Re: artificial_root not found [message #1724574 is a reply to message #1413444] Wed, 24 February 2016 18:03 Go to previous messageGo to next message
Daniel Sokolowski is currently offline Daniel SokolowskiFriend
Messages: 7
Registered: November 2011
Junior Member
To state that this very frustrating is an understatement, issue still occuring as per below.

Is there alternative ways to modify the workspace settings in the way Ommph allows? The old way of just sharing the folder with Eclipse isntalled and settings modified still seems like a better choice

```
[2016-02-24 11:57:53] Repository http://download.eclipse.org/egit/updates
[2016-02-24 11:57:53] Repository http://media.developerforce.com/force-ide/eclipse42
[2016-02-24 11:58:02] Calculating requirements and dependencies.
[2016-02-24 11:58:03] Cannot complete the request. Generating details.
[2016-02-24 11:58:03] ERROR: org.eclipse.equinox.p2.director code=10053 Cannot complete the install because one or more required items could not be found.
at org.eclipse.oomph.util.OomphPlugin.coreException(OomphPlugin.java:280)
at org.eclipse.oomph.p2.internal.core.ProfileTransactionImpl.resolve(ProfileTransactionImpl.java:414)
at org.eclipse.oomph.p2.internal.core.ProfileTransactionImpl.commit(ProfileTransactionImpl.java:326)
at org.eclipse.oomph.setup.p2.impl.P2TaskImpl.perform(P2TaskImpl.java:724)
at org.eclipse.oomph.setup.internal.core.SetupTaskPerformer.doPerformNeededSetupTasks(SetupTaskPerformer.java:3036)
at org.eclipse.oomph.setup.internal.core.SetupTaskPerformer.performNeededSetupTasks(SetupTaskPerformer.java:2965)
at org.eclipse.oomph.setup.internal.core.SetupTaskPerformer.performTriggeredSetupTasks(SetupTaskPerformer.java:2946)
at org.eclipse.oomph.setup.internal.core.SetupTaskPerformer.perform(SetupTaskPerformer.java:2857)
at org.eclipse.oomph.setup.internal.installer.SimpleVariablePage.installPerform(SimpleVariablePage.java:1187)
at org.eclipse.oomph.setup.internal.installer.SimpleVariablePage.access$28(SimpleVariablePage.java:1066)
at org.eclipse.oomph.setup.internal.installer.SimpleVariablePage$19.run(SimpleVariablePage.java:1011)
ERROR: org.eclipse.equinox.p2.director code=0 Software being installed: artificial_root 1.0.0.v1456333082655
ERROR: org.eclipse.equinox.p2.director code=0 Missing requirement: artificial_root 1.0.0.v1456333082655 requires 'org.eclipse.mylyn.team.git.feature.group 0.0.0' but it could not be found
```
Re: artificial_root not found [message #1724591 is a reply to message #1724574] Wed, 24 February 2016 20:16 Go to previous message
Ed Merks is currently offline Ed MerksFriend
Messages: 31042
Registered: July 2009
Senior Member
Daniel,

This seems related to
https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=488400. I can see it
mentions "Eclipse IDE For OrchestraCMS (Mars)" and all kinds of
requirements that I have never seen before. In particular, what is
user.products.eclipse.ide.for.orchestracms.mars? It seems clear to me
that you have some kind of specialized product definition that you
didn't get from the catalogs we (the Oomph team) provide... Where did
this product definition come from? How did it get into your user catalog?


On 24.02.2016 19:03, Daniel Sokolowski wrote:
> To state that this very frustrating is an understatement, issue still
> occuring as per below.
>
> Is there alternative ways to modify the workspace settings in the way
> Ommph allows? The old way of just sharing the folder with Eclipse
> isntalled and settings modified still seems like a better choice
>
> ```
> [2016-02-24 11:57:53] Repository http://download.eclipse.org/egit/updates
> [2016-02-24 11:57:53] Repository
> http://media.developerforce.com/force-ide/eclipse42
> [2016-02-24 11:58:02] Calculating requirements and dependencies.
> [2016-02-24 11:58:03] Cannot complete the request. Generating details.
> [2016-02-24 11:58:03] ERROR: org.eclipse.equinox.p2.director
> code=10053 Cannot complete the install because one or more required
> items could not be found.
> at
> org.eclipse.oomph.util.OomphPlugin.coreException(OomphPlugin.java:280)
> at
> org.eclipse.oomph.p2.internal.core.ProfileTransactionImpl.resolve(ProfileTransactionImpl.java:414)
> at
> org.eclipse.oomph.p2.internal.core.ProfileTransactionImpl.commit(ProfileTransactionImpl.java:326)
> at
> org.eclipse.oomph.setup.p2.impl.P2TaskImpl.perform(P2TaskImpl.java:724)
> at
> org.eclipse.oomph.setup.internal.core.SetupTaskPerformer.doPerformNeededSetupTasks(SetupTaskPerformer.java:3036)
> at
> org.eclipse.oomph.setup.internal.core.SetupTaskPerformer.performNeededSetupTasks(SetupTaskPerformer.java:2965)
> at
> org.eclipse.oomph.setup.internal.core.SetupTaskPerformer.performTriggeredSetupTasks(SetupTaskPerformer.java:2946)
> at
> org.eclipse.oomph.setup.internal.core.SetupTaskPerformer.perform(SetupTaskPerformer.java:2857)
> at
> org.eclipse.oomph.setup.internal.installer.SimpleVariablePage.installPerform(SimpleVariablePage.java:1187)
> at
> org.eclipse.oomph.setup.internal.installer.SimpleVariablePage.access$28(SimpleVariablePage.java:1066)
> at
> org.eclipse.oomph.setup.internal.installer.SimpleVariablePage$19.run(SimpleVariablePage.java:1011)
> ERROR: org.eclipse.equinox.p2.director code=0 Software being
> installed: artificial_root 1.0.0.v1456333082655
> ERROR: org.eclipse.equinox.p2.director code=0 Missing requirement:
> artificial_root 1.0.0.v1456333082655 requires
> 'org.eclipse.mylyn.team.git.feature.group 0.0.0' but it could not be
> found
> ```
>
Previous Topic:Let users configure startup tasks
Next Topic:Composite targlets
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Apr 08 10:04:41 GMT 2020

Powered by FUDForum. Page generated in 0.13867 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top