Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Buckminster » Circular component dependency JDT -> OTDT -> JDT
Circular component dependency JDT -> OTDT -> JDT [message #1408117] Thu, 14 August 2014 09:10 Go to next message
Knut Wannheden is currently offline Knut WannhedenFriend
Messages: 298
Registered: July 2009
Senior Member
Hi all,

I am trying to set up a Buckminster based build (using Buckminster 1.6 from http://download.eclipse.org/tools/buckminster/updates-4.4) and run into a "Circular component dependency detected" problem:

Circular component dependency detected. Chain is my.foo -> org.eclipse.emf.ecore.xcore -> org.eclipse.emf.codegen.ecore -> org.eclipse.jdt.core -> org.eclipse.objectteams.otdt.core.patch -> org.eclipse.jdt.core

In my CSPEC I include the Xcore feature org.eclipse.emf.ecore.xcore.feature.group(1.1.2.v20131212-0836) which I in the RMAP fetch from http://download.eclipse.org/modeling/emf/emf/updates/releases. I also include the org.eclipse.platform(4.3.2.M20140221-1700) feature from the Kepler update site http://download.eclipse.org/releases/kepler.

Any idea what I may be doing wrong here?

Thanks,

--knut
Re: Circular component dependency JDT -> OTDT -> JDT [message #1408501 is a reply to message #1408117] Fri, 15 August 2014 08:02 Go to previous message
Lorenzo Bettini is currently offline Lorenzo BettiniFriend
Messages: 1750
Registered: July 2009
Location: Firenze, Italy
Senior Member
On 14/08/2014 11:10, Knut Wannheden wrote:
> Hi all,
>
> I am trying to set up a Buckminster based build (using Buckminster 1.6
> from http://download.eclipse.org/tools/buckminster/updates-4.4) and run
> into a "Circular component dependency detected" problem:
>
> Circular component dependency detected. Chain is my.foo ->
> org.eclipse.emf.ecore.xcore -> org.eclipse.emf.codegen.ecore ->
> org.eclipse.jdt.core -> org.eclipse.objectteams.otdt.core.patch ->
> org.eclipse.jdt.core
>
> In my CSPEC I include the Xcore feature
> org.eclipse.emf.ecore.xcore.feature.group(1.1.2.v20131212-0836) which I
> in the RMAP fetch from
> http://download.eclipse.org/modeling/emf/emf/updates/releases. I also
> include the org.eclipse.platform(4.3.2.M20140221-1700) feature from the
> Kepler update site http://download.eclipse.org/releases/kepler.
>
> Any idea what I may be doing wrong here?
>

This looks like a problem in xcore feature... but xcore feature is now
version 1.2.0, can you try with the newer version?

Lorenzo

--
Lorenzo Bettini, PhD in Computer Science, DI, Univ. Torino
HOME: http://www.lorenzobettini.it
Xtext Book:
http://www.packtpub.com/implementing-domain-specific-languages-with-xtext-and-xtend/book
Previous Topic:ERROR: Resource is out of sync with the file system
Next Topic:Problem during meta-data refresh
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Aug 16 16:28:42 GMT 2018

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01751 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top