Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Remote Application Platform (RAP) » Multi-column TreeViewer Rendering Problems (possibly a bug?)
Multi-column TreeViewer Rendering Problems (possibly a bug?) [message #127078] Fri, 03 April 2009 12:54 Go to next message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: bjoern.bjoernfischer.de

This is a multi-part message in MIME format.
--------------010801050705040000040405
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-15
Content-Transfer-Encoding: 8bit

Hi everybody,
when trying to add icon support to a multi-column TreeViewer I
encountered some rendering problems. Therefore I coded a small example
showing an instance of a Person class with friendly Person objects as
children rows.

For the attaced screenshot I gave the first (tree) column an icon if the
first name of the person starts with the letter "A". The second column
has an icon if the last name of the person starts with the letter "H".

In the screenshot can be seen three problems:

1. If there is an icon in the second column, the label of the third (and
all possibly following) column(s) is not positioned correctly, in fact
it is moved to the right by the width of the icon.

2. If the last name (text for the second column) is missing as in the
last row of the example, the text of the third column is rendered at the
place of the second column.

3. If there is at least one icon in the first column, the lable texts
(all of them) should be moved to the right by the width of the icon.
This IMHO is a minor bug, but at least it is a difference between RAP
and RCP.

I also attached the source of the viewPart to reproduce this behaviour.
The RAP version used is 1.2 M6.

Can this be considered as a bug?

Regards,
Bj
Re: Multi-column TreeViewer Rendering Problems (possibly a bug?) [message #127175 is a reply to message #127078] Sat, 04 April 2009 10:48 Go to previous messageGo to next message
Ivan Furnadjiev is currently offline Ivan FurnadjievFriend
Messages: 2359
Registered: July 2009
Location: Sofia, Bulgaria
Senior Member
Hi Björn,

it seems that you found a bug. Please file a bugzilla about issue 1 and
3. Issue 2 is a know bug:
262203: TreeViewer Columns do not show data properly
https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=262203

Best,
Ivan

Björn Fischer wrote:
> Hi everybody,
> when trying to add icon support to a multi-column TreeViewer I
> encountered some rendering problems. Therefore I coded a small example
> showing an instance of a Person class with friendly Person objects as
> children rows.
>
> For the attaced screenshot I gave the first (tree) column an icon if the
> first name of the person starts with the letter "A". The second column
> has an icon if the last name of the person starts with the letter "H".
>
> In the screenshot can be seen three problems:
>
> 1. If there is an icon in the second column, the label of the third (and
> all possibly following) column(s) is not positioned correctly, in fact
> it is moved to the right by the width of the icon.
>
> 2. If the last name (text for the second column) is missing as in the
> last row of the example, the text of the third column is rendered at the
> place of the second column.
>
> 3. If there is at least one icon in the first column, the lable texts
> (all of them) should be moved to the right by the width of the icon.
> This IMHO is a minor bug, but at least it is a difference between RAP
> and RCP.
>
> I also attached the source of the viewPart to reproduce this behaviour.
> The RAP version used is 1.2 M6.
>
> Can this be considered as a bug?
>
> Regards,
> Björn
>
>
> ------------------------------------------------------------ ------------
>
Re: Multi-column TreeViewer Rendering Problems (possibly a bug?) [message #127284 is a reply to message #127175] Mon, 06 April 2009 08:33 Go to previous message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: bjoern.bjoernfischer.de

Done. See https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=271277

Regards,
Björn

Ivan Furnadjiev schrieb:
> Hi Björn,
>
> it seems that you found a bug. Please file a bugzilla about issue 1 and
> 3. Issue 2 is a know bug:
> 262203: TreeViewer Columns do not show data properly
> https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=262203
>
> Best,
> Ivan
>
> Björn Fischer wrote:
>> Hi everybody,
>> when trying to add icon support to a multi-column TreeViewer I
>> encountered some rendering problems. Therefore I coded a small example
>> showing an instance of a Person class with friendly Person objects as
>> children rows.
>>
>> For the attaced screenshot I gave the first (tree) column an icon if the
>> first name of the person starts with the letter "A". The second column
>> has an icon if the last name of the person starts with the letter "H".
>>
>> In the screenshot can be seen three problems:
>>
>> 1. If there is an icon in the second column, the label of the third (and
>> all possibly following) column(s) is not positioned correctly, in fact
>> it is moved to the right by the width of the icon.
>>
>> 2. If the last name (text for the second column) is missing as in the
>> last row of the example, the text of the third column is rendered at the
>> place of the second column.
>>
>> 3. If there is at least one icon in the first column, the lable texts
>> (all of them) should be moved to the right by the width of the icon.
>> This IMHO is a minor bug, but at least it is a difference between RAP
>> and RCP.
>>
>> I also attached the source of the viewPart to reproduce this behaviour.
>> The RAP version used is 1.2 M6.
>>
>> Can this be considered as a bug?
>>
>> Regards,
>> Björn
>>
>> ------------------------------------------------------------ ------------
>>
Previous Topic:directing the rap application with normal HTTP calls
Next Topic:RAP in stand-alone Equinox
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Dec 08 12:17:58 GMT 2021

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02101 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top