Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Archived » M2M (model-to-model transformation) » [ATL][newbie] Some problem in UML2 to UML2 transformation
[ATL][newbie] Some problem in UML2 to UML2 transformation [message #74240] Mon, 04 February 2008 15:41 Go to next message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: zappasan.gmail.com

Hi!
I want to execute a transformation that from a class stereotyped by
<<wsdl>> create one class for each wsdl element. For example if I have a
class named DatabaseManager stereotyped by <<wsdl>> I want in output all
the classes about wsdl language (definition, portType, ecc.). This not
properly a mapping but a creation of classes from zero. I have some
problems:
1. I have to Setup the type of some property and I've written this code:
type <- UML2!DataType.allInstancesFrom('UML2')->any(e | e.name = 'String')

But it has no effect at the uml output file. When I go to obeserve the
"type" feature of the property I have a blank field.

2. How Can I setup an association between two classes?

This what I've written

helper def: c1: UML2!Property = '';

rule createPT{
from
cs: UML2!Class (cs.hasStereotype('service::wsdl'))
to
ct: UML2!Class,
p0: UML2!Property(
name<-'name',
type <- UML2!DataType.allInstancesFrom('UML2')->any(e | e.name =
'String'),
default<-cs.name
),
a: UML2!Association
do{

ct.name<-'wsdl:PortType'+thisModule.counter.toString();
thisModule.counter <-thisModule.counter+1;
ct.ownedAttribute<-Set{p0};
a.name<-thisModule.c1.name+'To'+ct.name;
a.memberEnd<-Set{p0, thisModule.c1};
}
}

The helper caches a property defined in the creation of another class. I
can't think that this association set up works fine because in the
relatedElement feature I have blank.

Can you help-me please?

Thank you

Emanuele
Re: [ATL][newbie] Some problem in UML2 to UML2 transformation [message #79615 is a reply to message #74240] Sat, 19 April 2008 12:15 Go to previous message
Geam Carlos is currently offline Geam CarlosFriend
Messages: 17
Registered: July 2009
Junior Member
Emanuele Hello,

Would like of knows how you resolved this problem? I'm with the same
problem.
You could send the file atl transformation?
What UML2 metamodel you used?

Grateful!
Previous Topic:[ATL] Problem with ATL rules
Next Topic:Composing Transformations
Goto Forum:
  


Current Time: Tue May 21 19:08:19 GMT 2019

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01749 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top