Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Archived » M2M (model-to-model transformation) » Diagram from models in "Families2Persons"
Diagram from models in "Families2Persons" [message #73250] Thu, 24 January 2008 14:50 Go to next message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: no.spam.stop

Hi,
I run the example "Families2Persons" without problems.
I'd want to generate diagrams from the input and output models, ie :
"sample-Families.ecore" and "sample-Persons.ecore".
When i right-click on the model file, and choose "Initialize
ecore_diagram diagram file" command, the wizard says at step 2 "Invalid
diagram root element is selected".
What is the right way to obtain an ecore diagram ?
Many thanks in advance
Nicolas
Re: Diagram from models in "Families2Persons" [message #73354 is a reply to message #73250] Fri, 25 January 2008 15:47 Go to previous messageGo to next message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: quentin.glineur.obeo.fr

This is a multi-part message in MIME format.
--------------000304020702070106000509
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit

Hi,

from what I understand, you are trying to initialize a diagramm for a
model which is not in ecore even though it has this extension.

The feature you are trying to use is only for ecore model.

Actually sample-Families conforms to the metamodel Families.ecore and
sample-Persons to the metamodel Persons.ecore. These two metamodels are
defined in ecore ; so they are the ones from which you can direcly get a
diagramm.

If you want a graphical editor for Families or Persons, you have to
define their graphical concrete syntax. For this one, you may have a
look at GMF.

Regards,

Quentin GLINEUR

Nicolas a
[ATL]Re: Diagram from models in "Families2Persons" [message #73372 is a reply to message #73354] Fri, 25 January 2008 17:26 Go to previous message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: quentin.glineur.obeo.fr

This is a multi-part message in MIME format.
--------------050705030806090608060708
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit

My bad, I forgot the [ATL] subject prefix

Quentin Glineur a
Previous Topic:[ATL] Is it possible to transform between two in-momery models?
Next Topic:[ATL] Unique Called Rules
Goto Forum:
  


Current Time: Sun Apr 11 02:30:13 GMT 2021

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02401 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top