Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Modeling » EMF "Technology" (Ecore Tools, EMFatic, etc)  » Live Validation after saving the model
Live Validation after saving the model [message #68476] Sun, 21 January 2007 13:47 Go to next message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: S.Kemmann.herr-der-mails.de

Hi,

If I'm opening an existing (saved) .extlibrary-file with a library without
the "Name"-property set, the Live-Validation isn't working!? If I add
another Library to the resource and edit the name (but leaf it blank -
invalid) the live-validation message pops-up ... as said before ... doing
the same thind on a saved library-object, nothing happens!?

Is that a bug, or is the problem located between my PC and my chair!?
Thanx!
Soeren
Re: Live Validation after saving the model [message #68733 is a reply to message #68476] Mon, 22 January 2007 22:12 Go to previous message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: cdamus.ca.ibm.com

Hi, Soeren,

Live validation isn't performed on loading the contents of a resource,
because this isn't considered to be "changing" the data. You could,
however, implement a project builder that performs batch validation on a
resource when it is saved (batch validation also includes live constraints,
by default). This builder could produce problem markers (using the
Validation API's MarkerUtil) that persist in the workspace, so that they
will be there whenever the resource is opened.

Of course, such a builder would need to know how to find the in-memory copy
of your resource if it is already open, to avoid loading a duplicate ...

Cheers,

Christian


Soeren Kemmann wrote:

> Hi,
>
> If I'm opening an existing (saved) .extlibrary-file with a library without
> the "Name"-property set, the Live-Validation isn't working!? If I add
> another Library to the resource and edit the name (but leaf it blank -
> invalid) the live-validation message pops-up ... as said before ... doing
> the same thind on a saved library-object, nothing happens!?
>
> Is that a bug, or is the problem located between my PC and my chair!?
> Thanx!
> Soeren
Re: Live Validation after saving the model [message #601537 is a reply to message #68476] Mon, 22 January 2007 22:12 Go to previous message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: cdamus.ca.ibm.com

Hi, Soeren,

Live validation isn't performed on loading the contents of a resource,
because this isn't considered to be "changing" the data. You could,
however, implement a project builder that performs batch validation on a
resource when it is saved (batch validation also includes live constraints,
by default). This builder could produce problem markers (using the
Validation API's MarkerUtil) that persist in the workspace, so that they
will be there whenever the resource is opened.

Of course, such a builder would need to know how to find the in-memory copy
of your resource if it is already open, to avoid loading a duplicate ...

Cheers,

Christian


Soeren Kemmann wrote:

> Hi,
>
> If I'm opening an existing (saved) .extlibrary-file with a library without
> the "Name"-property set, the Live-Validation isn't working!? If I add
> another Library to the resource and edit the name (but leaf it blank -
> invalid) the live-validation message pops-up ... as said before ... doing
> the same thind on a saved library-object, nothing happens!?
>
> Is that a bug, or is the problem located between my PC and my chair!?
> Thanx!
> Soeren
Previous Topic:Live Validation not working!?
Next Topic:Problem with Interactive OCL Console used with Sample Ecore Editor
Goto Forum:
  


Current Time: Sun Feb 28 06:53:31 GMT 2021

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02281 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top