Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Modeling » EMF "Technology" (Ecore Tools, EMFatic, etc)  » [CDO] Loss of connectivity hosing the client
[CDO] Loss of connectivity hosing the client [message #619334] Tue, 01 July 2008 07:57
Tom Crockett is currently offline Tom CrockettFriend
Messages: 54
Registered: July 2009
Member
Hi, I'm wondering how best to handle network drops and loss of
connectivity in client code when using CDO. So far my experience has been
that this completely hoses the client beyond all repair, so that it must
be restarted (in certain cases it not only ceases to function but becomes
unresponsive waiting on a response from the server which never comes.) I
am using the HTTP connector.

Things I have tried to attempt to recover from network outages:
1) Close the transaction, open a new one. (throws an exception)
2) Close the session, open a new one.
3) Close the session's channel.
4) Disconnect the session's connector and reconnect it.

I've tried these steps in various orders and combinations with one
another, all to no avail. The only thing that gets the client working
again is to restart the whole application--needless to say this is far
from desirable. What is the "right" way to do this (assuming there is
one)?

My experience so far has been that CDO works great when you use it exactly
as you're supposed to (which takes some figuring out since it doesn't have
much documentation yet). It has the makings of a great project, I hope it
continues to grow!

Tom
Previous Topic:Teneo : JPOX/DataNucleus Support
Next Topic:Status of JCR Mmgmt project?
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Apr 06 19:15:27 GMT 2020

Powered by FUDForum. Page generated in 0.03417 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top