Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Modeling » EMF "Technology" (Ecore Tools, EMFatic, etc)  » [Teneo] Model persistence performance
[Teneo] Model persistence performance [message #609405] Wed, 01 August 2007 17:05
Alain Picard is currently offline Alain PicardFriend
Messages: 253
Registered: July 2009
Senior Member
Now that I have my model persistence configured and running with small test cases, I decided to use it with a "standard" size case.

Well, it took me 90 mins to persist the model to the local MySQL database (with debugging on, 600 Megs log file). The model is made
up of 9 tables and this particular model instance contains about 90k records altogether. The equivalent XMI is about 9.5Megs and
compresses to 229k with zip.

For the most part, all of the records are quite small, mostly integer and bigint values, with a few varchar values.

I understand that running without a debug file would surely help somewhat, but anything over 30 seconds here surely won't make the
grade.

What are other peoples experiences with the performance of persisting large EMF models ?

For us this is a small/medium model instance. Many will be 5-10 times the size of this one.

Thanks for the feedback.

Alain
Previous Topic:Teneo: tries to map <version.../> element in hbm to EStructuralFeature in HbUtil.getPropertyAc
Next Topic:[Teneo] Performance creating a DB
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Aug 19 03:07:51 GMT 2022

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02103 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top