Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Plugin Development Environment (PDE) » Export Plugin as Eclipse Product
Export Plugin as Eclipse Product [message #606233] Mon, 05 July 2010 06:00 Go to next message
Alex is currently offline AlexFriend
Messages: 114
Registered: June 2010
Senior Member
Hi,

I have a problem when trying to export a Plugin as an Eclipse Product.

I followed the instructions in the eclipse wiki http://wiki.eclipse.org/FAQ_How_do_I_create_an_Eclipse_produ ct%3F

what I've done:
1. downloaded a clean eclipse installation
2. created a new plugin-project in an empty workspace
3. added an extension to org.eclipse.core.runtime.products
4. added a product to the extension with application org.eclipse.ui.ide.workbench
5. saved
6. added a product configuration (File->new->other->product configuration with "use an existing product: <myJustDefinedProduct>)
7. tried to launch an eclipse application from the product config
got following error:
java.lang.RuntimeException: Application "org.eclipse.ui.ide.workbench" could not be found in the registry. The applications available are: org.eclipse.equinox.app.error."
8. in Dependencies in the product configuration I checked "Include optional dependencies when computing required plug-ins"
9. clicked on "add required plug-ins"
10. again tried to launch an eclipse application from the product config
got following error:
java.lang.RuntimeException: Application "org.eclipse.ui.ide.workbench" could not be found in the registry. The applications available are: org.eclipse.equinox.app.error."

then I created a new product configuration using again an existing project but now took the product org.eclipse.platform.ide

11. tried to launch, same error as before
12. changed product to my defined product (which has the application org.eclipse.ui.ide.workbench)
12. tried to launch and got following error:
java.lang.RuntimeException: No application id has been found.

I don't know what I've done wrong... Sitting here for several hours and don't get NO plugin AT ALL to export...
Re: Export Plugin as Eclipse Product [message #606240 is a reply to message #606233] Mon, 05 July 2010 18:09 Go to previous messageGo to next message
Andrew Niefer is currently offline Andrew NieferFriend
Messages: 990
Registered: July 2009
Senior Member
Maybe the start levels are not set correctly. Do you have anything on the
configuration tab of the product editor? If you don't specify anything,
and at the bottom say "Generate a default config.ini file" then PDE should
take care of setting all the proper start levels for you.

If you do specify some start levels, then you will need to specify start
levels for all the bundles that need them. This page:
http://help.eclipse.org/helios/index.jsp?topic=/org.eclipse. pde.doc.user/tasks/pde_p2_configuringproducts.htm
shows the default start levels that PDE sets.

-Andrew

Alex wrote:

> Hi,
>
> I have a problem when trying to export a Plugin as an Eclipse Product.
>
> I followed the instructions in the eclipse wiki
> http://wiki.eclipse.org/FAQ_How_do_I_create_an_Eclipse_produ ct%3F
>
> what I've done:
> 1. downloaded a clean eclipse installation
> 2. created a new plugin-project in an empty workspace
> 3. added an extension to org.eclipse.core.runtime.products
> 4. added a product to the extension with application
> org.eclipse.ui.ide.workbench 5. saved
> 6. added a product configuration (File->new->other->product configuration
> with "use an existing product: <myJustDefinedProduct>) 7. tried to launch
> an eclipse application from the product config got following error:
> java.lang.RuntimeException: Application "org.eclipse.ui.ide.workbench"
> could not be found in the registry. The applications available are:
> org.eclipse.equinox.app.error." 8. in Dependencies in the product
> configuration I checked "Include optional dependencies when computing
> required plug-ins" 9. clicked on "add required plug-ins" 10. again tried
> to launch an eclipse application from the product config got following
> error: java.lang.RuntimeException: Application
> "org.eclipse.ui.ide.workbench" could not be found in the registry. The
> applications available are: org.eclipse.equinox.app.error."
>
> then I created a new product configuration using again an existing project
> but now took the product org.eclipse.platform.ide
>
> 11. tried to launch, same error as before
> 12. changed product to my defined product (which has the application
> org.eclipse.ui.ide.workbench) 12. tried to launch and got following error:
> java.lang.RuntimeException: No application id has been found.
>
> I don't know what I've done wrong... Sitting here for several hours and
> don't get NO plugin AT ALL to export...
Re: Export Plugin as Eclipse Product [message #651247 is a reply to message #606240] Fri, 28 January 2011 14:35 Go to previous message
Joey Mink is currently offline Joey MinkFriend
Messages: 87
Registered: July 2009
Location: Centreville, VA, USA
Member

Alex, did you ever solve this problem? I'm up against it as well...
Previous Topic:how to automate Flex-compiling in eclipse
Next Topic:My Job's Progress Bar Won't Go Away
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Aug 14 03:11:30 GMT 2020

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01603 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top