Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Plugin Development Environment (PDE) » PDE Build, P2 Metadata and Target Platform Problems
PDE Build, P2 Metadata and Target Platform Problems [message #588462] Tue, 20 January 2009 01:30
Eclipse UserFriend
Originally posted by: jconlon.apache.org

Had been stuck for while on a problem with building my RCP features
based app with PDE Build to include p2 metadata. The setup is based on
Andrew Niefer's Example Headless build for a RCP product with p2 @
http://aniefer.blogspot.com/2008/06/example-headless-build-f or-rcp-product.html

While I got Andrew's demo working with no problem I could not get my
features based RCP product built by the Headless Director
(org.eclipse.equinox.p2.director.app.application to create
zips of the product that contain P2 metadata.)

Here is the exception I kept getting:

[java] Time to load bundles: 38
[java] Starting application: 43688
[java] !SESSION 2009-01-19 09:49:40.096
-----------------------------------------------
[java] eclipse.buildId=M20080911-1700
[java] java.version=1.6.0_05
[java] java.vendor=Sun Microsystems Inc.
[java] BootLoader constants: OS=linux, ARCH=x86, WS=gtk, NL=en_US
[java] Framework arguments: --launcher.suppressErrors
-application org.eclipse.equinox.p2.director.app.application -flavor
tooling -installIU com.verticon.tracker.editor.Tracker -version
0.3.1.v200901190943 -p2.os win32 -p2.ws win32 -p2.arch x86 -roaming
-profileProperties org.eclipse.update.install.features=true -profile
TrackerProfile -metadataRepository
file:/home/jconlon/eclipse-workspaces/tracker-TRUNK/com.vert icon.tracker.builder/buildDirectory/repo
-artifactRepository
file:/home/jconlon/eclipse-workspaces/tracker-TRUNK/com.vert icon.tracker.builder/buildDirectory/repo
-destination
/home/jconlon/eclipse-workspaces/tracker-TRUNK/com.verticon. tracker.builder/buildDirectory/result/tmp/eclipse
-bundlepool
/home/jconlon/eclipse-workspaces/tracker-TRUNK/com.verticon. tracker.builder/buildDirectory/result/tmp/eclipse
[java] Command-line arguments: -clean -consoleLog -debug
--launcher.suppressErrors -application
org.eclipse.equinox.p2.director.app.application -flavor tooling
-installIU com.verticon.tracker.editor.Tracker -debug -consoleLog
-version 0.3.1.v200901190943 -p2.os win32 -p2.ws win32 -p2.arch x86
-roaming -profileProperties org.eclipse.update.install.features=true
-profile TrackerProfile -metadataRepository
file:/home/jconlon/eclipse-workspaces/tracker-TRUNK/com.vert icon.tracker.builder/buildDirectory/repo
-artifactRepository
file:/home/jconlon/eclipse-workspaces/tracker-TRUNK/com.vert icon.tracker.builder/buildDirectory/repo
-destination
/home/jconlon/eclipse-workspaces/tracker-TRUNK/com.verticon. tracker.builder/buildDirectory/result/tmp/eclipse
-bundlepool
/home/jconlon/eclipse-workspaces/tracker-TRUNK/com.verticon. tracker.builder/buildDirectory/result/tmp/eclipse
[java]
[java] !ENTRY org.eclipse.equinox.p2.metadata.repository 2 0
2009-01-19 09:51:57.823
[java] !MESSAGE Error parsing metadata repository
[java] !SUBENTRY 1 org.eclipse.equinox.p2.core 2 0 2009-01-19
09:51:57.823
[java] !MESSAGE Error at line 10, column 91: Missing required
attribute in "repository": url
[java] !SUBENTRY 1 org.eclipse.equinox.p2.core 2 0 2009-01-19
09:51:57.824
[java] !MESSAGE Error at line 10, column 91: Illegal value for
attribute "url" of element "repository": null
[java] !SUBENTRY 1 org.eclipse.equinox.p2.core 2 0 2009-01-19
09:51:57.824
[java] !MESSAGE Error at line 11, column 91: Missing required
attribute in "repository": url
[java] !SUBENTRY 1 org.eclipse.equinox.p2.core 2 0 2009-01-19
09:51:57.824
[java] !MESSAGE Error at line 11, column 91: Illegal value for
attribute "url" of element "repository": null
[java] !SUBENTRY 1 org.eclipse.equinox.p2.core 2 0 2009-01-19
09:51:57.824
[java] !MESSAGE Error at line 12, column 90: Missing required
attribute in "repository": url
[java] !SUBENTRY 1 org.eclipse.equinox.p2.core 2 0 2009-01-19
09:51:57.824
[java] !MESSAGE Error at line 12, column 90: Illegal value for
attribute "url" of element "repository": null
[java] !SUBENTRY 1 org.eclipse.equinox.p2.core 2 0 2009-01-19
09:51:57.825
[java] !MESSAGE Error at line 13, column 90: Missing required
attribute in "repository": url
[java] !SUBENTRY 1 org.eclipse.equinox.p2.core 2 0 2009-01-19
09:51:57.825
[java] !MESSAGE Error at line 13, column 90: Illegal value for
attribute "url" of element "repository": null
[java] Installing com.verticon.tracker.editor.Tracker
0.3.1.v200901190943.
[java] Installation failed.
[java]
[java] !ENTRY org.eclipse.equinox.p2.engine 4 4 2009-01-19
09:53:34.418
[java] !MESSAGE An error occurred while collecting items to be
installed
[java] !SUBENTRY 1 org.eclipse.equinox.p2.artifact.repository 4 0
2009-01-19 09:53:34.419
[java] !MESSAGE Problems downloading artifact:
osgi.bundle,org.eclipse.platform,3.3.101.v200809111700.
[java] !SUBENTRY 2 org.eclipse.core.runtime 0 0 2009-01-19
09:53:34.419
[java] !MESSAGE OK
[java] !SUBENTRY 2 org.eclipse.equinox.p2.artifact.repository 4 4
2009-01-19 09:53:34.419
[java] !MESSAGE File has invalid content: /tmp/signatureFile17624.jar
[java] !SUBENTRY 3 org.eclipse.equinox.p2.artifact.repository 4 0
2009-01-19 09:53:34.419
[java] !MESSAGE Invalid content: plugin_customization.ini
[java] !STACK 0
[java] org.eclipse.osgi.signedcontent.InvalidContentException: The
file "plugin_customization.ini" in the jar "/tmp/signatureFile17624.jar"
has been tampered!
[java] at
org.eclipse.osgi.internal.signedcontent.DigestedInputStream. verifyDigests(DigestedInputStream.java:102)
[java] at
org.eclipse.osgi.internal.signedcontent.DigestedInputStream. read(DigestedInputStream.java:129)
[java] at
org.eclipse.osgi.baseadaptor.bundlefile.BundleEntry.getBytes (BundleEntry.java:102)
[java] at
org.eclipse.osgi.internal.signedcontent.SignedContentImpl$Si gnedContentEntryImpl.verify(SignedContentImpl.java:167)
[java] at
org.eclipse.osgi.internal.signedcontent.SignedContentFile.ge tSignedEntries(SignedContentFile.java:51)
[java] at
org.eclipse.equinox.internal.p2.artifact.repository.Signatur eVerifier.verifyContent(SignatureVerifier.java:82)
[java] at
org.eclipse.equinox.internal.p2.artifact.repository.Signatur eVerifier.verify(SignatureVerifier.java:59)
[java] at
org.eclipse.equinox.internal.p2.artifact.repository.Signatur eVerifier.close(SignatureVerifier.java:100)
[java] at
org.eclipse.equinox.internal.p2.artifact.repository.simple.S impleArtifactRepository.reportStatus(SimpleArtifactRepositor y.java:815)
[java] at
org.eclipse.equinox.internal.p2.artifact.repository.simple.S impleArtifactRepository.downloadArtifact(SimpleArtifactRepos itory.java:442)
[java] at
org.eclipse.equinox.internal.p2.artifact.repository.simple.S impleArtifactRepository.getArtifact(SimpleArtifactRepository .java:515)
[java] at
org.eclipse.equinox.internal.p2.artifact.repository.MirrorRe quest.transferSingle(MirrorRequest.java:162)
[java] at
org.eclipse.equinox.internal.p2.artifact.repository.MirrorRe quest.transfer(MirrorRequest.java:146)
[java] at
org.eclipse.equinox.internal.p2.artifact.repository.MirrorRe quest.perform(MirrorRequest.java:94)
[java] at
org.eclipse.equinox.internal.p2.artifact.repository.simple.S impleArtifactRepository.getArtifact(SimpleArtifactRepository .java:504)
[java] at
org.eclipse.equinox.internal.p2.artifact.repository.simple.D ownloadJob.run(DownloadJob.java:64)
[java] at org.eclipse.core.internal.jobs.Worker.run(Worker.java:55)
[java] !SUBENTRY 2 org.eclipse.core.runtime 0 0 2009-01-19
09:53:34.421
[java] !MESSAGE OK
[java] Java Result: 13


Got similar errors from the Admin UI when I pointed it at the repo I
created with PDE Build above:
An error occurred while collecting items to be installed
Problems downloading artifact:
osgi.bundle,org.eclipse.platform,3.3.101.v200809111700.
File has invalid content: /tmp/signatureFile9067.jar
Invalid content: plugin_customization.ini
The file "plugin_customization.ini" in the jar
"/tmp/signatureFile9067.jar" has been tampered!


Was able to cause Andrew's demo to fail in similar ways by adding the
org.eclipse.platform plugin to the product configuration.

Searching the bugzilla I noticed the similarity with
https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=241596
but because I have very little debug or diagnostic messages I had to
grope in the dark to fix this.

My last grope was successful - I created a fresh target platform from
3.4.1 EMF-all-in-one, RCP-delta-pack, and a handful of Equinox plugins
that were required by the product.

Since I would hate to have anyone else have to go through this hassle
and am still in the dark on what caused it - Does anyone have any
ideas, and/or suggestions on what might have been happening? Any
troubleshooting techniques for dealing with similar p2 problems would
also be helpful.

thanks for any ideas,

John
Previous Topic:PDE tooling for DS
Next Topic:Exported RCP application no longer starts
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Jun 23 07:03:05 GMT 2021

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01828 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top