Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Plugin Development Environment (PDE) » Export Wizard doesn't show my plugin
Export Wizard doesn't show my plugin [message #56746] Fri, 17 April 2009 19:28 Go to next message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: ledelstein.salesforce.com

Why isn't one of my plugins showing up in the export wizard?

I've created four plugins; they're all in my workspace. When I try to
export them using "File..Export..Plug-in Development/Deployable plug-ins
and fragments", only three of my plugins show up in the list of available
plugins and fragments.

Any ideas?

Larry Edelstein
Senior Member of Technical Staff
salesforce.com
Re: Export Wizard doesn't show my plugin [message #56773 is a reply to message #56746] Fri, 17 April 2009 19:40 Go to previous messageGo to next message
Ankur Sharma is currently offline Ankur SharmaFriend
Messages: 84
Registered: July 2009
Member
Larry Edelstein wrote:
> Why isn't one of my plugins showing up in the export wizard?
>
> I've created four plugins; they're all in my workspace. When I try to
> export them using "File..Export..Plug-in Development/Deployable plug-ins
> and fragments", only three of my plugins show up in the list of
> available plugins and fragments.
> Any ideas?
>
> Larry Edelstein
> Senior Member of Technical Staff
> salesforce.com
>
Make sure the 4th one IS a plugin project and not just a Java project.

--
hth,
Ankur..
Re: Export Wizard doesn't show my plugin [message #56854 is a reply to message #56773] Fri, 17 April 2009 21:02 Go to previous messageGo to next message
Larry Edelstein is currently offline Larry EdelsteinFriend
Messages: 25
Registered: July 2009
Junior Member
Thanks Ankur. The plugin project in question has the same project natures
and builders as the other projects - including the plugin nature.

One thing it doesn't have is a plugin.xml, nor does it have a
build.properties. I didn't think those would be needed, though.

Still looking -

Larry Edelstein
Senior Member of Technical Staff
salesforce.com
Re: Export Wizard doesn't show my plugin [message #56881 is a reply to message #56854] Fri, 17 April 2009 21:27 Go to previous messageGo to next message
Chris Aniszczyk is currently offline Chris AniszczykFriend
Messages: 674
Registered: July 2009
Senior Member
Larry Edelstein wrote:
> Thanks Ankur. The plugin project in question has the same project
> natures and builders as the other projects - including the plugin nature.
>
> One thing it doesn't have is a plugin.xml, nor does it have a
> build.properties. I didn't think those would be needed, though.
> Still looking -

How do you have a plug-in project w/o a build.properties ;)?

How did you create the plug-in project?

What's your workflow like?

Cheers,

Chris Aniszczyk | EclipseSource Austin | +1 860 839 2465
http://twitter.com/eclipsesource | http://twitter.com/caniszczyk
Re: Export Wizard doesn't show my plugin [message #62554 is a reply to message #56881] Fri, 22 May 2009 01:14 Go to previous messageGo to next message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: zzq.hvc.rr.com

I'm having the same problem - I have several plugin projects which have
somehow lost their ability to be recognized as plugins by the Export
Wizard.

I've compared the build.properties, plugin.xml, MANIFEST.MF, .project
and .classpath files with a project which is recognized by the Export
Wizard, and I don't see anything which might be causing this.

If there is someone who is familiar with the internals of the Export
Wizard, perhaps they could explain what information is used by the
wizard to identify a plugin project?

Even more importantly, I'd like to know how to reset the plugins so that
they can then be exported.

Thanks.

Bill Fenlason

ps I have no idea where the source for the Export Wizard is, but if
someone can point me at it I'll have a look for myself.


Chris Aniszczyk wrote:
> Larry Edelstein wrote:
>> Thanks Ankur. The plugin project in question has the same project
>> natures and builders as the other projects - including the plugin
nature.
>>
>> One thing it doesn't have is a plugin.xml, nor does it have a
>> build.properties. I didn't think those would be needed, though. Still
>> looking -
>
> How do you have a plug-in project w/o a build.properties ;)?
>
> How did you create the plug-in project?
>
> What's your workflow like?
>
> Cheers,
>
> Chris Aniszczyk | EclipseSource Austin | +1 860 839 2465
> http://twitter.com/eclipsesource | http://twitter.com/caniszczyk
Re: Export Wizard doesn't show my plugin [message #62654 is a reply to message #62554] Fri, 22 May 2009 17:00 Go to previous message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: zzq.hvc.rr.com

After tracing GetListElements() in the PluginExportWizardPage, it
appears to me that the problem is not with the existence or contents of
any of the files, but that WorkspaceModelManager.isBinaryProject()
returns true.

The EXTERNAL_PROJECT_PROPERTY is set, even though the project is not
really external in the sense that all of the source and other files are
in the project in the workspace. Shouldn't that be sufficient for the
plugin to be exportable?

Could be something about the "imported" property not getting reset or
something like that. I'm not exactly sure what I did to cause the
situation. Maybe the plugin was a binary import originally and then the
source added, moved around, etc.

In any event, the problem is real. Is this an obscure bug that should
be submitted? It is certainly a bit of a PIA for me to straighten out.

Perhaps the logic in GetListElements() which decides what an eligible
project is could be reconsidered? Or perhaps the problem is with
isBinaryProperty()? I wouldn't presume to totally understand the
situation, but hopefully someone who does will take a look. I'll retain
the problem workspace and projects in case there is any more information
that would be useful.

Bill
Re: Export Wizard doesn't show my plugin [message #595772 is a reply to message #56746] Fri, 17 April 2009 19:40 Go to previous message
Ankur Sharma is currently offline Ankur SharmaFriend
Messages: 84
Registered: July 2009
Member
Larry Edelstein wrote:
> Why isn't one of my plugins showing up in the export wizard?
>
> I've created four plugins; they're all in my workspace. When I try to
> export them using "File..Export..Plug-in Development/Deployable plug-ins
> and fragments", only three of my plugins show up in the list of
> available plugins and fragments.
> Any ideas?
>
> Larry Edelstein
> Senior Member of Technical Staff
> salesforce.com
>
Make sure the 4th one IS a plugin project and not just a Java project.

--
hth,
Ankur..
Re: Export Wizard doesn't show my plugin [message #595810 is a reply to message #56773] Fri, 17 April 2009 21:02 Go to previous message
Larry Edelstein is currently offline Larry EdelsteinFriend
Messages: 25
Registered: July 2009
Junior Member
Thanks Ankur. The plugin project in question has the same project natures
and builders as the other projects - including the plugin nature.

One thing it doesn't have is a plugin.xml, nor does it have a
build.properties. I didn't think those would be needed, though.

Still looking -

Larry Edelstein
Senior Member of Technical Staff
salesforce.com
Re: Export Wizard doesn't show my plugin [message #595815 is a reply to message #56854] Fri, 17 April 2009 21:27 Go to previous message
Chris Aniszczyk is currently offline Chris AniszczykFriend
Messages: 674
Registered: July 2009
Senior Member
Larry Edelstein wrote:
> Thanks Ankur. The plugin project in question has the same project
> natures and builders as the other projects - including the plugin nature.
>
> One thing it doesn't have is a plugin.xml, nor does it have a
> build.properties. I didn't think those would be needed, though.
> Still looking -

How do you have a plug-in project w/o a build.properties ;)?

How did you create the plug-in project?

What's your workflow like?

Cheers,

Chris Aniszczyk | EclipseSource Austin | +1 860 839 2465
http://twitter.com/eclipsesource | http://twitter.com/caniszczyk
Re: Export Wizard doesn't show my plugin [message #597735 is a reply to message #56881] Fri, 22 May 2009 01:14 Go to previous message
Bill Fenlason is currently offline Bill FenlasonFriend
Messages: 23
Registered: July 2009
Junior Member
I'm having the same problem - I have several plugin projects which have
somehow lost their ability to be recognized as plugins by the Export
Wizard.

I've compared the build.properties, plugin.xml, MANIFEST.MF, .project
and .classpath files with a project which is recognized by the Export
Wizard, and I don't see anything which might be causing this.

If there is someone who is familiar with the internals of the Export
Wizard, perhaps they could explain what information is used by the
wizard to identify a plugin project?

Even more importantly, I'd like to know how to reset the plugins so that
they can then be exported.

Thanks.

Bill Fenlason

ps I have no idea where the source for the Export Wizard is, but if
someone can point me at it I'll have a look for myself.


Chris Aniszczyk wrote:
> Larry Edelstein wrote:
>> Thanks Ankur. The plugin project in question has the same project
>> natures and builders as the other projects - including the plugin
nature.
>>
>> One thing it doesn't have is a plugin.xml, nor does it have a
>> build.properties. I didn't think those would be needed, though. Still
>> looking -
>
> How do you have a plug-in project w/o a build.properties ;)?
>
> How did you create the plug-in project?
>
> What's your workflow like?
>
> Cheers,
>
> Chris Aniszczyk | EclipseSource Austin | +1 860 839 2465
> http://twitter.com/eclipsesource | http://twitter.com/caniszczyk
Re: Export Wizard doesn't show my plugin [message #597768 is a reply to message #62554] Fri, 22 May 2009 17:00 Go to previous message
Bill Fenlason is currently offline Bill FenlasonFriend
Messages: 23
Registered: July 2009
Junior Member
After tracing GetListElements() in the PluginExportWizardPage, it
appears to me that the problem is not with the existence or contents of
any of the files, but that WorkspaceModelManager.isBinaryProject()
returns true.

The EXTERNAL_PROJECT_PROPERTY is set, even though the project is not
really external in the sense that all of the source and other files are
in the project in the workspace. Shouldn't that be sufficient for the
plugin to be exportable?

Could be something about the "imported" property not getting reset or
something like that. I'm not exactly sure what I did to cause the
situation. Maybe the plugin was a binary import originally and then the
source added, moved around, etc.

In any event, the problem is real. Is this an obscure bug that should
be submitted? It is certainly a bit of a PIA for me to straighten out.

Perhaps the logic in GetListElements() which decides what an eligible
project is could be reconsidered? Or perhaps the problem is with
isBinaryProperty()? I wouldn't presume to totally understand the
situation, but hopefully someone who does will take a look. I'll retain
the problem workspace and projects in case there is any more information
that would be useful.

Bill
Previous Topic:Message Conflict error in log
Next Topic:PDE Build, SVN and jar qualifiers
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Jun 25 11:22:47 GMT 2021

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01662 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top