Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Plugin Development Environment (PDE) » 3.5M6 Declarative Services
3.5M6 Declarative Services [message #52378] Sat, 28 March 2009 06:02 Go to next message
Lars Vogel is currently offline Lars VogelFriend
Messages: 1095
Registered: July 2009
Senior Member

Hi,

I tried 3.5M6 Declarative Services. I created a new plug-in project
based on the "Hello OSGi Declarative Service" template.

I then created a new Interface ITest with a simple String getText()
method definition, adjusted the generated ServiceComponent (implements
ITest) and added the Service to component.xml

---------------------------------
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<scr:component xmlns:scr="http://www.osgi.org/xmlns/scr/v1.1.0"
name="de.vogella.osgi.testing">
<implementation class="de.vogella.osgi.testing.ServiceComponent"/>
<service>
<provide
interface="org.eclipse.osgi.framework.console.CommandProvider "/>
<provide interface="de.vogella.osgi.testing.ITest"/>
</service>
</scr:component>
----------------------------------

If I start my bundle I see that is running (ss in the OSGi console).

id State Bundle
0 ACTIVE org.eclipse.osgi_3.5.0.v20090311-1300
3 ACTIVE de.vogella.osgi.testing_1.0.0

Gut I do not see my ITest service if I type "services" in the OSGi console.

Any advice?

Best regards, Lars
Re: 3.5M6 Declarative Services [message #52428 is a reply to message #52378] Sat, 28 March 2009 18:30 Go to previous messageGo to next message
Chris Aniszczyk is currently offline Chris AniszczykFriend
Messages: 674
Registered: July 2009
Senior Member
Lars Vogel wrote:
> If I start my bundle I see that is running (ss in the OSGi console).
>
> id State Bundle
> 0 ACTIVE org.eclipse.osgi_3.5.0.v20090311-1300
> 3 ACTIVE de.vogella.osgi.testing_1.0.0
>
> Gut I do not see my ITest service if I type "services" in the OSGi console.
>
> Any advice?

Sure, I don't the org.eclipse.equinox.ds bundle... and it's not ACTIVE
therefore how is DS going to work without DS being active or there ;)?

Cheers,

Chris Aniszczyk | EclipseSource Austin | +1 860 839 2465
http://twitter.com/eclipsesource | http://twitter.com/caniszczyk
Re: 3.5M6 Declarative Services [message #52460 is a reply to message #52378] Sat, 28 March 2009 18:31 Go to previous messageGo to next message
Chris Aniszczyk is currently offline Chris AniszczykFriend
Messages: 674
Registered: July 2009
Senior Member
Also, I should note that in 3.5M7, we'll have better DS Tooling support
of course ;)

Cheers,

Chris Aniszczyk | EclipseSource Austin | +1 860 839 2465
http://twitter.com/eclipsesource | http://twitter.com/caniszczyk
Re: 3.5M6 Declarative Services [message #52487 is a reply to message #52428] Sun, 29 March 2009 10:43 Go to previous messageGo to next message
Lars Vogel is currently offline Lars VogelFriend
Messages: 1095
Registered: July 2009
Senior Member

Hi Chris,

thank you, now it works.

Best regards, Lars


Chris Aniszczyk wrote:
> Lars Vogel wrote:
>> If I start my bundle I see that is running (ss in the OSGi console).
>>
>> id State Bundle
>> 0 ACTIVE org.eclipse.osgi_3.5.0.v20090311-1300
>> 3 ACTIVE de.vogella.osgi.testing_1.0.0
>>
>> Gut I do not see my ITest service if I type "services" in the OSGi
>> console.
>>
>> Any advice?
>
> Sure, I don't the org.eclipse.equinox.ds bundle... and it's not ACTIVE
> therefore how is DS going to work without DS being active or there ;)?
>
> Cheers,
>
> Chris Aniszczyk | EclipseSource Austin | +1 860 839 2465
> http://twitter.com/eclipsesource | http://twitter.com/caniszczyk
Re: 3.5M6 Declarative Services [message #52513 is a reply to message #52487] Sun, 29 March 2009 13:24 Go to previous message
Lars Vogel is currently offline Lars VogelFriend
Messages: 1095
Registered: July 2009
Senior Member

Hi,

I added the decription how to create a declarative service with 3.5M6 to
http://www.vogella.de/articles/OSGi/article.html

Best regards, Lars

Lars Vogel wrote:
> Hi Chris,
>
> thank you, now it works.
>
> Best regards, Lars
>
>
> Chris Aniszczyk wrote:
>> Lars Vogel wrote:
>>> If I start my bundle I see that is running (ss in the OSGi console).
>>>
>>> id State Bundle
>>> 0 ACTIVE org.eclipse.osgi_3.5.0.v20090311-1300
>>> 3 ACTIVE de.vogella.osgi.testing_1.0.0
>>>
>>> Gut I do not see my ITest service if I type "services" in the OSGi
>>> console.
>>>
>>> Any advice?
>>
>> Sure, I don't the org.eclipse.equinox.ds bundle... and it's not ACTIVE
>> therefore how is DS going to work without DS being active or there ;)?
>>
>> Cheers,
>>
>> Chris Aniszczyk | EclipseSource Austin | +1 860 839 2465
>> http://twitter.com/eclipsesource | http://twitter.com/caniszczyk
Re: 3.5M6 Declarative Services [message #594131 is a reply to message #52378] Sat, 28 March 2009 18:30 Go to previous message
Chris Aniszczyk is currently offline Chris AniszczykFriend
Messages: 674
Registered: July 2009
Senior Member
Lars Vogel wrote:
> If I start my bundle I see that is running (ss in the OSGi console).
>
> id State Bundle
> 0 ACTIVE org.eclipse.osgi_3.5.0.v20090311-1300
> 3 ACTIVE de.vogella.osgi.testing_1.0.0
>
> Gut I do not see my ITest service if I type "services" in the OSGi console.
>
> Any advice?

Sure, I don't the org.eclipse.equinox.ds bundle... and it's not ACTIVE
therefore how is DS going to work without DS being active or there ;)?

Cheers,

Chris Aniszczyk | EclipseSource Austin | +1 860 839 2465
http://twitter.com/eclipsesource | http://twitter.com/caniszczyk
Re: 3.5M6 Declarative Services [message #594147 is a reply to message #52378] Sat, 28 March 2009 18:31 Go to previous message
Chris Aniszczyk is currently offline Chris AniszczykFriend
Messages: 674
Registered: July 2009
Senior Member
Also, I should note that in 3.5M7, we'll have better DS Tooling support
of course ;)

Cheers,

Chris Aniszczyk | EclipseSource Austin | +1 860 839 2465
http://twitter.com/eclipsesource | http://twitter.com/caniszczyk
Re: 3.5M6 Declarative Services [message #594158 is a reply to message #52428] Sun, 29 March 2009 10:43 Go to previous message
Lars Vogel is currently offline Lars VogelFriend
Messages: 1095
Registered: July 2009
Senior Member

Hi Chris,

thank you, now it works.

Best regards, Lars


Chris Aniszczyk wrote:
> Lars Vogel wrote:
>> If I start my bundle I see that is running (ss in the OSGi console).
>>
>> id State Bundle
>> 0 ACTIVE org.eclipse.osgi_3.5.0.v20090311-1300
>> 3 ACTIVE de.vogella.osgi.testing_1.0.0
>>
>> Gut I do not see my ITest service if I type "services" in the OSGi
>> console.
>>
>> Any advice?
>
> Sure, I don't the org.eclipse.equinox.ds bundle... and it's not ACTIVE
> therefore how is DS going to work without DS being active or there ;)?
>
> Cheers,
>
> Chris Aniszczyk | EclipseSource Austin | +1 860 839 2465
> http://twitter.com/eclipsesource | http://twitter.com/caniszczyk
Re: 3.5M6 Declarative Services [message #594169 is a reply to message #52487] Sun, 29 March 2009 13:24 Go to previous message
Lars Vogel is currently offline Lars VogelFriend
Messages: 1095
Registered: July 2009
Senior Member

Hi,

I added the decription how to create a declarative service with 3.5M6 to
http://www.vogella.de/articles/OSGi/article.html

Best regards, Lars

Lars Vogel wrote:
> Hi Chris,
>
> thank you, now it works.
>
> Best regards, Lars
>
>
> Chris Aniszczyk wrote:
>> Lars Vogel wrote:
>>> If I start my bundle I see that is running (ss in the OSGi console).
>>>
>>> id State Bundle
>>> 0 ACTIVE org.eclipse.osgi_3.5.0.v20090311-1300
>>> 3 ACTIVE de.vogella.osgi.testing_1.0.0
>>>
>>> Gut I do not see my ITest service if I type "services" in the OSGi
>>> console.
>>>
>>> Any advice?
>>
>> Sure, I don't the org.eclipse.equinox.ds bundle... and it's not ACTIVE
>> therefore how is DS going to work without DS being active or there ;)?
>>
>> Cheers,
>>
>> Chris Aniszczyk | EclipseSource Austin | +1 860 839 2465
>> http://twitter.com/eclipsesource | http://twitter.com/caniszczyk
Previous Topic:Preference page resizes instead of label to wrap the text
Next Topic:update site install handler
Goto Forum:
  


Current Time: Sun Jun 20 23:17:15 GMT 2021

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02633 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top