Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Modeling » EMF "Technology" (Ecore Tools, EMFatic, etc)  » have no "Eclipse Application" option on the menu(tying to generate editors but cant see an option to run as eclipse application)
have no "Eclipse Application" option on the menu [message #506132] Wed, 06 January 2010 10:17 Go to next message
Ari Unikoski is currently offline Ari UnikoskiFriend
Messages: 8
Registered: January 2010
Junior Member
I have been working my way through the tutorial at http://help.eclipse.org/ganymede/index.jsp?topic=/org.eclips e.emf.doc/tutorials/clibmod/clibmod.html

which guides to create an editor from an emf option. After succesfully generating the code, I am told:

•Select one of the projects and then choose "Run As/Eclipse Application" from the "Run" menu or toolbar drop-down

But I have no such option, and I don't see it as an option on "Run Configurations" either.

I am running eclipse Build id: 20090920-1017 Galileo

I have no idea how to proceed from here - any suggestions?
Re: have no "Eclipse Application" option on the menu [message #506199 is a reply to message #506132] Wed, 06 January 2010 14:13 Go to previous messageGo to next message
Ed Merks is currently offline Ed MerksFriend
Messages: 31917
Registered: July 2009
Senior Member
Ari,

What choices are in your "Run As" submenu?


Ari Unikoski wrote:
> I have been working my way through the tutorial at
> http://help.eclipse.org/ganymede/index.jsp?topic=/org.eclips e.emf.doc/tutorials/clibmod/clibmod.html
>
>
> which guides to create an editor from an emf option. After succesfully
> generating the code, I am told:
>
> •Select one of the projects and then choose "Run As/Eclipse
> Application" from the "Run" menu or toolbar drop-down
>
> But I have no such option, and I don't see it as an option on "Run
> Configurations" either.
>
> I am running eclipse Build id: 20090920-1017 Galileo
>
> I have no idea how to proceed from here - any suggestions?
>


Ed Merks
Professional Support: https://www.macromodeling.com/
Re: have no "Eclipse Application" option on the menu [message #506816 is a reply to message #506199] Sun, 10 January 2010 15:53 Go to previous messageGo to next message
Ari Unikoski is currently offline Ari UnikoskiFriend
Messages: 8
Registered: January 2010
Junior Member
When I try the "run as" on the projects that I created following the article, all I have is "Run Configurations" When I open that up all I have is:

JavaApplet
Java Application
JUnit
Task Context Test

Re: have no "Eclipse Application" option on the menu [message #506839 is a reply to message #506816] Sun, 10 January 2010 21:41 Go to previous messageGo to next message
Ed Merks is currently offline Ed MerksFriend
Messages: 31917
Registered: July 2009
Senior Member
Ari,

I don't know why all those other things are missing. I certainly can't
reproduce that problem and it sounds like more of a fundamental Eclipse
installation problem than anything EMF related. What else have you
installed? Is it possible that something, i.e., Mylyn, is filtering
your choices?


Ari Unikoski wrote:
> When I try the "run as" on the projects that I created following the
> article, all I have is "Run Configurations" When I open that up all I
> have is:
>
> JavaApplet
> Java Application
> JUnit
> Task Context Test
>
>


Ed Merks
Professional Support: https://www.macromodeling.com/
Re: have no "Eclipse Application" option on the menu [message #507020 is a reply to message #506839] Mon, 11 January 2010 12:01 Go to previous message
Ari Unikoski is currently offline Ari UnikoskiFriend
Messages: 8
Registered: January 2010
Junior Member
Problem solved!

The problem is that the installation of eclipse I was using didn't provide the PDE packages out of the box. Once installing it I got the option.

I got to that by posting a bug (bug Bug 299231 ) and if anyone hits the same problems there are some details there.
Re: have no "Eclipse Application" option on the menu [message #621979 is a reply to message #506199] Sun, 10 January 2010 15:53 Go to previous message
Ari Unikoski is currently offline Ari UnikoskiFriend
Messages: 8
Registered: January 2010
Junior Member
When I try the "run as" on the projects that I created following the article, all I have is "Run Configurations" When I open that up all I have is:

JavaApplet
Java Application
JUnit
Task Context Test
Re: have no "Eclipse Application" option on the menu [message #621980 is a reply to message #621979] Sun, 10 January 2010 21:41 Go to previous message
Ed Merks is currently offline Ed MerksFriend
Messages: 31917
Registered: July 2009
Senior Member
Ari,

I don't know why all those other things are missing. I certainly can't
reproduce that problem and it sounds like more of a fundamental Eclipse
installation problem than anything EMF related. What else have you
installed? Is it possible that something, i.e., Mylyn, is filtering
your choices?


Ari Unikoski wrote:
> When I try the "run as" on the projects that I created following the
> article, all I have is "Run Configurations" When I open that up all I
> have is:
>
> JavaApplet
> Java Application
> JUnit
> Task Context Test
>
>


Ed Merks
Professional Support: https://www.macromodeling.com/
Re: have no "Eclipse Application" option on the menu [message #621987 is a reply to message #506839] Mon, 11 January 2010 12:01 Go to previous message
Ari Unikoski is currently offline Ari UnikoskiFriend
Messages: 8
Registered: January 2010
Junior Member
Problem solved!

The problem is that the installation of eclipse I was using didn't provide the PDE packages out of the box. Once installing it I got the option.

I got to that by posting a bug (bug Bug 299231 ) and if anyone hits the same problems there are some details there.
Previous Topic:[Announce] Declaration for the Doc2Model Project. Creation Review successful
Next Topic:treeview
Goto Forum:
  


Current Time: Tue Jun 22 12:30:20 GMT 2021

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02233 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top