Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Modeling » Papyrus » Problem applying a Profile
Problem applying a Profile [message #469080] Wed, 21 January 2009 23:33 Go to next message
Waqas is currently offline WaqasFriend
Messages: 32
Registered: July 2009
Member
I have been using eclipse uml modeling tool for some time. I have created
couple of profiles using eclipse UML's component diagram. Now, i have
imported these profiles to Papyrus tool. I can successfully apply these
profiles on uml diagrams. But the stereotypes that i apply on the uml
model are not shown in the di2 editor of the same uml diagram. Also in the
di2 editor when i select the option profile->apply-stereotype, it does not
show the profile elements. Instead it shows only the existing stereotypes.
How can i apply the stereotypes of my Profile in the di2 graphical editor?

Thanks
Waqas
Re: Problem applying a Profile [message #469084 is a reply to message #469080] Thu, 22 January 2009 07:32 Go to previous messageGo to next message
Sebastien Gerard is currently offline Sebastien GerardFriend
Messages: 121
Registered: July 2009
Senior Member
Hi,

can you send your profile (a part of) in order I can make a test?

Regards,
S
Re: Problem applying a Profile [message #469212 is a reply to message #469084] Thu, 22 January 2009 09:11 Go to previous messageGo to next message
Waqas is currently offline WaqasFriend
Messages: 32
Registered: July 2009
Member
Hi,

Kindly tell me how to send an attachment with this mail here? I want to
send you the zip file of my project which is only 5KB. The profile that i
am testing now is a very simple one, it has only 2 components
(stereotypes) and 2 ports (stereotypes).

Thanks
Waqas
Re: Problem applying a Profile [message #469221 is a reply to message #469212] Thu, 22 January 2009 13:30 Go to previous messageGo to next message
Sebastien Gerard is currently offline Sebastien GerardFriend
Messages: 121
Registered: July 2009
Senior Member
It depends on the tool you are using to read the news. If it is outlook
exoress, you do it as usual with any kind of email tool.

Regards... S
Re: Problem applying a Profile [message #469774 is a reply to message #469080] Wed, 25 March 2009 13:52 Go to previous messageGo to next message
Timothy Marc is currently offline Timothy MarcFriend
Messages: 547
Registered: July 2009
Senior Member
Dear Wakas, dear Sebastian,

i have exactly the same problem with my profile. Since this post was
posted some weeks ago, was an answer for this question been found,
meanwhile?

I'm really interested.
Timothy

Waqas schrieb:
> I have been using eclipse uml modeling tool for some time. I have
> created couple of profiles using eclipse UML's component diagram. Now, i
> have imported these profiles to Papyrus tool. I can successfully apply
> these profiles on uml diagrams. But the stereotypes that i apply on the
> uml model are not shown in the di2 editor of the same uml diagram. Also
> in the di2 editor when i select the option profile->apply-stereotype, it
> does not show the profile elements. Instead it shows only the existing
> stereotypes. How can i apply the stereotypes of my Profile in the di2
> graphical editor?
> Thanks
> Waqas
>
Re: Problem applying a Profile [message #469780 is a reply to message #469774] Wed, 25 March 2009 19:33 Go to previous messageGo to next message
Yann Tanguy is currently offline Yann TanguyFriend
Messages: 80
Registered: July 2009
Member
Did you read this doc :
http://www.papyrusuml.org/scripts/home/publigen/content/temp lates/show.asp?P=148&L=EN&ITEMID=23

It's a tutorial related to the use / creation of profiles in Papyrus.
Let me know if this helps.

Yann

Timothy Marc a écrit :
> Dear Wakas, dear Sebastian,
>
> i have exactly the same problem with my profile. Since this post was
> posted some weeks ago, was an answer for this question been found,
> meanwhile?
>
> I'm really interested.
> Timothy
>
> Waqas schrieb:
>> I have been using eclipse uml modeling tool for some time. I have
>> created couple of profiles using eclipse UML's component diagram. Now,
>> i have imported these profiles to Papyrus tool. I can successfully
>> apply these profiles on uml diagrams. But the stereotypes that i apply
>> on the uml model are not shown in the di2 editor of the same uml
>> diagram. Also in the di2 editor when i select the option
>> profile->apply-stereotype, it does not show the profile elements.
>> Instead it shows only the existing stereotypes. How can i apply the
>> stereotypes of my Profile in the di2 graphical editor?
>> Thanks
>> Waqas
>>
Re: Problem applying a Profile [message #469784 is a reply to message #469780] Thu, 26 March 2009 09:54 Go to previous message
Timothy Marc is currently offline Timothy MarcFriend
Messages: 547
Registered: July 2009
Senior Member
Yann,

no, i haven't read this before :( Thanks for the reference. And it has
helped.

Thx
Timothy


Yann Tanguy schrieb:
> Did you read this doc :
> http://www.papyrusuml.org/scripts/home/publigen/content/temp lates/show.asp?P=148&L=EN&ITEMID=23
>
>
> It's a tutorial related to the use / creation of profiles in Papyrus.
> Let me know if this helps.
>
> Yann
>
> Timothy Marc a écrit :
>> Dear Wakas, dear Sebastian,
>>
>> i have exactly the same problem with my profile. Since this post was
>> posted some weeks ago, was an answer for this question been found,
>> meanwhile?
>>
>> I'm really interested.
>> Timothy
>>
>> Waqas schrieb:
>>> I have been using eclipse uml modeling tool for some time. I have
>>> created couple of profiles using eclipse UML's component diagram.
>>> Now, i have imported these profiles to Papyrus tool. I can
>>> successfully apply these profiles on uml diagrams. But the
>>> stereotypes that i apply on the uml model are not shown in the di2
>>> editor of the same uml diagram. Also in the di2 editor when i select
>>> the option profile->apply-stereotype, it does not show the profile
>>> elements. Instead it shows only the existing stereotypes. How can i
>>> apply the stereotypes of my Profile in the di2 graphical editor?
>>> Thanks
>>> Waqas
>>>
Re: Problem applying a Profile [message #575822 is a reply to message #469080] Thu, 22 January 2009 07:32 Go to previous message
Sebastien Gerard is currently offline Sebastien GerardFriend
Messages: 121
Registered: July 2009
Senior Member
Hi,

can you send your profile (a part of) in order I can make a test?

Regards,
S
Re: Problem applying a Profile [message #581391 is a reply to message #469084] Thu, 22 January 2009 09:11 Go to previous message
Waqas is currently offline WaqasFriend
Messages: 32
Registered: July 2009
Member
Hi,

Kindly tell me how to send an attachment with this mail here? I want to
send you the zip file of my project which is only 5KB. The profile that i
am testing now is a very simple one, it has only 2 components
(stereotypes) and 2 ports (stereotypes).

Thanks
Waqas
Re: Problem applying a Profile [message #581415 is a reply to message #469212] Thu, 22 January 2009 13:30 Go to previous message
Sebastien Gerard is currently offline Sebastien GerardFriend
Messages: 121
Registered: July 2009
Senior Member
It depends on the tool you are using to read the news. If it is outlook
exoress, you do it as usual with any kind of email tool.

Regards... S
Re: Problem applying a Profile [message #582133 is a reply to message #469080] Wed, 25 March 2009 13:52 Go to previous message
Timothy Marc is currently offline Timothy MarcFriend
Messages: 547
Registered: July 2009
Senior Member
Dear Wakas, dear Sebastian,

i have exactly the same problem with my profile. Since this post was
posted some weeks ago, was an answer for this question been found,
meanwhile?

I'm really interested.
Timothy

Waqas schrieb:
> I have been using eclipse uml modeling tool for some time. I have
> created couple of profiles using eclipse UML's component diagram. Now, i
> have imported these profiles to Papyrus tool. I can successfully apply
> these profiles on uml diagrams. But the stereotypes that i apply on the
> uml model are not shown in the di2 editor of the same uml diagram. Also
> in the di2 editor when i select the option profile->apply-stereotype, it
> does not show the profile elements. Instead it shows only the existing
> stereotypes. How can i apply the stereotypes of my Profile in the di2
> graphical editor?
> Thanks
> Waqas
>
Re: Problem applying a Profile [message #582212 is a reply to message #469774] Wed, 25 March 2009 19:33 Go to previous message
Yann Tanguy is currently offline Yann TanguyFriend
Messages: 80
Registered: July 2009
Member
Did you read this doc :
http://www.papyrusuml.org/scripts/home/publigen/content/temp lates/show.asp?P=148&L=EN&ITEMID=23

It's a tutorial related to the use / creation of profiles in Papyrus.
Let me know if this helps.

Yann

Timothy Marc a écrit :
> Dear Wakas, dear Sebastian,
>
> i have exactly the same problem with my profile. Since this post was
> posted some weeks ago, was an answer for this question been found,
> meanwhile?
>
> I'm really interested.
> Timothy
>
> Waqas schrieb:
>> I have been using eclipse uml modeling tool for some time. I have
>> created couple of profiles using eclipse UML's component diagram. Now,
>> i have imported these profiles to Papyrus tool. I can successfully
>> apply these profiles on uml diagrams. But the stereotypes that i apply
>> on the uml model are not shown in the di2 editor of the same uml
>> diagram. Also in the di2 editor when i select the option
>> profile->apply-stereotype, it does not show the profile elements.
>> Instead it shows only the existing stereotypes. How can i apply the
>> stereotypes of my Profile in the di2 graphical editor?
>> Thanks
>> Waqas
>>
Re: Problem applying a Profile [message #582243 is a reply to message #469780] Thu, 26 March 2009 09:54 Go to previous message
Timothy Marc is currently offline Timothy MarcFriend
Messages: 547
Registered: July 2009
Senior Member
Yann,

no, i haven't read this before :( Thanks for the reference. And it has
helped.

Thx
Timothy


Yann Tanguy schrieb:
> Did you read this doc :
> http://www.papyrusuml.org/scripts/home/publigen/content/temp lates/show.asp?P=148&L=EN&ITEMID=23
>
>
> It's a tutorial related to the use / creation of profiles in Papyrus.
> Let me know if this helps.
>
> Yann
>
> Timothy Marc a écrit :
>> Dear Wakas, dear Sebastian,
>>
>> i have exactly the same problem with my profile. Since this post was
>> posted some weeks ago, was an answer for this question been found,
>> meanwhile?
>>
>> I'm really interested.
>> Timothy
>>
>> Waqas schrieb:
>>> I have been using eclipse uml modeling tool for some time. I have
>>> created couple of profiles using eclipse UML's component diagram.
>>> Now, i have imported these profiles to Papyrus tool. I can
>>> successfully apply these profiles on uml diagrams. But the
>>> stereotypes that i apply on the uml model are not shown in the di2
>>> editor of the same uml diagram. Also in the di2 editor when i select
>>> the option profile->apply-stereotype, it does not show the profile
>>> elements. Instead it shows only the existing stereotypes. How can i
>>> apply the stereotypes of my Profile in the di2 graphical editor?
>>> Thanks
>>> Waqas
>>>
Previous Topic:Missing operations of realized interfaces in StateMachine Diagram
Next Topic:Required Event attribute is missing
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Aug 14 06:04:31 GMT 2020

Powered by FUDForum. Page generated in 0.05407 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top