Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Plugin Development Environment (PDE) » pde build with maven
pde build with maven [message #43184] Fri, 30 January 2009 08:09 Go to next message
Christopher Klewes is currently offline Christopher KlewesFriend
Messages: 4
Registered: July 2009
Junior Member
Hi,

i want to setup my rcp project with a maven build. so first i want to
build succesfully the example from the pde-maven-plugin site.

i started by downloading the following eclipse sdk and delta pack:
- eclipse-3.4.1-delta-pack.zip
- eclipse-RCP-SDK-3.4.1-win32.zip

i read through the examples from pde-maven-plugin mojo and found a
tutorial that builds a product.

this tutorial can be found here:
http://snapshots.repository.codehaus.org/org/codehaus/mojo/p de-maven-plugin/

i downloaded this one:
pde-maven-plugin-1.0-20080304.235354-2-tutorials.zip (if you want an SSCCE
(http://pscode.org/sscce.html))

after i imported the project to my eclipse ide i have done som changes to
build.properties and pom.xml to ensure the paths are well formed. (the
name of the plugin is: test.pde_maven_plugin.simple_application)

now i tried the pde build to be sure its running without maven:

1) launch the application (SUCCESSFUL)
2) launch the product (SUCCESSFUL)
3) export as product and launch (SUCCESSFUL)

everything works fine! now i tried to do the maven install, but this
failed:

BUILD FAILED
D:\Programme\EclipseGanymede\plugins\org.eclipse.pde.build_3 .4.0.v20080604\scripts\productBuild\productBuild.xml:25:
The following error occurred while executing this line:
D:\Programme\EclipseGanymede\plugins\org.eclipse.pde.build_3 .4.0.v20080604\scripts\productBuild\productBuild.xml:53:
Unable to find plug-in: test.pde_maven_plugin.simple_application. Please
check the error log for more details.

as you can see, the pde build (i think) can't found the application i want
to export, it seems that maven doesn't calls the pde build for the
application first, it assumes that the plugin has already be there?

if i change the maven packaging to jar, do the install, copy this jar to
my target.env into plugins change packaging back to zip, do the install
again. everything runs fine, but this isn't a great solutions or? in my
pov i think this should be done by pde build? please correct me if i am
wrong

if you need more informartions just let me know -- or if you got time have
a look inside the maven-pde-plugin tutorial.

thank you
chris
Re: pde build with maven [message #44931 is a reply to message #43184] Wed, 04 February 2009 14:33 Go to previous message
Christopher Klewes is currently offline Christopher KlewesFriend
Messages: 4
Registered: July 2009
Junior Member
Hello,

nobody can help me? Didn't solve the problem until now.

Best regards
chris
Re: pde build with maven [message #591357 is a reply to message #43184] Wed, 04 February 2009 14:33 Go to previous message
Christopher Klewes is currently offline Christopher KlewesFriend
Messages: 4
Registered: July 2009
Junior Member
Hello,

nobody can help me? Didn't solve the problem until now.

Best regards
chris
Previous Topic:Imports can't resolved after eclipse restart
Next Topic:PDE Build, P2 metadata: qualifiers for features missing..
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Jun 14 07:28:17 GMT 2021

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01375 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top