Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Archived » AM3 » UML22Measure build failure
UML22Measure build failure [message #374183] Sat, 15 November 2008 17:02 Go to next message
Jerome is currently offline JeromeFriend
Messages: 4
Registered: July 2009
Junior Member
Hi all,

I'm using the old AM3 distribution (0.2.0.200706221611) on Eclipse 3.4.1
(modeling tools included), EMF2.4.0 and ATL 2.0.1.
When running the build.xml ant script of the project "UML22Measure" taken
from the zoo, I receive the following error message:

BUILD FAILED
............\build.xml:28: Problem: failed to create task or type
am3.loadModel
Cause: The name is undefined.
Action: Check the spelling.
Action: Check that any custom tasks/types have been declared.
Action: Check that any <presetdef>/<macrodef> declarations have taken
place.


In the build config the option "Run in the same JRE as the workspace" is
checked.
The AM3 plugin seems to be properly installed as I can open the AM3
perspective. Problem seems similar to Mark Melia's one.

Thank you for your help.
Re: UML22Measure build failure [message #374184 is a reply to message #374183] Mon, 17 November 2008 10:15 Go to previous messageGo to next message
Mark Melia is currently offline Mark MeliaFriend
Messages: 142
Registered: July 2009
Senior Member
Hi Jerome,

The problem I was having was with the latest, bleeding edge of AM3. I have
AM3 working with an older version - 0.2.0 I think.

One idea I have is to check the box in the refresh tab of the "External
Tools Configuration" check the box "refresh resources upon completion"
and the radio button "The Entire workspace".

HTH,
Mark

Jerome wrote:

> Hi all,

> I'm using the old AM3 distribution (0.2.0.200706221611) on Eclipse 3.4.1
> (modeling tools included), EMF2.4.0 and ATL 2.0.1.
> When running the build.xml ant script of the project "UML22Measure" taken
> from the zoo, I receive the following error message:

> BUILD FAILED
> ............build.xml:28: Problem: failed to create task or type
> am3.loadModel
> Cause: The name is undefined.
> Action: Check the spelling.
> Action: Check that any custom tasks/types have been declared.
> Action: Check that any <presetdef>/<macrodef> declarations have taken
> place.


> In the build config the option "Run in the same JRE as the workspace" is
> checked.
> The AM3 plugin seems to be properly installed as I can open the AM3
> perspective. Problem seems similar to Mark Melia's one.

> Thank you for your help.
Re: UML22Measure build failure [message #374185 is a reply to message #374183] Mon, 17 November 2008 10:33 Go to previous messageGo to next message
Hugo Bruneliere is currently offline Hugo BruneliereFriend
Messages: 667
Registered: July 2009
Senior Member
Hi Jerome,

Jerome a écrit :
> Hi all,
>
> I'm using the old AM3 distribution (0.2.0.200706221611) on Eclipse 3.4.1
> (modeling tools included), EMF2.4.0 and ATL 2.0.1.
> When running the build.xml ant script of the project "UML22Measure"
> taken from the zoo, I receive the following error message:
>
> BUILD FAILED
> ...........\build.xml:28: Problem: failed to create task or type
> am3.loadModel
> Cause: The name is undefined.
> Action: Check the spelling.
> Action: Check that any custom tasks/types have been declared.
> Action: Check that any <presetdef>/<macrodef> declarations have taken
> place.
>
>
> In the build config the option "Run in the same JRE as the workspace" is
> checked.
> The AM3 plugin seems to be properly installed as I can open the AM3
> perspective. Problem seems similar to Mark Melia's one.
>
> Thank you for your help.
>

Due to some recent major modifications of the ATL HEAD version, the old
AM3 plugins (available as explained from
http://wiki.eclipse.org/AM3/How_Install_AM3_From_SVN) are currently not
compatible with this ATL version.

You have to checkout the sources of compatible ATL plugins from the
development branch as explained from
http://wiki.eclipse.org/ATL/How_Install_ATL_(Dev)_From_CVS

Best regards,

Hugo

--
-------------------------------------------------
Hugo Bruneliere - R&D Engineer
AtlanMod research team (INRIA & EMN) - Room B206
École des Mines de Nantes
4, rue Alfred Kastler
44307 Nantes Cedex 3 - France
EMail: hugo.bruneliere@inria.fr
-------------------------------------------------


------------------------------------------
Hugo Bruneliere - R&D Engineer
AtlanMod research team (Inria, EMN & LINA)
Ecole des Mines de Nantes
Nantes - France
------------------------------------------
Re: UML22Measure build failure [message #374294 is a reply to message #374185] Sun, 23 November 2008 18:08 Go to previous message
Jerome is currently offline JeromeFriend
Messages: 4
Registered: July 2009
Junior Member
Ok thanks Hugo,

I finally got it to work.

Regards

J.
Re: UML22Measure build failure [message #563331 is a reply to message #374183] Mon, 17 November 2008 10:15 Go to previous message
Mark Melia is currently offline Mark MeliaFriend
Messages: 142
Registered: July 2009
Senior Member
Hi Jerome,

The problem I was having was with the latest, bleeding edge of AM3. I have
AM3 working with an older version - 0.2.0 I think.

One idea I have is to check the box in the refresh tab of the "External
Tools Configuration" check the box "refresh resources upon completion"
and the radio button "The Entire workspace".

HTH,
Mark

Jerome wrote:

> Hi all,

> I'm using the old AM3 distribution (0.2.0.200706221611) on Eclipse 3.4.1
> (modeling tools included), EMF2.4.0 and ATL 2.0.1.
> When running the build.xml ant script of the project "UML22Measure" taken
> from the zoo, I receive the following error message:

> BUILD FAILED
> ............build.xml:28: Problem: failed to create task or type
> am3.loadModel
> Cause: The name is undefined.
> Action: Check the spelling.
> Action: Check that any custom tasks/types have been declared.
> Action: Check that any <presetdef>/<macrodef> declarations have taken
> place.


> In the build config the option "Run in the same JRE as the workspace" is
> checked.
> The AM3 plugin seems to be properly installed as I can open the AM3
> perspective. Problem seems similar to Mark Melia's one.

> Thank you for your help.
Re: UML22Measure build failure [message #563352 is a reply to message #374183] Mon, 17 November 2008 10:33 Go to previous message
Hugo Bruneliere is currently offline Hugo BruneliereFriend
Messages: 667
Registered: July 2009
Senior Member
Hi Jerome,

Jerome a écrit :
> Hi all,
>
> I'm using the old AM3 distribution (0.2.0.200706221611) on Eclipse 3.4.1
> (modeling tools included), EMF2.4.0 and ATL 2.0.1.
> When running the build.xml ant script of the project "UML22Measure"
> taken from the zoo, I receive the following error message:
>
> BUILD FAILED
> ...........\build.xml:28: Problem: failed to create task or type
> am3.loadModel
> Cause: The name is undefined.
> Action: Check the spelling.
> Action: Check that any custom tasks/types have been declared.
> Action: Check that any <presetdef>/<macrodef> declarations have taken
> place.
>
>
> In the build config the option "Run in the same JRE as the workspace" is
> checked.
> The AM3 plugin seems to be properly installed as I can open the AM3
> perspective. Problem seems similar to Mark Melia's one.
>
> Thank you for your help.
>

Due to some recent major modifications of the ATL HEAD version, the old
AM3 plugins (available as explained from
http://wiki.eclipse.org/AM3/How_Install_AM3_From_SVN) are currently not
compatible with this ATL version.

You have to checkout the sources of compatible ATL plugins from the
development branch as explained from
http://wiki.eclipse.org/ATL/How_Install_ATL_(Dev)_From_CVS

Best regards,

Hugo

--
-------------------------------------------------
Hugo Bruneliere - R&D Engineer
AtlanMod research team (INRIA & EMN) - Room B206
École des Mines de Nantes
4, rue Alfred Kastler
44307 Nantes Cedex 3 - France
EMail: hugo.bruneliere@inria.fr
-------------------------------------------------


------------------------------------------
Hugo Bruneliere - R&D Engineer
AtlanMod research team (Inria, EMN & LINA)
Ecole des Mines de Nantes
Nantes - France
------------------------------------------
Re: UML22Measure build failure [message #563496 is a reply to message #374185] Sun, 23 November 2008 18:08 Go to previous message
Jerome is currently offline JeromeFriend
Messages: 4
Registered: July 2009
Junior Member
Ok thanks Hugo,

I finally got it to work.

Regards

J.
Previous Topic:Error installing AM3 in Ganymede
Next Topic:Where are the zoos?
Goto Forum:
  


Current Time: Sun Sep 23 18:34:26 GMT 2018

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01823 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top