Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Eclipse Platform » IntelOne Mono font incorrectly rendered
IntelOne Mono font incorrectly rendered [message #1860063] Fri, 14 July 2023 18:37 Go to next message
Clodoaldo  Pinto Neto is currently offline Clodoaldo Pinto NetoFriend
Messages: 4
Registered: July 2023
Junior Member
In Windows 10 if I set the IntelOne Mono font the bold words get a different spacing:

index.php/fa/43333/0/

Whereas if the font is Consolas the bold spacing is correct:

index.php/fa/43334/0/
Re: IntelOne Mono font incorrectly rendered [message #1860069 is a reply to message #1860063] Sat, 15 July 2023 06:00 Go to previous messageGo to next message
Ed Merks is currently offline Ed MerksFriend
Messages: 33152
Registered: July 2009
Senior Member
It sounds more likely to be a problem with the font than a problem with Eclipse. I have Windows 10 and I don't see that as a choice so I assume it is something that must be installed?

Ed Merks
Professional Support: https://www.macromodeling.com/
Re: IntelOne Mono font incorrectly rendered [message #1860093 is a reply to message #1860069] Mon, 17 July 2023 14:34 Go to previous messageGo to next message
Clodoaldo  Pinto Neto is currently offline Clodoaldo Pinto NetoFriend
Messages: 4
Registered: July 2023
Junior Member
Ed Merks wrote on Sat, 15 July 2023 03:00
It sounds more likely to be a problem with the font than a problem with Eclipse. I have Windows 10 and I don't see that as a choice so I assume it is something that must be installed?

Yes the Intel One font must be installed
Re: IntelOne Mono font incorrectly rendered [message #1860094 is a reply to message #1860093] Mon, 17 July 2023 14:42 Go to previous messageGo to next message
Ed Merks is currently offline Ed MerksFriend
Messages: 33152
Registered: July 2009
Senior Member
Once installed, can you use it in an application like Word? If if you use it in Word, or some other application that supports fonts, does the bold version of the font have the same spacing/pitch as the non-bold version?

Ed Merks
Professional Support: https://www.macromodeling.com/
Re: IntelOne Mono font incorrectly rendered [message #1860146 is a reply to message #1860094] Wed, 19 July 2023 14:33 Go to previous messageGo to next message
Clodoaldo  Pinto Neto is currently offline Clodoaldo Pinto NetoFriend
Messages: 4
Registered: July 2023
Junior Member
Ed Merks wrote on Mon, 17 July 2023 11:42
Once installed, can you use it in an application like Word? If if you use it in Word, or some other application that supports fonts, does the bold version of the font have the same spacing/pitch as the non-bold version?

I can use it in any application. The spacing and pitch are the same as the non-bold. It is only in Eclipse that it is different

This is in Word:
index.php/fa/43339/0/

[Updated on: Wed, 19 July 2023 14:36]

Report message to a moderator

Re: IntelOne Mono font incorrectly rendered [message #1860155 is a reply to message #1860146] Thu, 20 July 2023 06:13 Go to previous messageGo to next message
Ed Merks is currently offline Ed MerksFriend
Messages: 33152
Registered: July 2009
Senior Member
You can report an issue here:

https://github.com/eclipse-platform/eclipse.platform.swt/issues

If folks need to install the font, you need to explain where to get it. I think you also should provide an SWT snippet that reproduces the problem. You might consider investigating thee issue yourself:

https://github.com/eclipse-platform/.github/blob/main/CONTRIBUTING.md#creating-an-eclipse-development-environment


Ed Merks
Professional Support: https://www.macromodeling.com/
Re: IntelOne Mono font incorrectly rendered [message #1860629 is a reply to message #1860155] Tue, 22 August 2023 12:32 Go to previous message
Clodoaldo  Pinto Neto is currently offline Clodoaldo Pinto NetoFriend
Messages: 4
Registered: July 2023
Junior Member
This was fixed in the 1.3 version of the font: https://github.com/intel/intel-one-mono
Previous Topic:How do i get the styling engine for non e4 projects
Next Topic:Line editing commands are greyed out in menu
Goto Forum:
  


Current Time: Sat May 25 22:42:14 GMT 2024

Powered by FUDForum. Page generated in 0.03146 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top