Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Language IDEs » C / C++ IDE (CDT) » Can't resolve includes after IDE restarts. (indexer fail )
Can't resolve includes after IDE restarts. [message #1840742] Fri, 23 April 2021 08:35
Ganindu Nanayakkara is currently offline Ganindu NanayakkaraFriend
Messages: 1
Registered: April 2021
Junior Member
I created a new CMake project in eclipse with the hello world template, built within eclipse, ran indexer (everything worked fine) and then.

Synopsis


  1. Deleted everything except ".project" and ".cproject"
  2. Pasted my perfectly working project from elsewhere with "src", "include", "CMakeLists.txt", etc.
  3. ran build within eclipse, did indexing and everything worked fine.
  4. restarted eclipse
  5. Nothing works, red squiggly lines below correct syntax and doesn't builds


Reason

Eclipse creates a sub directory called default inside build and somehow holds that in memory which give the illusion of working when I ran the second build and indexing with my augmented workspace/projectspace

Solution

add a 'default' directory inside the 'build' directory

Implement

Near the top of the "CMakeLists.txt" add the following line

file(MAKE_DIRECTORY build/default)


My eclipse information (can be found in help -> About Eclipse IDE)

Eclipse IDE for C/C++ Developers (includes Incubating components)
Version: 2021-03 (4.19.0)
Build id: 20210312-0638
OS: Linux, v.5.4.0-72-generic, x86_64 / gtk 3.22.30
Java version: 11.0.10



Cheers,
Ganindu.









Previous Topic:Missing AVR Project Property Container [RESOLVED]
Next Topic:C++ Formatter puts all code on a single line
Goto Forum:
  


Current Time: Tue Dec 07 22:17:57 GMT 2021

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02066 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top