Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Newcomers » Newcomers » Problem with creating an HTML file ("Unable to start language server")(I run into a problem while creating an HTML file)
Problem with creating an HTML file ("Unable to start language server") [message #1826734] Wed, 29 April 2020 15:27 Go to next message
Massimiliano Polito is currently offline Massimiliano PolitoFriend
Messages: 2
Registered: April 2020
Junior Member
Good morning (or good evening, according to your time zone),

I've started using Eclipse a few weeks ago, using EPIC (I'm a Perl programmer trying to build a web application using Eclipse as an IDE).

Everything worked well for some days until today, when I reached the point where I had to create an HTML file.

I created the file in the file system (Linux Ubuntu), went back to Eclipse and made "refresh" on the right directory. The file appeared in the project explorer but when I doubled click on it to open it in the editor I got a lot of errors in the Workspace log saying:

Message:
Unable to start language server: HTML Language Server: ProcessStreamConnectionProvider [commands=[null, /home/max/.p2/pool/plugins/org.eclipse.wildwebdeveloper_0.5.6.202004101621/language-servers/node_modules/vscode-html-languageserver/dist/htmlServerMain.js, --stdio], workingDir=/home/max]


Exception stack trace:
java.io.IOException: Unable to start language server: HTML Language Server: ProcessStreamConnectionProvider [commands=[null, /home/max/.p2/pool/plugins/org.eclipse.wildwebdeveloper_0.5.6.202004101621/language-servers/node_modules/vscode-html-languageserver/dist/htmlServerMain.js, --stdio], workingDir=/home/max]
	at org.eclipse.lsp4e.server.ProcessStreamConnectionProvider.start(ProcessStreamConnectionProvider.java:50)
	at org.eclipse.lsp4e.LanguageServerWrapper.start(LanguageServerWrapper.java:213)
	at org.eclipse.lsp4e.LanguageServerWrapper.getInitializedServer(LanguageServerWrapper.java:654)
	at org.eclipse.lsp4e.LanguageServiceAccessor.lambda$14(LanguageServiceAccessor.java:589)
	at java.util.stream.ReferencePipeline$3$1.accept(ReferencePipeline.java:193)
	at java.util.Iterator.forEachRemaining(Iterator.java:116)
	at java.util.Spliterators$IteratorSpliterator.forEachRemaining(Spliterators.java:1801)
	at java.util.stream.AbstractPipeline.copyInto(AbstractPipeline.java:482)
	at java.util.stream.AbstractPipeline.wrapAndCopyInto(AbstractPipeline.java:472)
	at java.util.stream.AbstractPipeline.evaluate(AbstractPipeline.java:546)
	at java.util.stream.AbstractPipeline.evaluateToArrayNode(AbstractPipeline.java:260)
	at java.util.stream.ReferencePipeline.toArray(ReferencePipeline.java:505)
	at org.eclipse.lsp4e.LanguageServiceAccessor.getLanguageServers(LanguageServiceAccessor.java:602)
	at org.eclipse.lsp4e.operations.highlight.HighlightReconcilingStrategy.collectHighlights(HighlightReconcilingStrategy.java:202)
	at org.eclipse.lsp4e.operations.highlight.HighlightReconcilingStrategy.lambda$0(HighlightReconcilingStrategy.java:125)
	at org.eclipse.core.runtime.jobs.Job$2.run(Job.java:185)
	at org.eclipse.core.internal.jobs.Worker.run(Worker.java:63)


Session data:
eclipse.buildId=4.15.0.I20200305-0155
java.version=1.8.0_252
java.vendor=Private Build
BootLoader constants: OS=linux, ARCH=x86_64, WS=gtk, NL=en_GB
Framework arguments:  -product org.eclipse.epp.package.javascript.product
Command-line arguments:  -data file:/home/max/bin/eclipse/javascript-2020-03/eclipse/eclipse-workspace/ -os linux -ws gtk -arch x86_64 -product org.eclipse.epp.package.javascript.product


I made a search in Google but I only find something related to C/C++ and was solved in a way that doesn't apply to me.

Every time I write anything in this HTML files one or more new error lines are appended to the log above.

Does anybody can help me out of this?

(I don't even know if this is the right forum to put this support request into. If not, I'm sorry, would you please point me to the right place?).

Thanks.

Ciao,
Max
Re: Problem with creating an HTML file ("Unable to start language server") [message #1826739 is a reply to message #1826734] Wed, 29 April 2020 16:30 Go to previous messageGo to next message
Ed Merks is currently offline Ed MerksFriend
Messages: 31640
Registered: July 2009
Senior Member
I'm not sure the right place either. Perhaps open an issue:

https://github.com/eclipse/wildwebdeveloper/issues

Or use their mailing list:

https://projects.eclipse.org/projects/tools.wildwebdeveloper/contact


Ed Merks
Professional Support: https://www.macromodeling.com/
Re: Problem with creating an HTML file ("Unable to start language server") [message #1826743 is a reply to message #1826739] Wed, 29 April 2020 18:10 Go to previous messageGo to next message
Nitin Dahyabhai is currently offline Nitin DahyabhaiFriend
Messages: 3912
Registered: July 2009
Senior Member

In my experience, all roads lead to https://github.com/eclipse/wildwebdeveloper/issues (or over to the language server's own issue tracker).

Nitin Dahyabhai
Eclipse Web Tools Platform
Re: Problem with creating an HTML file ("Unable to start language server") [message #1826749 is a reply to message #1826743] Wed, 29 April 2020 22:13 Go to previous messageGo to next message
Massimiliano Polito is currently offline Massimiliano PolitoFriend
Messages: 2
Registered: April 2020
Junior Member
Thanks a lot. I'll move my support request there.

Ciao,
Max
Re: Problem with creating an HTML file ("Unable to start language server") [message #1826750 is a reply to message #1826749] Wed, 29 April 2020 22:57 Go to previous message
Nitin Dahyabhai is currently offline Nitin DahyabhaiFriend
Messages: 3912
Registered: July 2009
Senior Member

Did you get a message at some point about editing abilities being limited if node.js wasn't installed? It might not be degrading the experience gracefully in that situation.

Nitin Dahyabhai
Eclipse Web Tools Platform
Previous Topic:Makefile editor coloring
Next Topic:How to Always Show Scrollbars in Eclipse Oxygen
Goto Forum:
  


Current Time: Sat Dec 05 13:00:05 GMT 2020

Powered by FUDForum. Page generated in 0.03165 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top