Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Newcomers » Newcomers » Oomph Preferences and User Storage(Problem with my User Storage)
Oomph Preferences and User Storage [message #1826599] Mon, 27 April 2020 15:30 Go to next message
sgrf nsrrm is currently offline sgrf nsrrmFriend
Messages: 2
Registered: April 2020
Location: USA
Junior Member
I am trying to synchronize my User preferences across multiple machines and VMs.

At one stage it seemed I lost most of the preferences on the remote User storage so I decided to delete it and recreate them. I deleted my User data on accounts.eclipse.org but subsequently was unable to synchronize any data using the Preference Recorder on my eclipse instance. I kept getting error messages

Not found: https://api.eclipse.org/

Trying it again today when I clicked Synchronize Now I get the following

Unable to connect to the database server at this time(eclipse).

Unable to connect to the database server at this time(eclipse).

Unable to connect to the database server at this time(eclipse).

Unable to connect to the database server at this time(eclipse).

SQL Trouble: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near '= ""' at line 3 [


Can anybody help please?
Re: Oomph Preferences and User Storage [message #1826653 is a reply to message #1826599] Tue, 28 April 2020 10:27 Go to previous messageGo to next message
Ed Merks is currently offline Ed MerksFriend
Messages: 31149
Registered: July 2009
Senior Member
I tested it just now and did not have such problems. I even deleted my account storage and could sync the local changes back again. Perhaps the server was dead for a while? Does it still happen? If you want to start from scratch, you could delete the .eclipse\org.eclipse.oomph.setup.sync folder in your home folder.
Re: Oomph Preferences and User Storage [message #1826669 is a reply to message #1826653] Tue, 28 April 2020 14:32 Go to previous message
sgrf nsrrm is currently offline sgrf nsrrmFriend
Messages: 2
Registered: April 2020
Location: USA
Junior Member
Thank you Ed ..... that worked well.

I am slightly cross that I spent hours researching this & never saw anything relating to this fix. I did try deleting remote.cache in that folder.

Also the error messaging seems inadequate. I know I did see ephemeral screens flickering by when I got error Not found: https://api.eclipse.org/ but it was only the next day that the MariaDB screen showed itself.

However I now know & am grateful for your help!
Previous Topic:java.util.logging is not accessible
Next Topic:Eclipse Neon Remote System Explorer Issue
Goto Forum:
  


Current Time: Tue May 26 12:44:42 GMT 2020

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02916 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top