Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » 4DIAC - Framework for Distributed Industrial Automation and Control » Adapter for SubApplication(Adapter for SubApplication)
Adapter for SubApplication [message #1814509] Thu, 12 September 2019 12:45 Go to next message
Virendra Ashiwal is currently offline Virendra AshiwalFriend
Messages: 6
Registered: August 2019
Junior Member
Is it possible to create an Adapter for SubApplications? Until now wherever Is aw adapter, its always with function block.
Re: Adapter for SubApplication [message #1814510 is a reply to message #1814509] Thu, 12 September 2019 12:52 Go to previous messageGo to next message
Alois Zoitl is currently offline Alois ZoitlFriend
Messages: 907
Registered: January 2014
Senior Member
Yes it is possible. If you create typed or untyped subapplications in the property sheet where you can specifiy the in and outputs of the subapp you can defin your plugs and sockets and select the adapter types. In difference to composite FBs for subapps adapters are not shown in the internal network as FBs but as additional ports.
Re: Adapter for SubApplication [message #1814520 is a reply to message #1814510] Thu, 12 September 2019 15:08 Go to previous messageGo to next message
Virendra Ashiwal is currently offline Virendra AshiwalFriend
Messages: 6
Registered: August 2019
Junior Member
Yes! I did that but I am not able to connect two SubApplication with the Same Adapter!(One with Plug and second one with Socket)

[Updated on: Thu, 12 September 2019 15:09]

Report message to a moderator

Re: Adapter for SubApplication [message #1814522 is a reply to message #1814520] Thu, 12 September 2019 15:51 Go to previous messageGo to next message
Alois Zoitl is currently offline Alois ZoitlFriend
Messages: 907
Registered: January 2014
Senior Member
Do you get an red error message in the bottom left? I noticed a similar issue yesterday for data connections and it could be that this is the same issue.
Re: Adapter for SubApplication [message #1814557 is a reply to message #1814522] Fri, 13 September 2019 08:18 Go to previous messageGo to next message
Virendra Ashiwal is currently offline Virendra AshiwalFriend
Messages: 6
Registered: August 2019
Junior Member
Yes, it says that Adapter already has an internal connection! There is a workaround, first, delete all adapter connections which is inside of SubApp and then first connect both SubApp's Adapter and then connects that internal Adapter connections.
Re: Adapter for SubApplication [message #1814559 is a reply to message #1814557] Fri, 13 September 2019 08:27 Go to previous messageGo to next message
Alois Zoitl is currently offline Alois ZoitlFriend
Messages: 907
Registered: January 2014
Senior Member
Ok thanks. This clarifies it and should be the same issue that I observed with data connections. Can you be so kind and file a bug. Please mark it as blocker as I see it really critical and we need to get this fixed for the upcoming 1.11 release.
Re: Adapter for SubApplication [message #1814668 is a reply to message #1814559] Mon, 16 September 2019 08:36 Go to previous message
Virendra Ashiwal is currently offline Virendra AshiwalFriend
Messages: 6
Registered: August 2019
Junior Member
reported bug under this link--> https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=551042
Previous Topic:FORTE binaries for ARM
Next Topic:F_AND output data can't be connected to F_OR input data?
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Nov 15 15:02:36 GMT 2019

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02124 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top