Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Jubula » Cannot start AutAgent on MAC
Cannot start AutAgent on MAC [message #1809174] Wed, 10 July 2019 14:28 Go to next message
Martin Mulholland is currently offline Martin MulhollandFriend
Messages: 1
Registered: July 2019
Junior Member
I am evaluating Jubula to use for testing an eclipse plugin. The plugin runs as part of the eclipse IDE so my AUT is effectively the eclipse IDE with the plugin installed.

I am evaluating on MacOS 10.14.5, java version "1.8.0_144"

Have managed to set an eclipse IDE as my AUT, connected it to Jubula using the embedded AutAgent and done the object mapping.

Now when I run my test I can't get anything to work and I see in the status bar:
Connected to AUT Agent localhost 60001 : No connection to AUT

Reading the doc i see that the embedded AUT Agent
"cannot be used for working with the Test Executor"

As a result I try start the AutAgent locally both by double clicking the app but that crashes:

Crashed Thread: 0 Dispatch queue: com.apple.main-thread

Exception Type: EXC_BAD_ACCESS (SIGSEGV)
Exception Codes: KERN_INVALID_ADDRESS at 0x0000000000000034
Exception Note: EXC_CORPSE_NOTIFY

Termination Signal: Segmentation fault: 11
Termination Reason: Namespace SIGNAL, Code 0xb
Terminating Process: exc handler [4247]

and running from the command line:

./autrun -rcp -p 60000 -a localhost -i "testAut" -e ./Autagent.app/Contents/MacOS/autagent

which fails:

"The connection to the AUT Agent could not be made.

Please check that you have started the AUT Agent, and
that your connection settings (hostname, port number) are correct."

Please help.
Re: Cannot start AutAgent on MAC [message #1809434 is a reply to message #1809174] Tue, 16 July 2019 07:18 Go to previous message
Marvin Mueller is currently offline Marvin MuellerFriend
Messages: 192
Registered: March 2012
Senior Member
Martin Mulholland wrote on Wed, 10 July 2019 16:28

...
Reading the doc i see that the embedded AUT Agent
"cannot be used for working with the Test Executor"

As a result I try start the AutAgent locally both by double clicking the app but that crashes:
...


Can you point me to the location in the Documentation? We might have missed this place. It is possible to use the embedded Autagent within the testexec.

The testexec does not need any external AUTAgent anymore if you want to run the test locally on the computer. See the testexec documentation for more information[1]. The testexec can start an embedded Agent as well as the Application.

That the external agent is not working nevertheless is not good.

best regards
Marvin Mueller
[1] https://help.eclipse.org/2019-06/topic/org.eclipse.jubula.client.ua.help/content/html/userManual/tasks/ch03s25s03.html

[Updated on: Tue, 16 July 2019 07:19]

Report message to a moderator

Previous Topic:Formatting values read into a variable
Next Topic:Object Mapping Menu Bar
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Nov 15 02:45:39 GMT 2019

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02786 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top