Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Oomph » Eclipse installer error
Eclipse installer error [message #1805597] Thu, 18 April 2019 12:09 Go to next message
Jeremie Bresson is currently offline Jeremie BressonFriend
Messages: 1252
Registered: October 2011
Senior Member
I am using the Eclipse Installer in the advanced mode and I get following issue:

An error was detected while performing the engine operation and the changes are being rolled back. See the log for details.
ERROR: org.eclipse.equinox.p2.engine code=4 An error occurred while collecting items to be installed
  at org.eclipse.oomph.util.OomphPlugin.coreException(OomphPlugin.java:280)
  at org.eclipse.oomph.p2.internal.core.ProfileTransactionImpl$3.commit(ProfileTransactionImpl.java:548)
  at org.eclipse.oomph.p2.internal.core.ProfileTransactionImpl.commit(ProfileTransactionImpl.java:340)
  at org.eclipse.oomph.setup.p2.impl.P2TaskImpl.perform(P2TaskImpl.java:733)
  at org.eclipse.oomph.setup.internal.core.SetupTaskPerformer.doPerformNeededSetupTasks(SetupTaskPerformer.java:3335)
  at org.eclipse.oomph.setup.internal.core.SetupTaskPerformer.performNeededSetupTasks(SetupTaskPerformer.java:3263)
  at org.eclipse.oomph.setup.internal.core.SetupTaskPerformer.performTriggeredSetupTasks(SetupTaskPerformer.java:3244)
  at org.eclipse.oomph.setup.internal.core.SetupTaskPerformer.perform(SetupTaskPerformer.java:3144)
  at org.eclipse.oomph.setup.ui.wizards.ProgressPage$9.run(ProgressPage.java:575)
  at org.eclipse.oomph.setup.ui.wizards.ProgressPage$11$1.run(ProgressPage.java:701)
  at org.eclipse.core.internal.jobs.Worker.run(Worker.java:63)
  ERROR: org.eclipse.equinox.p2.engine code=0 session context was:(profile=_Tools_Eclipse_rcp-latest-released2x_Eclipse.app_Contents_Eclipse, phase=org.eclipse.equinox.internal.p2.engine.phases.Collect, operand=, action=).
  ERROR: org.eclipse.equinox.p2.artifact.repository code=0 No repository found containing: osgi.bundle,org.eclipse.nebula.widgets.tablecombo,1.2.0.201904111744
  ERROR: org.eclipse.equinox.p2.artifact.repository code=0 No repository found containing: osgi.bundle,org.eclipse.oomph.base.edit,1.11.0.v20190323-1130
  ERROR: org.eclipse.equinox.p2.artifact.repository code=0 No repository found containing: osgi.bundle,org.eclipse.oomph.extractor.lib,1.6.0.v20190410-0601
  ERROR: org.eclipse.equinox.p2.artifact.repository code=0 No repository found containing: osgi.bundle,org.eclipse.oomph.jreinfo,1.11.0.v20190410-0646
  ERROR: org.eclipse.equinox.p2.artifact.repository code=0 No repository found containing: osgi.bundle,org.eclipse.oomph.p2.core,1.12.0.v20190323-1130
  ERROR: org.eclipse.equinox.p2.artifact.repository code=0 No repository found containing: osgi.bundle,org.eclipse.oomph.p2.edit,1.11.0.v20190323-1130
  ERROR: org.eclipse.equinox.p2.artifact.repository code=0 No repository found containing: org.eclipse.update.feature,org.eclipse.oomph.p2,1.12.0.v20190323-1130
  ERROR: org.eclipse.equinox.p2.artifact.repository code=0 No repository found containing: osgi.bundle,org.eclipse.oomph.resources,1.11.0.v20190323-1248
  ERROR: org.eclipse.equinox.p2.artifact.repository code=0 No repository found containing: org.eclipse.update.feature,org.eclipse.oomph.setup.core,1.13.0.v20190410-0646
  ERROR: org.eclipse.equinox.p2.artifact.repository code=0 No repository found containing: org.eclipse.update.feature,org.eclipse.oomph.setup,1.13.0.v20190410-1549
  ERROR: org.eclipse.equinox.p2.artifact.repository code=0 No repository found containing: osgi.bundle,org.eclipse.oomph.setup.ui,1.13.0.v20190410-1549
  ERROR: org.eclipse.equinox.p2.artifact.repository code=0 No repository found containing: osgi.bundle,org.eclipse.oomph.ui,1.11.0.v20190410-1549
  ERROR: org.eclipse.equinox.p2.artifact.repository code=0 No repository found containing: osgi.bundle,org.eclipse.oomph.util,1.11.0.v20190323-1109


In step 1:

I have multiple "Product version":

* Latest Release (2019-03)
* Latest (2019-06)

And I have tried multiple product from the "Eclipse.org" folder:

* Eclipse IDE for Java Developers
* Eclipse IDE for Enterprise Java Developers
* Eclipse for RCP and RAP Developers
* Eclipse Platform

In step 2:

In Projects I select nothing

In step 3:

I just need to specify the "Installation folder name"
(the rest is auto configured)
Re: Eclipse installer error [message #1805599 is a reply to message #1805597] Thu, 18 April 2019 12:39 Go to previous messageGo to next message
Ed Merks is currently offline Ed MerksFriend
Messages: 30448
Registered: July 2009
Senior Member
It sounds a little like this problem:

https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=410721

Those things all appear to be in http://download.eclipse.org/oomph/updates/latest so I wonder if that is in the list of p2 repos. Perhaps a mirror problem. You could try without using mirrors...
Re: Eclipse installer error [message #1805670 is a reply to message #1805599] Sat, 20 April 2019 13:50 Go to previous messageGo to next message
Jeremie Bresson is currently offline Jeremie BressonFriend
Messages: 1252
Registered: October 2011
Senior Member
Thank you for your feedback... I can not reproduce it today...

By the way, where is the option to disable mirrors in Eclipse Installer?
Re: Eclipse installer error [message #1805675 is a reply to message #1805670] Sat, 20 April 2019 15:16 Go to previous message
Ed Merks is currently offline Ed MerksFriend
Messages: 30448
Registered: July 2009
Senior Member
In Advanced mode on the Confirmation page, the last check box at the bottom right...
Previous Topic:Authorization in Eclipse Installer
Next Topic:Setup gets broken for unsupported target platforms
Goto Forum:
  


Current Time: Tue Sep 17 12:15:20 GMT 2019

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02181 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top