Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Modeling » Papyrus » Create Sub Model cause erroneous class diagram(Problem Model Refactor -> create sub model )
Create Sub Model cause erroneous class diagram [message #1804326] Fri, 22 March 2019 12:52 Go to next message
Michael Nestler is currently offline Michael NestlerFriend
Messages: 25
Registered: September 2014
Junior Member
Hello,

I have a problem when creating a sub model via model refactoring.
Enclosed the "systemmodel-split" with 3 separate independent sub models in different directories.
The problem is visible in Subsystem2(uml, di, notation). The displayed interface does not contain any contents.
(see attachment2_if_no_content.png)
I tried several times the creation of sub models. Sometimes Subsystem2 had this error, sometimes Subsystem3. Occasional I got a message Problem Occurred when I saved the "systemmodel-split". (see attachment1_savefailed.png)
To reproduce attachment submodels.zip contains the systemmodel (uml, di,notation) in folder model-source.

I use
Eclipse IDE for C/C++ Developers, Version: Photon Release (4.8.0), Build id: 20180619-1200 and Papyrus Software Designer 1.1.0
BR Michael
Re: Create Sub Model cause erroneous class diagram [message #1804373 is a reply to message #1804326] Mon, 25 March 2019 08:02 Go to previous messageGo to next message
Yoann Farre is currently offline Yoann FarreFriend
Messages: 116
Registered: November 2017
Senior Member
Hello,

I don't have the solution to this issue but I'm also interested in this feature. Could you detail the way to create a sub model from a main model, please?

Regards.

Yoann.

[Updated on: Mon, 25 March 2019 08:12]

Report message to a moderator

Re: Create Sub Model cause erroneous class diagram [message #1804375 is a reply to message #1804373] Mon, 25 March 2019 08:11 Go to previous messageGo to next message
Michael Nestler is currently offline Michael NestlerFriend
Messages: 25
Registered: September 2014
Junior Member
Hi Yoann,

This can be done by selecting the package to be separated in an extra model
and then via context menu "Model refactor -> Create Submodel".

BR Michael
Re: Create Sub Model cause erroneous class diagram [message #1804401 is a reply to message #1804375] Mon, 25 March 2019 14:05 Go to previous messageGo to next message
vincent lorenzo is currently offline vincent lorenzoFriend
Messages: 123
Registered: June 2010
Location: Paris Saclay, France
Senior Member
Hi Michael,
so you seem have dicovered yourself the solution I just propose you in your previous post, I'm sorry you get trouble with it too.
From my side, I can't reproduce your problem, but I fix some bugs on this feature in febuary. I tested with the last Papyrus version for Eclipse 2019-03.

Regards,
--
Vincent
Re: Create Sub Model cause erroneous class diagram [message #1804622 is a reply to message #1804401] Fri, 29 March 2019 15:40 Go to previous message
Michael Nestler is currently offline Michael NestlerFriend
Messages: 25
Registered: September 2014
Junior Member
Hi Vincent,
thanks, I can confirm, it works with Eclipse Modeling Edition 1903 and Papyrus 4.3.
Regards Michael
Previous Topic:CN and CCN Type in umldi types configuration
Next Topic:DSML. Struggling to configure Apply Stereotype Advice
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Dec 16 03:13:42 GMT 2019

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02964 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top