Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Modeling » Eclipse Layout Kernel » Unexpected bends in Layered Layout
Unexpected bends in Layered Layout [message #1802223] Mon, 04 February 2019 16:06 Go to next message
Baptiste Colin is currently offline Baptiste ColinFriend
Messages: 5
Registered: January 2019
Junior Member
Hi everybody,

I'm using the LayeredLayoutProvider to lay a graph out. However, by doing so, unexpected routings are generated for edges. For instance :

https://i.imgur.com/t49O21s.png

This happens even though I have set the following option upon defining the root

graph.setProperty(CoreOptions.EDGE_ROUTING, EdgeRouting.ORTHOGONAL);

Are there certain options that have to be configured properly beforehand in order for these weird edges not to be generated ?

Also, when comparing the JSON generated from the graph before and after its layout, it appears that certain edges get multiplied, leading to redundancies. Is there a way to avoid this phenomenon ?

You can find attached a JSON file representing the graph illustrated before.

Thanks in advance for your precious help
  • Attachment: graph.json
    (Size: 208.96KB, Downloaded 51 times)

[Updated on: Mon, 04 February 2019 16:07]

Report message to a moderator

Re: Unexpected bends in Layered Layout [message #1802538 is a reply to message #1802223] Mon, 11 February 2019 16:07 Go to previous messageGo to next message
Baptiste Colin is currently offline Baptiste ColinFriend
Messages: 5
Registered: January 2019
Junior Member
Hi,
Has anyone been in such a situation where edges would have such bends, even though the CoreOptions.EDGE_ROUTING option has been set to EdgeRouting.ORTHOGONAL ?
Sorry for being pushy, and thanks in advance
Re: Unexpected bends in Layered Layout [message #1802954 is a reply to message #1802538] Tue, 19 February 2019 15:26 Go to previous message
Christoph Daniel Schulze is currently offline Christoph Daniel SchulzeFriend
Messages: 98
Registered: September 2015
Member
Hi Baptiste,

sorry for the late reply.

Laying out your graph with the current development version in our Eclipse environment yields a correct layout (see attachment). Thus the following questions:


  1. Are you using the Java or JavaScript versions of our libraries?
  2. Which version are you running?


Cheers,
Chris
Previous Topic:Creating a graph with containers of SubGraphs
Next Topic:How to avoid overlap of ports with org.eclipse.elk.layered algorithm?
Goto Forum:
  


Current Time: Sat Apr 17 06:25:31 GMT 2021

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01934 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top