Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Mosquitto » bridge on raspberry pi is not bridging(connection to a secured remote mosquitto is not working)
bridge on raspberry pi is not bridging [message #1799874] Sun, 16 December 2018 06:49 Go to next message
Jeroen Lankheet is currently offline Jeroen LankheetFriend
Messages: 31
Registered: July 2009
Member
Hi all,
I used to have a bridged mosquitto configuration where I have a mosquitto on a raspberry pi running pidora 2014R3. This mosquitto was a bridge for a mosquitto running somewhere remote.
Everything worked fine until I needed to refresh my SSL certificate.
So I did refresh, updated the ca-trusts on my laptop where I also have a bridged configuration and everything seems fine.
Now on to the pi. So I repeated the steps and no matter what I try, I can't remotely connect anymore.
Log gives no clue as to what reason this connection is not established. It does not mention any remote connection attempt.
Mosquitto version on laptop: 1.5.4
Mosquitto on pi: 1.3.1 (latest version I could get)

Subscribing on the connection status of the bridge does not reveal any connection info:
mosquitto_sub -h localhost -t '$SYS/broker/connection/#' -p 1883 -d -u "jeroen" -P "*********"

Can someone give me advice on how to proceed?

mosquitto config file:
==================
connection mqtt_example_com
address mqtt.example.com:8883
topic # both 0

bridge_cafile /etc/pki/ca-trust/extracted/pem/tls-ca-bundle.pem

remote_username jeroen
remote_password **********

username jeroen
password ********
try_private true

log_dest syslog
log_type all
connection_messages true
Re: bridge on raspberry pi is not bridging [message #1801090 is a reply to message #1799874] Sun, 13 January 2019 04:51 Go to previous message
Jeroen Lankheet is currently offline Jeroen LankheetFriend
Messages: 31
Registered: July 2009
Member
Replying to myself because not a single soul was able to help.
The SSL certificate had nothing to do with the failure.
The mosquitto version on the Pidora was simply too old. Upgrading the whole Pi to Raspbian Stretch and installing the mosquitto repository with the latest stuff did the trick.
Hope someone benefits from this post.
Previous Topic:Subscribing to multiple topics with wildcards?
Next Topic:MQTT Broker - Topic remap or message edit
Goto Forum:
  


Current Time: Sun Nov 29 00:03:30 GMT 2020

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01879 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top