Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » 4DIAC - Framework for Distributed Industrial Automation and Control » Read and Write OPC UA variable on a remote server
Read and Write OPC UA variable on a remote server [message #1772639] Wed, 13 September 2017 12:52 Go to next message
Fei  Yin is currently offline Fei YinFriend
Messages: 36
Registered: July 2017
Member
Hello, everyone,

i made a server with variable node according to the documention 4diac, but the opc ua client to read or write variable on remote server doesn't work, the reason is like the port 61500 not opened. But i don't know how can i enable the port 61500. Have you guys a idea?

Regards
Fei Yin
  • Attachment: forte.jpg
    (Size: 171.30KB, Downloaded 96 times)
  • Attachment: 4diac.jpg
    (Size: 163.86KB, Downloaded 102 times)
Re: Read and Write OPC UA variable on a remote server [message #1772653 is a reply to message #1772639] Wed, 13 September 2017 15:07 Go to previous messageGo to next message
Stefan Profanter is currently offline Stefan ProfanterFriend
Messages: 12
Registered: July 2017
Junior Member
You should not change the cmake settings. Just keep the default settings and everything works fine. Did you change "FORTE_COM_OPC_UA_PORT" to 61500? It should be 4840, then it will work. It's pure magic ;)

And you probably need to start forte with the correct parameters ("localhost:61500"). that's also mentioned in the corresponding documentation.

[Updated on: Wed, 13 September 2017 15:23]

Report message to a moderator

Re: Read and Write OPC UA variable on a remote server [message #1772883 is a reply to message #1772653] Mon, 18 September 2017 11:28 Go to previous message
Fei  Yin is currently offline Fei YinFriend
Messages: 36
Registered: July 2017
Member
no, i didn't change the "FORTE_COM_OPC_UA_PORT" to 61500. It is realy setted to 4840. In 4diac i have launched the resource EMS with port 61500 to the Port 61500. But it doesn't work. I don't know, which step i forget to do, or if i made a mistake in somewhere?
Previous Topic:Running IEC 61499 apps on Raspberry Pi without 4diac-IDE running
Next Topic:improvement of usability
Goto Forum:
  


Current Time: Tue Oct 16 21:24:47 GMT 2018

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01550 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top