Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Sirius » Problem during Loading models in RCP(can not be loaded because it comes from a more recent Sirius release.)
Problem during Loading models in RCP [message #1769094] Wed, 26 July 2017 13:03 Go to next message
M V is currently offline M VFriend
Messages: 31
Registered: July 2017
Member
Hello,

I am new to Sirius and I have an beginner Problem with my RCP. I create an new Projekt with an .design plugin and all the other parts. Then I edit the *.odesign file and save it. After this I start my RCP and this error Message is throwing:

The viewpoint specification model (platform:/plugin/test.projectmodel.design/description/projectmodel.odesign) can not be loaded because it comes from a more recent Sirius release.
VSM version is: 12.0.0.2017041100
Last Sirius migration version is: 12.0.0.201704030900


So I open the .odesign file and see that there is this version attribute.

<description:Group xmi:version="2.0" xmlns:xmi="http://www.omg.org/XMI" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:description="http://www.eclipse.org/sirius/description/1.1.0" xmlns:description_1="http://www.eclipse.org/sirius/diagram/description/1.1.0" xmlns:style="http://www.eclipse.org/sirius/diagram/description/style/1.1.0" xmlns:tool="http://www.eclipse.org/sirius/diagram/description/tool/1.1.0" name="projectmodel" version="12.0.0.2017041100">


I change the version to 12.0.0.201704030900 and start my RCP again. And it work all fine. But Every time i edit the file the version attribute is setting back to: 12.0.0.2017041100

I try to setup my Eclipse IDE new and check my target Platform version, both are on the same version 5.0.1.201706290936. You can see it on the Images

index.php/fa/30145/0/
index.php/fa/30146/0/

How can I fix this problem, without manually change the .odesign every time? I don't know where the version number came from an I found nothing in the manual.

Thanks for help
Re: Problem during Loading models in RCP [message #1769164 is a reply to message #1769094] Thu, 27 July 2017 08:40 Go to previous messageGo to next message
Steve Monnier is currently offline Steve MonnierFriend
Messages: 497
Registered: May 2011
Senior Member
Hello,

The Sirius version in your target platform will be used for your plugins compilation and if you launch a runtime, but if you create a Viewpoint Specification Project in that environment, it will be executed using the Sirius version installed in your environment. I think that the installed version is more recent that the version in your target platform or RCP.

Regards,
Steve


Steve Monnier - Obeo
Need training or professional services for Sirius?
http://www.obeodesigner.com/sirius
Re: Problem during Loading models in RCP [message #1769177 is a reply to message #1769164] Thu, 27 July 2017 09:28 Go to previous message
M V is currently offline M VFriend
Messages: 31
Registered: July 2017
Member
As you can see in the images above has the sirius installation the same version as that one in the target platform and the target platform is active.

The problem is only if I start the RCP product from my development IDE. When I build a release it works and when I start the Viewpoint Specification Project directly it works also. The dependencies are all without version numbers.

I am sure that i am miss some thing.

Thanks for your help!
Previous Topic:Error message after updating
Next Topic:When delete edge
Goto Forum:
  


Current Time: Sun Jan 17 20:08:06 GMT 2021

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01981 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top