Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Modeling » EMF » [Xcore] The namespace prefix '...' is not well formed
[Xcore] The namespace prefix '...' is not well formed [message #1761426] Wed, 10 May 2017 23:48 Go to next message
Nicolas Rouquette is currently offline Nicolas RouquetteFriend
Messages: 40
Registered: December 2014
Member
Consider the following xcore model:

package org.example.xmlSomething


This produces an Xcore Problem:

The namespace prefix 'xmlSomething' is not well formed


It seems that Xcore categorically disallows the last segment of the package namespace to begin with 'xml' (regardless of the case).

I notice that Xcore accept variants like the following:
x_...
xm_...
_xml...


It is very peculiar that the prefix 'xml' is not allowed.

Is this validation rule really necessary?

What kinds of problems is this validation rule intended to prevent?

- Nicolas.
Re: [Xcore] The namespace prefix '...' is not well formed [message #1761435 is a reply to message #1761426] Thu, 11 May 2017 06:52 Go to previous messageGo to next message
Ed Merks is currently offline Ed MerksFriend
Messages: 29327
Registered: July 2009
Senior Member
Yes https://www.w3.org/TR/REC-xml-names/#xmlReserved reserves all prefixes that begin with "xml" and given the primary reason for defining the namespace prefix at all is for use as a prefix (xmlns:<namespacePrefix>) in an XML serialization, the restriction prevents invalid serializations.
Re: [Xcore] The namespace prefix '...' is not well formed [message #1761726 is a reply to message #1761435] Thu, 11 May 2017 14:36 Go to previous messageGo to next message
Nicolas Rouquette is currently offline Nicolas RouquetteFriend
Messages: 40
Registered: December 2014
Member
Ah, of course! Thanks Ed for this clarification!

I suggested a couple of improvements here: https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=516512

- Nicolas.
Re: [Xcore] The namespace prefix '...' is not well formed [message #1761728 is a reply to message #1761435] Thu, 11 May 2017 14:37 Go to previous message
Nicolas Rouquette is currently offline Nicolas RouquetteFriend
Messages: 40
Registered: December 2014
Member
Ah, of course! Thanks Ed for this clarification!

I suggested a couple of improvements here: https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=516512

- Nicolas.
Previous Topic:CDO-MOngo OCL query support ?
Next Topic:difference between dynamique instance and XMfile
Goto Forum:
  


Current Time: Tue Apr 24 23:26:07 GMT 2018

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02011 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software