Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » 4DIAC - Framework for Distributed Industrial Automation and Control » Problems deploying applications
Problems deploying applications [message #1760274] Tue, 25 April 2017 12:09 Go to next message
Marc Jakobi is currently offline Marc JakobiFriend
Messages: 65
Registered: April 2017
Member
Hello.

I am following the FlipFlop tutorial of the 4diac documentation on how to deploy the application to FORTE. I have linked FORTE in the preferences and am using the "Launch Local FORTE" option. The download seems to go well (according to the Deployment Console), but I cannot see any outputs of FORTE in the console.

I assumed that it must be because I didn't have enough modules selected in the CMake GUI. However, certain modules seem to cause the build to fail.

Furthermore, when I attempt to launch FBRT (for the Xplus3 tutorial), I get the following exception:

Exception in thread "main" fb.datatype.FBDataTypeException: INVALID_OBJECT: -s
	at fb.datatype.FBDataTypeException.invalidObject(FBDataTypeException.java:66)
	at fb.rt.Device.main(Device.java:123)
Re: Problems deploying applications [message #1760279 is a reply to message #1760274] Tue, 25 April 2017 13:26 Go to previous messageGo to next message
Alois Zoitl is currently offline Alois ZoitlFriend
Messages: 617
Registered: January 2014
Senior Member
Hi,

with the latest FORTEs you will only get output in error cases. The easiest way to check if a FORTE application is working is to using the online monitoring feature and watch the input and outputs of your FBs.

Regarding the FBRT exception. What value have you specified for the port bevore launching FBRT?
Re: Problems deploying applications [message #1760307 is a reply to message #1760279] Tue, 25 April 2017 16:31 Go to previous messageGo to next message
Marc Jakobi is currently offline Marc JakobiFriend
Messages: 65
Registered: April 2017
Member
Hi.
Thanks for the quick reply. I found out why FBRT wasn't launching. I was pointing 4diac to the latest version downloaded from Holobloc. I changed it to the one in /runtime/FBRT and now it works.

Where can I find the online monitoring feature? Is there a subsection about it in the documentation?
EDIT: I just found it. Thanks again for your help!

[Updated on: Tue, 25 April 2017 16:34]

Report message to a moderator

Re: Problems deploying applications [message #1760322 is a reply to message #1760307] Tue, 25 April 2017 19:19 Go to previous message
Alois Zoitl is currently offline Alois ZoitlFriend
Messages: 617
Registered: January 2014
Senior Member
Hi,
Ah this would have been my second guess. The problem is that FBRT changed a lot with the 2.x series. We still have to find a good way how to support the new version of FBRT.

Great that you found the docs for the monitoring.
Previous Topic:4DIAC System Perspective / System Explorer problem - incorrect entries under created System
Next Topic:BFB algorithms in Java/C++
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Aug 20 10:46:37 GMT 2018

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02201 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top