Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Modeling » Eclipse Layout Kernel » Problem with edge labels
Problem with edge labels [message #1755369] Thu, 02 March 2017 16:36 Go to next message
Peter Mising name is currently offline Peter Mising nameFriend
Messages: 95
Registered: July 2009
Member
Hello, great project!
I tried to layout a class diagram but it seems to not consider the edge labels. Am I doing something wrong?
index.php/fa/28635/0/
index.php/fa/28636/0/
index.php/fa/28637/0/
  • Attachment: before.png
    (Size: 9.44KB, Downloaded 184 times)
  • Attachment: after.png
    (Size: 6.38KB, Downloaded 171 times)
  • Attachment: settings.png
    (Size: 21.12KB, Downloaded 273 times)
Re: Problem with edge labels [message #1755421 is a reply to message #1755369] Fri, 03 March 2017 08:38 Go to previous messageGo to next message
Christoph Daniel Schulze is currently offline Christoph Daniel SchulzeFriend
Messages: 80
Registered: September 2015
Member
Hi Peter,

I believe I need more information. Smile For starters, which drawing framework do you use to draw / edit your diagrams? Have you implemented your own DiagramLayoutConnector?

Cheers,
Christoph Daniel
Re: Problem with edge labels [message #1755429 is a reply to message #1755421] Fri, 03 March 2017 10:09 Go to previous messageGo to next message
Peter Mising name is currently offline Peter Mising nameFriend
Messages: 95
Registered: July 2009
Member
Hello Christoph,
sorry should have added that. I use Papyrus and this connector

http://git.eclipse.org/c/papyrus/org.eclipse.papyrus.git/plain/extraplugins/elk/org.eclipse.papyrus.infra.gmfdiag.elk/src/org/eclipse/papyrus/infra/gmfdiag/elk/

Edit:
I debugged a little bit. The issue seems that in the layered algorithm. The EndLabelProcessor does not iterate over the layerlessnodes.

Greetings Peter

[Updated on: Fri, 03 March 2017 15:04]

Report message to a moderator

Re: Problem with edge labels [message #1755755 is a reply to message #1755429] Tue, 07 March 2017 14:46 Go to previous messageGo to next message
Christoph Daniel Schulze is currently offline Christoph Daniel SchulzeFriend
Messages: 80
Registered: September 2015
Member
Hi Peter,

at the time the EndLabelProcessor is executed there shouldn't be any layerless nodes.

Could you do me a favour and export the layout graphs? Our website has some information on how to enable debug files and where they will end up. Could you activate those, execute layout once, and post the files somewhere?

Cheers,
Christoph Daniel
Re: Problem with edge labels [message #1755797 is a reply to message #1755369] Wed, 08 March 2017 09:22 Go to previous messageGo to next message
Nis Wechselberg is currently offline Nis WechselbergFriend
Messages: 2
Registered: February 2016
Junior Member
There was a bug in the configuration of the processors in the release. It should be fixed on the current master.
https://github.com/eclipse/elk/pull/142
Re: Problem with edge labels [message #1755829 is a reply to message #1755797] Wed, 08 March 2017 13:51 Go to previous message
Christoph Daniel Schulze is currently offline Christoph Daniel SchulzeFriend
Messages: 80
Registered: September 2015
Member
Oh, that's interesting. I only looked at the current master and couldn't see anything wrong with it, but had forgotten all about the pull request. That will be fixed in 0.2.1 once that is released (we haven't decided on a release date yet).
Previous Topic:Sort node order from left to right LayeredLayoutProvider
Next Topic:Turn off random layouting
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Oct 19 11:52:10 GMT 2018

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01871 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top