Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Newcomers » Newcomers » Eclipse.exe vanished while writing code(Eclipse.exe vanished and I attempted a fresh install, and now the installer closes itself after selecting any type. )
Eclipse.exe vanished while writing code [message #1749320] Mon, 05 December 2016 13:30 Go to next message
Alexander Branchaud is currently offline Alexander BranchaudFriend
Messages: 5
Registered: December 2016
Junior Member
As title and description suggests. I was in the middle of writing code last night when eclipse closed itself without any error code. I tried to rerun it and the shortcut was saying the file didn't exist. When I looked at the folder the exe was gone. After some fiddling about trying to get it to work, I decided to delete every eclipse folder I could find and reinstall a fresh copy unfortunately the installer exe also closes itself after selecting any version to install.

Any help would be greatly appreciated.

[Updated on: Tue, 06 December 2016 00:43]

Report message to a moderator

Re: Eclipse.exe vanished while writing code [message #1749324 is a reply to message #1749320] Mon, 05 December 2016 15:01 Go to previous messageGo to next message
Eric Rizzo is currently offline Eric RizzoFriend
Messages: 3071
Registered: July 2009
Senior Member
That's very bizarre behavior. Eclipse can't actually delete itself, so there must be something else going on in your system.
Let's start with some basics:
What OS are running on?
Is this a company or school machine that might be subjected to some sort of security or software compliance scan/tool?
Re: Eclipse.exe vanished while writing code [message #1749333 is a reply to message #1749324] Mon, 05 December 2016 15:42 Go to previous messageGo to next message
Alexander Branchaud is currently offline Alexander BranchaudFriend
Messages: 5
Registered: December 2016
Junior Member
That's what I thought aswell, the only other program I installed recently was paint.net, I'll have to delete that and try again tonight.

I'm on Win 7 64 bit, and it my personal computer. Thier shouldn't be any firewall or antivirus software in the way, but I'll turn that off tonight and try again aswell.
Re: Eclipse.exe vanished while writing code [message #1749373 is a reply to message #1749320] Mon, 05 December 2016 23:26 Go to previous messageGo to next message
Alexander Branchaud is currently offline Alexander BranchaudFriend
Messages: 5
Registered: December 2016
Junior Member
Update: After some mucking about with no avail. I decided to finally do a system restore. The restore point was before Paint.net was installed. Every thing is back up and running.

Now to figure out how I can either delete this topic or label it solved.

No idea what exactly caused it, but glad I am back and programming again.
Re: Eclipse.exe vanished while writing code [message #1749374 is a reply to message #1749320] Tue, 06 December 2016 00:46 Go to previous messageGo to next message
Alexander Branchaud is currently offline Alexander BranchaudFriend
Messages: 5
Registered: December 2016
Junior Member
Update 2: It worked for a little while, but it did the exact same thing. Haven't installed anything new since it was working. I am currently searching through my Eclipse folder (Which is once again missing the exe) for any sort of bug report
Re: Eclipse.exe vanished while writing code [message #1749375 is a reply to message #1749320] Tue, 06 December 2016 00:46 Go to previous messageGo to next message
Alexander Branchaud is currently offline Alexander BranchaudFriend
Messages: 5
Registered: December 2016
Junior Member
!SESSION 2016-12-05 18:30:05.958 -----------------------------------------------
eclipse.buildId=4.6.1.M20160907-1200
java.version=1.8.0_111
java.vendor=Oracle Corporation
BootLoader constants: OS=win32, ARCH=x86_64, WS=win32, NL=en_US
Framework arguments: -product org.eclipse.epp.package.jee.product
Command-line arguments: -os win32 -ws win32 -arch x86_64 -product org.eclipse.epp.package.jee.product

!ENTRY org.eclipse.egit.ui 2 0 2016-12-05 18:30:51.205
!MESSAGE Warning: The environment variable HOME is not set. The following directory will be used to store the Git
user global configuration and to define the default location to store repositories: 'C:\Users\*********'. If this is
not correct please set the HOME environment variable and restart Eclipse. Otherwise Git for Windows and
EGit might behave differently since they see different configuration options.
This warning can be switched off on the Team > Git > Confirmations and Warnings preference page.

!ENTRY org.eclipse.jface.text 2 0 2016-12-05 18:33:05.813
!MESSAGE Duplicate template id: 'org.eclipse.wst.xslt.templates.xpath.number'

!ENTRY org.eclipse.jface.text 2 0 2016-12-05 18:33:05.813
!MESSAGE Duplicate template id: 'org.eclipse.wst.xslt.templates.xpath.round'

!ENTRY org.eclipse.jface.text 2 0 2016-12-05 18:33:05.917
!MESSAGE Duplicate template id: 'org.eclipse.wst.xslt.templates.xpath.number'

!ENTRY org.eclipse.jface.text 2 0 2016-12-05 18:33:05.918
!MESSAGE Duplicate template id: 'org.eclipse.wst.xslt.templates.xpath.round'

[Updated on: Tue, 06 December 2016 00:51]

Report message to a moderator

Re: Eclipse.exe vanished while writing code [message #1790436 is a reply to message #1749375] Mon, 11 June 2018 02:39 Go to previous message
Jackie Hodges is currently offline Jackie HodgesFriend
Messages: 1
Registered: June 2018
Junior Member
I am having a very similar issue on Windows 7 64 bit. Eclipse was working fine until a few days ago. I had to reinstall it and now the Eclipse.exe has vanished again. Was this problem resolved?
Previous Topic:Eclipse slow even when running Hello World program.
Next Topic:NetCobol coding question
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Aug 15 18:36:13 GMT 2018

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02856 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top