Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Oomph » NPE while using the installer
NPE while using the installer [message #1721675] Fri, 29 January 2016 06:58 Go to next message
Neeraj Bhusare is currently offline Neeraj BhusareFriend
Messages: 156
Registered: July 2009
Location: Canada
Senior Member
Hi,

I see the following error while using the Oomph installer. It happens after I make some minor changes to the setup file - for example change the value of git.clone.remoteURI or remove version information from the Requirement under Target Platform.

Please note that the setup file contains no validation errors.

I cannot share the setup file and the error log is the only information I could give about the error condition.

java.lang.NullPointerException
at org.eclipse.oomph.setup.internal.core.StringFilterRegistry$4.filter(StringFilterRegistry.java:86)
at org.eclipse.oomph.setup.internal.core.StringFilterRegistry.filter(StringFilterRegistry.java:366)
at org.eclipse.oomph.setup.internal.core.AbstractSetupTaskContext.filter(AbstractSetupTaskContext.java:468)
at org.eclipse.oomph.setup.internal.core.SetupTaskPerformer.filter(SetupTaskPerformer.java:2021)
at org.eclipse.oomph.setup.util.StringExpander.expandString(StringExpander.java:126)
at org.eclipse.oomph.setup.util.StringExpander.expandString(StringExpander.java:69)
at org.eclipse.oomph.setup.internal.core.SetupTaskPerformer.expandVariableKeys(SetupTaskPerformer.java:2374)
at org.eclipse.oomph.setup.internal.core.SetupTaskPerformer.initTriggeredSetupTasks(SetupTaskPerformer.java:736)
at org.eclipse.oomph.setup.internal.core.SetupTaskPerformer.<init>(SetupTaskPerformer.java:246)
at org.eclipse.oomph.setup.internal.core.SetupTaskPerformer.create(SetupTaskPerformer.java:3566)
at org.eclipse.oomph.setup.ui.wizards.SetupWizardPage.createPerformer(SetupWizardPage.java:147)
at org.eclipse.oomph.setup.internal.installer.ExtensionPage.enterPage(ExtensionPage.java:79)
at org.eclipse.oomph.setup.ui.wizards.SetupWizard.pageChanged(SetupWizard.java:414)
at org.eclipse.jface.wizard.WizardDialog$9.run(WizardDialog.java:1505)
at org.eclipse.core.runtime.SafeRunner.run(SafeRunner.java:42)
at org.eclipse.ui.internal.JFaceUtil$1.run(JFaceUtil.java:50)
at org.eclipse.jface.util.SafeRunnable.run(SafeRunnable.java:173)
at org.eclipse.jface.wizard.WizardDialog.firePageChanged(WizardDialog.java:1502)
at org.eclipse.jface.wizard.WizardDialog.update(WizardDialog.java:1308)
at org.eclipse.jface.wizard.WizardDialog.updateForPage(WizardDialog.java:1234)
at org.eclipse.jface.wizard.WizardDialog.access$4(WizardDialog.java:1208)
at org.eclipse.jface.wizard.WizardDialog$8.run(WizardDialog.java:1197)
at org.eclipse.swt.custom.BusyIndicator.showWhile(BusyIndicator.java:70)
at org.eclipse.jface.wizard.WizardDialog.showPage(WizardDialog.java:1194)
at org.eclipse.jface.wizard.WizardDialog.nextPressed(WizardDialog.java:885)
at org.eclipse.jface.wizard.WizardDialog.buttonPressed(WizardDialog.java:425)
at org.eclipse.jface.dialogs.Dialog$2.widgetSelected(Dialog.java:619)
at org.eclipse.swt.widgets.TypedListener.handleEvent(TypedListener.java:248)
at org.eclipse.swt.widgets.EventTable.sendEvent(EventTable.java:84)
at org.eclipse.swt.widgets.Display.sendEvent(Display.java:4362)
at org.eclipse.swt.widgets.Widget.sendEvent(Widget.java:1113)
at org.eclipse.swt.widgets.Display.runDeferredEvents(Display.java:4180)
at org.eclipse.swt.widgets.Display.readAndDispatch(Display.java:3769)
at org.eclipse.jface.window.Window.runEventLoop(Window.java:827)
at org.eclipse.jface.window.Window.open(Window.java:803)
at org.eclipse.oomph.setup.internal.installer.InstallerDialog.show(InstallerDialog.java:373)
at org.eclipse.oomph.setup.internal.installer.InstallerApplication.run(InstallerApplication.java:200)
at org.eclipse.oomph.setup.internal.installer.InstallerApplication.start(InstallerApplication.java:300)
at org.eclipse.equinox.internal.app.EclipseAppHandle.run(EclipseAppHandle.java:196)
at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher.runApplication(EclipseAppLauncher.java:134)
at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher.start(EclipseAppLauncher.java:104)
at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:380)
at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:235)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.invokeFramework(Main.java:669)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.basicRun(Main.java:608)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.run(Main.java:1515)


Twitter : @NeerajBhusare
Blog : https://nbhusare.github.io/
Best regards, Neeraj
Re: NPE while using the installer [message #1721679 is a reply to message #1721675] Fri, 29 January 2016 07:24 Go to previous messageGo to next message
Ed Merks is currently offline Ed MerksFriend
Messages: 31032
Registered: July 2009
Senior Member
Comments below.


On 29.01.2016 07:58, Neeraj Bhusare wrote:
> Hi,
>
> I see the following error while using the Oomph installer. It happens
> after I make some minor changes to the setup file - for example change
> the value of git.clone.remoteURI or remove version information from
> the Requirement under Target Platform.
>
> Please note that the setup file contains no validation errors.
> I cannot share the setup file and the error log is the only
> information I could give about the error condition.
>
> java.lang.NullPointerException
> at
> org.eclipse.oomph.setup.internal.core.StringFilterRegistry$4.filter(StringFilterRegistry.java:86)
This looks specifically like a problem here:

String result = URI.decode(uri.lastSegment());
if (result.endsWith(".git"))
{
result = result.substring(0, result.length() - 4);
}

with the URI not having a last segment.

That looks like a bug, but also suggests that your URI is probably
bogus. I can't comment on the other problem because I can't imagining
it producing this same stack trace.

In any case, you should open a bugzilla with a test case that reproduces
the problem if you get NPEs.
> at
> org.eclipse.oomph.setup.internal.core.StringFilterRegistry.filter(StringFilterRegistry.java:366)
>
> at
> org.eclipse.oomph.setup.internal.core.AbstractSetupTaskContext.filter(AbstractSetupTaskContext.java:468)
> at
> org.eclipse.oomph.setup.internal.core.SetupTaskPerformer.filter(SetupTaskPerformer.java:2021)
> at
> org.eclipse.oomph.setup.util.StringExpander.expandString(StringExpander.java:126)
> at
> org.eclipse.oomph.setup.util.StringExpander.expandString(StringExpander.java:69)
> at
> org.eclipse.oomph.setup.internal.core.SetupTaskPerformer.expandVariableKeys(SetupTaskPerformer.java:2374)
> at
> org.eclipse.oomph.setup.internal.core.SetupTaskPerformer.initTriggeredSetupTasks(SetupTaskPerformer.java:736)
> at
> org.eclipse.oomph.setup.internal.core.SetupTaskPerformer.<init>(SetupTaskPerformer.java:246)
> at
> org.eclipse.oomph.setup.internal.core.SetupTaskPerformer.create(SetupTaskPerformer.java:3566)
> at
> org.eclipse.oomph.setup.ui.wizards.SetupWizardPage.createPerformer(SetupWizardPage.java:147)
> at
> org.eclipse.oomph.setup.internal.installer.ExtensionPage.enterPage(ExtensionPage.java:79)
> at
> org.eclipse.oomph.setup.ui.wizards.SetupWizard.pageChanged(SetupWizard.java:414)
> at
> org.eclipse.jface.wizard.WizardDialog$9.run(WizardDialog.java:1505)
> at org.eclipse.core.runtime.SafeRunner.run(SafeRunner.java:42)
> at org.eclipse.ui.internal.JFaceUtil$1.run(JFaceUtil.java:50)
> at org.eclipse.jface.util.SafeRunnable.run(SafeRunnable.java:173)
> at
> org.eclipse.jface.wizard.WizardDialog.firePageChanged(WizardDialog.java:1502)
> at
> org.eclipse.jface.wizard.WizardDialog.update(WizardDialog.java:1308)
> at
> org.eclipse.jface.wizard.WizardDialog.updateForPage(WizardDialog.java:1234)
> at
> org.eclipse.jface.wizard.WizardDialog.access$4(WizardDialog.java:1208)
> at
> org.eclipse.jface.wizard.WizardDialog$8.run(WizardDialog.java:1197)
> at
> org.eclipse.swt.custom.BusyIndicator.showWhile(BusyIndicator.java:70)
> at
> org.eclipse.jface.wizard.WizardDialog.showPage(WizardDialog.java:1194)
> at
> org.eclipse.jface.wizard.WizardDialog.nextPressed(WizardDialog.java:885)
> at
> org.eclipse.jface.wizard.WizardDialog.buttonPressed(WizardDialog.java:425)
> at org.eclipse.jface.dialogs.Dialog$2.widgetSelected(Dialog.java:619)
> at
> org.eclipse.swt.widgets.TypedListener.handleEvent(TypedListener.java:248)
> at org.eclipse.swt.widgets.EventTable.sendEvent(EventTable.java:84)
> at org.eclipse.swt.widgets.Display.sendEvent(Display.java:4362)
> at org.eclipse.swt.widgets.Widget.sendEvent(Widget.java:1113)
> at
> org.eclipse.swt.widgets.Display.runDeferredEvents(Display.java:4180)
> at org.eclipse.swt.widgets.Display.readAndDispatch(Display.java:3769)
> at org.eclipse.jface.window.Window.runEventLoop(Window.java:827)
> at org.eclipse.jface.window.Window.open(Window.java:803)
> at
> org.eclipse.oomph.setup.internal.installer.InstallerDialog.show(InstallerDialog.java:373)
> at
> org.eclipse.oomph.setup.internal.installer.InstallerApplication.run(InstallerApplication.java:200)
> at
> org.eclipse.oomph.setup.internal.installer.InstallerApplication.start(InstallerApplication.java:300)
> at
> org.eclipse.equinox.internal.app.EclipseAppHandle.run(EclipseAppHandle.java:196)
> at
> org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher.runApplication(EclipseAppLauncher.java:134)
> at
> org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher.start(EclipseAppLauncher.java:104)
> at
> org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:380)
> at
> org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:235)
> at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
> at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
> at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
> at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
> at org.eclipse.equinox.launcher.Main.invokeFramework(Main.java:669)
> at org.eclipse.equinox.launcher.Main.basicRun(Main.java:608)
> at org.eclipse.equinox.launcher.Main.run(Main.java:1515)
>
Re: NPE while using the installer [message #1721729 is a reply to message #1721679] Fri, 29 January 2016 14:05 Go to previous message
Neeraj Bhusare is currently offline Neeraj BhusareFriend
Messages: 156
Registered: July 2009
Location: Canada
Senior Member
Hi Ed,

The URI I used is of the form - https://username:password@github.com/path/to/repo.git
Please note that the installer worked intermittently.

Bug - https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=486822

Thanks for responding.


Twitter : @NeerajBhusare
Blog : https://nbhusare.github.io/
Best regards, Neeraj
Previous Topic:Annotate tasks with "Restart needed"
Next Topic:What is the PathVariableTask supposed to do?
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Apr 06 03:18:45 GMT 2020

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01992 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top