Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Modeling » EMF "Technology" (Ecore Tools, EMFatic, etc)  » [Emfatic] Error in mefatic files
[Emfatic] Error in mefatic files [message #1699349] Tue, 23 June 2015 14:01 Go to next message
Jia zh is currently offline Jia zhFriend
Messages: 10
Registered: June 2015
Junior Member
Hi everyone!

I use OCL.ecore as the input file, and automatically transform it to emfatic file (OCL.emf). But I got errors in OCL.emf.

one line of the generated code is
op boolean collection_type_name(?"The chain of diagnostics to which problems are to be appended." ecore.EDiagnosticChain diagnostics, ?"The cache of context-specific information." ecore.EMap<EJavaObject, EJavaObject> context);

The error is "Encountered ?". Then I dug into this problem and found out that the string after the question mark should be the annotation of operation variables.

I tried some other models. all have this problem when I add annotations to operation variables.

Is this a problem of Emfatic?

Thanks in advance.
Re: [Emfatic] Error in mefatic files [message #1699353 is a reply to message #1699349] Tue, 23 June 2015 14:13 Go to previous message
Ed Merks is currently offline Ed MerksFriend
Messages: 31624
Registered: July 2009
Senior Member
To repeat myself, Emfatic is maintained by the Epsilon folks so it's
probably better to ask on the eclipse.epsilon forum.

On 23/06/2015 4:01 PM, Jia zh wrote:
> Hi everyone!
>
> I use OCL.ecore as the input file, and automatically transform it to
> emfatic file (OCL.emf). But I got errors in OCL.emf.
>
> one line of the generated code is op boolean
> collection_type_name(?"The chain of diagnostics to which problems are
> to be appended." ecore.EDiagnosticChain diagnostics, ?"The cache of
> context-specific information." ecore.EMap<EJavaObject, EJavaObject>
> context);
>
> The error is "Encountered ?". Then I dug into this problem and found
> out that the string after the question mark should be the annotation
> of operation variables.
>
> I tried some other models. all have this problem when I add
> annotations to operation variables.
>
> Is this a problem of Emfatic?
>
> Thanks in advance.
>


Ed Merks
Professional Support: https://www.macromodeling.com/
Previous Topic:Is there a BNF grammar of Emfatic
Next Topic:EMF Forms tutorial on Mars - issue with Application demo
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Nov 30 00:03:47 GMT 2020

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01841 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top