Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Modeling » EMF "Technology" (Ecore Tools, EMFatic, etc)  » [EEF] NullPointerException when trying to initialize EEF models
[EEF] NullPointerException when trying to initialize EEF models [message #1696181] Fri, 22 May 2015 15:06 Go to next message
Bailey Trenton is currently offline Bailey TrentonFriend
Messages: 31
Registered: May 2015
Member
Hello,
I have started working with EEF and am having some problems getting started.

When I run the "Initialize EEF models" a null pointer exception gets thrown and no models get generated.

Do you have any suggestions?

Thanks,

Here is the stack trace.

java.lang.NullPointerException
at org.eclipse.emf.eef.codegen.core.initializer.ViewTransformer.eStructuralFeature2ViewElement(ViewTransformer.java:156)
at org.eclipse.emf.eef.codegen.core.initializer.ViewTransformer.genClass2Views(ViewTransformer.java:108)
at org.eclipse.emf.eef.codegen.core.initializer.ViewTransformer.genPackage2ViewsRepository(ViewTransformer.java:85)
at org.eclipse.emf.eef.codegen.core.initializer.PropertiesInitializer.initialize(PropertiesInitializer.java:103)
at org.eclipse.emf.eef.codegen.ui.initializer.actions.InitializeEEFModelsAction.run(InitializeEEFModelsAction.java:77)
at org.eclipse.ui.internal.PluginAction.runWithEvent(PluginAction.java:253)
at org.eclipse.jface.action.ActionContributionItem.handleWidgetSelection(ActionContributionItem.java:595)
at org.eclipse.jface.action.ActionContributionItem.access$2(ActionContributionItem.java:511)
at org.eclipse.jface.action.ActionContributionItem$5.handleEvent(ActionContributionItem.java:420)
at org.eclipse.swt.widgets.EventTable.sendEvent(EventTable.java:84)
at org.eclipse.swt.widgets.Display.sendEvent(Display.java:4353)
at org.eclipse.swt.widgets.Widget.sendEvent(Widget.java:1061)
at org.eclipse.swt.widgets.Display.runDeferredEvents(Display.java:4172)
at org.eclipse.swt.widgets.Display.readAndDispatch(Display.java:3761)
at org.eclipse.e4.ui.internal.workbench.swt.PartRenderingEngine$9.run(PartRenderingEngine.java:1151)
at org.eclipse.core.databinding.observable.Realm.runWithDefault(Realm.java:332)
at org.eclipse.e4.ui.internal.workbench.swt.PartRenderingEngine.run(PartRenderingEngine.java:1032)
at org.eclipse.e4.ui.internal.workbench.E4Workbench.createAndRunUI(E4Workbench.java:148)
at org.eclipse.ui.internal.Workbench$5.run(Workbench.java:636)
at org.eclipse.core.databinding.observable.Realm.runWithDefault(Realm.java:332)
at org.eclipse.ui.internal.Workbench.createAndRunWorkbench(Workbench.java:579)
at org.eclipse.ui.PlatformUI.createAndRunWorkbench(PlatformUI.java:150)
at org.eclipse.ui.internal.ide.application.IDEApplication.start(IDEApplication.java:135)
at org.eclipse.equinox.internal.app.EclipseAppHandle.run(EclipseAppHandle.java:196)
at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher.runApplication(EclipseAppLauncher.java:134)
at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher.start(EclipseAppLauncher.java:104)
at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:380)
at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:235)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.invokeFramework(Main.java:648)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.basicRun(Main.java:603)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.run(Main.java:1465)[/i]
Re: [EEF] NullPointerException when trying to initialize EEF models [message #1715703 is a reply to message #1696181] Wed, 25 November 2015 10:48 Go to previous messageGo to next message
Yariv Amar is currently offline Yariv AmarFriend
Messages: 29
Registered: October 2015
Junior Member
same here Sad
https://www.eclipse.org/forums/index.php/t/1072367/

any updates on that?
Re: [EEF] NullPointerException when trying to initialize EEF models [message #1727080 is a reply to message #1715703] Fri, 18 March 2016 17:10 Go to previous message
Axel Guckelsberger is currently offline Axel GuckelsbergerFriend
Messages: 326
Registered: July 2009
Senior Member
I have the same problem.
Any idea?
Previous Topic:[ECP] Various changes between ECP e3 and ECP e4 application
Next Topic:[EMF Forms] New Ecore Editor Reloaded not showing up in Mars.2
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Nov 22 20:32:14 GMT 2017

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02036 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software