Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Modeling » EMF "Technology" (Ecore Tools, EMFatic, etc)  » Unable to locate installable unit
Unable to locate installable unit [message #1694815] Fri, 08 May 2015 07:53 Go to next message
Judith Hoereth is currently offline Judith HoerethFriend
Messages: 8
Registered: May 2015
Junior Member
I'm using Eclipse Luna and as I'm working on two different computers, I wanted to install the project I'm working on on my new laptop.
I downloaded the git-repositories needed and wanted to set the target platform before starting to implement.
But when I click on luna.target, the resolving target platform fails and every locations shows up "Unable to locate installable unit".

As I do some research in the WWW, I found that it's probably a bug in eclipse and can be resolved by restarting/updating/cleaning the project...
But all of these steps didn't work for me.

The locations themselves should be right, because resolving the target platform on my first computer always works.

I'm desperate, please help me! Thank you in advance Smile
Re: Unable to locate installable unit [message #1694916 is a reply to message #1694815] Sat, 09 May 2015 08:42 Go to previous messageGo to next message
Jonas Helming is currently offline Jonas HelmingFriend
Messages: 699
Registered: July 2009
Senior Member
Hi Judith,

when you open the target platform definition, do you wait until it is
fully resolved before you set it (you can see that in the bottom right
corner, the progress indication area)

best regards

Jonas

Am 08.05.2015 um 14:42 schrieb Judith Hoereth:
> I'm using Eclipse Luna and as I'm working on two different computers, I
> wanted to install the project I'm working on on my new laptop. I
> downloaded the git-repositories needed and wanted to set the target
> platform before starting to implement.
> But when I click on luna.target, the resolving target platform fails and
> every locations shows up "Unable to locate installable unit".
>
> As I do some research in the WWW, I found that it's probably a bug in
> eclipse and can be resolved by restarting/updating/cleaning the project...
> But all of these steps didn't work for me.
>
> The locations themselves should be right, because resolving the target
> platform on my first computer always works.
>
> I'm desperate, please help me! Thank you in advance :)


--
Get professional Eclipse developer support:
http://eclipsesource.com/en/services/developer-support/
Re: Unable to locate installable unit [message #1694920 is a reply to message #1694916] Sat, 09 May 2015 11:42 Go to previous messageGo to next message
Judith Hoereth is currently offline Judith HoerethFriend
Messages: 8
Registered: May 2015
Junior Member
Hey! Thanks for your answer.

Yes, I just open the target editor and wait.
It takes a few seconds and after that, every location fails.

I also checked the target defintion file in the text editor, but it's the same as in the version on my first computer...
Re: Unable to locate installable unit [message #1694967 is a reply to message #1694920] Mon, 11 May 2015 04:40 Go to previous messageGo to next message
Jonas Helming is currently offline Jonas HelmingFriend
Messages: 699
Registered: July 2009
Senior Member
Sounds a connection problem to me. Have you checked that you can
manually access the update site on the target platform (e.g. using the
install dialog in Eclipse).

Am 09.05.2015 um 13:42 schrieb Judith Hoereth:
> Hey! Thanks for your answer.
>
> Yes, I just open the target editor and wait.
> It takes a few seconds and after that, every location fails.
>
> I also checked the target defintion file in the text editor, but it's
> the same as in the version on my first computer...
>


--
Get professional Eclipse developer support:
http://eclipsesource.com/en/services/developer-support/
Re: Unable to locate installable unit [message #1695067 is a reply to message #1694967] Mon, 11 May 2015 18:18 Go to previous messageGo to next message
Judith Hoereth is currently offline Judith HoerethFriend
Messages: 8
Registered: May 2015
Junior Member
Calling the urls by the installation dialog works.
If I double click on the locations in the target file, the appearing dialog also finds the url, but if I click finish, it fails again.

I just don't unterstand it ... Confused
Re: Unable to locate installable unit [message #1695268 is a reply to message #1695067] Wed, 13 May 2015 07:10 Go to previous messageGo to next message
Jonas Helming is currently offline Jonas HelmingFriend
Messages: 699
Registered: July 2009
Senior Member
It seems, that at least bundle in the targte cannot resolve. Maybe one
URL is only available in the network the other computer is in?

Am 11.05.2015 um 20:18 schrieb Judith Hoereth:
> Calling the urls by the installation dialog works.
> If I double click on the locations in the target file, the appearing
> dialog also finds the url, but if I click finish, it fails again.
>
> I just don't unterstand it ... :?


--
Get professional Eclipse developer support:
http://eclipsesource.com/en/services/developer-support/
Re: Unable to locate installable unit [message #1695275 is a reply to message #1695268] Wed, 13 May 2015 08:08 Go to previous message
Judith Hoereth is currently offline Judith HoerethFriend
Messages: 8
Registered: May 2015
Junior Member
No this can't be the problem, as it also works on my computer at work...
May there be a relation to the last commits taken in the project? Because I haven't fetch the data on my old computer yet.
But normally that shouldn't be the problem should it? No changes had been taken to the target file - it is the same as the one on the old computer
Previous Topic:[EMF Forms]
Next Topic:ECPProject
Goto Forum:
  


Current Time: Tue Feb 18 12:43:06 GMT 2020

Powered by FUDForum. Page generated in 0.03408 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top