Skip to main content


Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Equinox » Transient 'Missing Constraint' problem
Transient 'Missing Constraint' problem [message #131264] Thu, 14 May 2009 16:19
michael.sacarny is currently offline michael.sacarnyFriend
Messages: 103
Registered: July 2009
Location: USA
Senior Member
In an RCP Product based on SDK 3.5M7, we get a one-time "Missing
Constraint" Error Log entry at start up indicating o.e.equinox.ds is
missing
o.e.equinox.internal.util.event (see below). Both of these plugins,
however, are in the Plugins folder.
- If I start with -console and run diag on o.e.equinox.ds and
o.e.equinox.util, they both report "No unresolved constraints".
- The problem did not exist in SDK 3.4.1.
- The error only occurs on the very first start up or when run with -clean
option.
- I ran with -debug option and the .options file from org.eclipse.osgi and
found the debug entries of the initial failure and eventual resolution:

*** BEGIN RESOLUTION ***
** RESOLVING
[org.eclipse.equinox.simpleconfigurator_1.0.100.v20090429-21 26] **
[org.eclipse.equinox.simpleconfigurator_1.0.100.v20090429-21 26] RESOLVED
** RESOLVING [org.eclipse.equinox.transforms.hook_1.0.100.v200905131629] **
** RESOLVING [org.eclipse.equinox.ds_1.1.0.v20090429-1630] **
** IMPORT
org.eclipse.equinox.internal.util.event[org.eclipse.equinox. ds_1.1.0.v20090429-1630]
failed to resolve
[org.eclipse.equinox.ds_1.1.0.v20090429-1630] NOT RESOLVED
*** END RESOLUTION ***
*** BEGIN RESOLUTION ***
** RESOLVING [org.eclipse.equinox.ds_1.1.0.v20090429-1630] **
** IMPORT
org.eclipse.equinox.internal.util.event[org.eclipse.equinox. ds_1.1.0.v20090429-1630]
failed to resolve
[org.eclipse.equinox.ds_1.1.0.v20090429-1630] NOT RESOLVED
*** END RESOLUTION ***
Time to load bundles: 47
*** BEGIN RESOLUTION ***
** RESOLVING [org.eclipse.equinox.ds_1.1.0.v20090429-1630] **
** IMPORT
org.eclipse.equinox.internal.util.event[org.eclipse.equinox. ds_1.1.0.v20090429-1630]
failed to resolve
[org.eclipse.equinox.ds_1.1.0.v20090429-1630] NOT RESOLVED
*** END RESOLUTION ***
:
:
** RESOLVING
[org.eclipse.ecf.provider.filetransfer.ssl_1.0.0.v20090429-2 045] **
** RESOLVING [org.eclipse.equinox.ds_1.1.0.v20090429-1630] **
[org.eclipse.equinox.util_1.0.100.v20090429-1630] RESOLVED
[org.eclipse.equinox.ds_1.1.0.v20090429-1630] RESOLVED
** RESOLVING [org.eclipse.ui.views_3.4.0.I20090421-0800] **
- [org.eclipse.ui.views_3.4.0.I20090421-0800] already resolved

So, it looks like the initial failures to resolve are transient. Does
anyone know what this could be or how better to diagnose it? I've run out
of ideas.

Thanks,
MSacarny

Original error log entry:

!ENTRY org.eclipse.equinox.ds 4 0 2009-05-13 17:35:10.998
!MESSAGE
!STACK 0
org.osgi.framework.BundleException: The bundle could not be resolved.
Reason: Missing Constraint: Import-Package:
org.eclipse.equinox.internal.util.event; version="1.0.0" at
org.eclipse.osgi.framework.internal.core.AbstractBundle.getR esolverError(AbstractBundle.java:1313)
at
org.eclipse.osgi.framework.internal.core.AbstractBundle.getR esolutionFailureException(AbstractBundle.java:1297)
at
org.eclipse.osgi.framework.internal.core.BundleHost.startWor ker(BundleHost.java:309)
at
org.eclipse.osgi.framework.internal.core.AbstractBundle.resu me(AbstractBundle.java:370)
at
org.eclipse.osgi.framework.internal.core.Framework.resumeBun dle(Framework.java:1068)
at
org.eclipse.osgi.framework.internal.core.StartLevelManager.r esumeBundles(StartLevelManager.java:557)
at
org.eclipse.osgi.framework.internal.core.StartLevelManager.i ncFWSL(StartLevelManager.java:464)
at
org.eclipse.osgi.framework.internal.core.StartLevelManager.d oSetStartLevel(StartLevelManager.java:248)
at
org.eclipse.osgi.framework.internal.core.StartLevelManager.d ispatchEvent(StartLevelManager.java:445)
at
org.eclipse.osgi.framework.eventmgr.EventManager.dispatchEve nt(EventManager.java:220)
at
org.eclipse.osgi.framework.eventmgr.EventManager$EventThread .run(EventManager.java:330)
Previous Topic:Run OSGi framework from code
Next Topic:Equinox Transforms not loading in combination with p2
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Aug 12 07:47:04 GMT 2020

Powered by FUDForum. Page generated in 0.06785 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software

Back to the top