Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Web Tools Project (WTP) » Web service generation and deployment issue
Web service generation and deployment issue [message #1386124] Fri, 13 June 2014 13:41 Go to next message
Capt Frank is currently offline Capt FrankFriend
Messages: 10
Registered: April 2012
Junior Member

I have been trying to follow a bunch of very simple examples of developing and deploying a web service. Followed numerous ones (http://blog.sencide.com/2011/06/create-web-service-using-apache-axis2.html http://crunchify.com/create-and-deploy-simple-web-service-and-web-service-client-in-eclipse/) and I have had issues getting this to work. I'm starting to believe a I have an issue with configuration. I don';t think eclipse is generating and deploying the webservice.

Using Eclipse Kepler Java ide V2.0.2
jdk 1.8
AXIS2-1.6.2
Apache tomcat 7.0.54
Ubuntu 12.05


Every webservice I create I get the same version.aar file and the same old contents:

$ jar vft ./CrunchifyWSClient/WebContent/WEB-INF/services/version.aar
0 Tue Apr 17 18:16:50 EDT 2012 META-INF/
125 Tue Apr 17 18:16:48 EDT 2012 META-INF/MANIFEST.MF
0 Tue Apr 17 18:16:48 EDT 2012 sample/
0 Tue Apr 17 18:16:48 EDT 2012 sample/axisversion/
655 Tue Apr 17 18:16:48 EDT 2012 sample/axisversion/Version.class
1236 Tue Apr 17 18:16:48 EDT 2012 META-INF/NOTICE
1159 Tue Apr 17 18:16:48 EDT 2012 META-INF/services.xml
11359 Tue Apr 17 18:16:48 EDT 2012 META-INF/LICENSE
0 Tue Apr 17 18:16:50 EDT 2012 META-INF/maven/
0 Tue Apr 17 18:16:50 EDT 2012 META-INF/maven/org.apache.axis2/
0 Tue Apr 17 18:16:50 EDT 2012 META-INF/maven/org.apache.axis2/version/
3610 Tue Apr 17 17:29:02 EDT 2012 META-INF/maven/org.apache.axis2/version/pom.xml
108 Tue Apr 17 18:16:48 EDT 2012 META-INF/maven/org.apache.axis2/version/pom.properties


Re: Web service generation and deployment issue [message #1386155 is a reply to message #1386124] Fri, 13 June 2014 18:07 Go to previous message
Capt Frank is currently offline Capt FrankFriend
Messages: 10
Registered: April 2012
Junior Member
What a nightmare. Ok I htink I finally figured it out. First off I can't get this to work with java 1.8 reverted to 1.6 and got further. But still the web server does not deploy and no aar file is created per all the examples I have read.

I had to do it manually. I jared up from ./CrunchifyWS/WebContent/WEB-INF/services/CrunchifyHelloWorld : jar cvf /home/demo/apache-tomcat-7.0.54/webapps/axis2/WEB-INF/services/CrunchifyWS.aar . and up it in the services directory and then placed there I saw eclipse say it's deployed (INFO] Deploying Web service: CrunchifyWS.aar - file:/home/demo/apache-tomcat-7.0.54/webapps/axis2/WEB-INF/services/CrunchifyWS.aar) and when I went to the url I saw the service.

http://localhost:8080/axis2/services/CrunchifyHelloWorld?wsdl

what's up with eclipse? I thought this was all automatic?




Previous Topic:Ganymede JEE - Tomcat 6.0 Server Plugin
Next Topic:Servlet class files not included in exported war
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Dec 22 12:08:42 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.12988 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software