Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Remote Application Platform (RAP) » Could not find bundle: org.eclipse.equinox.console(EMF + RAP2.1 Integration)
Could not find bundle: org.eclipse.equinox.console [message #1162314] Wed, 30 October 2013 09:43 Go to next message
boby pietri is currently offline boby pietriFriend
Messages: 27
Registered: October 2013
Junior Member
Hi all,

I am trying to run the EMF and RAP 2.1 (Kepler) using the library example of this tutorial http://wiki.eclipse.org/RAP/EMF_Integration

I have the "run configurations" as in screenshot attached. When trying to run I get the error:


!ENTRY org.eclipse.osgi 4 0 2013-10-30 10:27:06.957
!MESSAGE Could not find bundle: org.eclipse.equinox.console
!STACK 0
org.osgi.framework.BundleException: Could not find bundle: org.eclipse.equinox.console
at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.ConsoleManager.checkForConsoleBundle(ConsoleManager.java:211)
at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.startup(EclipseStarter.java:298)
at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:177)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.invokeFramework(Main.java:636)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.basicRun(Main.java:591)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.run(Main.java:1450)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.main(Main.java:1426)


Do you have any idea how to fix this ? I can't find org.eclipse.equinox.console when clicking on 'Required bundles' in the Bundles tab. Also is it normal that I don't see the 'Entry Point' field in my screenshot ?

Thank you.
Re: Could not find bundle: org.eclipse.equinox.console [message #1162370 is a reply to message #1162314] Wed, 30 October 2013 10:26 Go to previous messageGo to next message
Ivan Furnadjiev is currently offline Ivan FurnadjievFriend
Messages: 1859
Registered: July 2009
Senior Member
Hi Boby,
the wiki page is not up to date - it's based on RAP 1.5. The entry point
filed does not exists anymore in RAP 2.0+ as entry points are registered
by path. That's why there is a "servlet path" field. The
org.eclipse.equinox.console is part of RAP target platform. In the
"Bundles" tab of your launch config you could select this bundle and all
required Apache Felix bundles.
HTH,
Ivan

On 10/30/2013 11:44 AM, boby pietri wrote:
> Hi all,
>
> I am trying to run the EMF and RAP 2.1 (Kepler) using the library example of this tutorial http://wiki.eclipse.org/RAP/EMF_Integration
>
> I have the "run configurations" as in screenshot attached. When trying to run I get the error:
>
>
> !ENTRY org.eclipse.osgi 4 0 2013-10-30 10:27:06.957
> !MESSAGE Could not find bundle: org.eclipse.equinox.console
> !STACK 0
> org.osgi.framework.BundleException: Could not find bundle: org.eclipse.equinox.console
> at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.ConsoleManager.checkForConsoleBundle(ConsoleManager.java:211)
> at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.startup(EclipseStarter.java:298)
> at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:177)
> at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
> at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
> at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
> at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
> at org.eclipse.equinox.launcher.Main.invokeFramework(Main.java:636)
> at org.eclipse.equinox.launcher.Main.basicRun(Main.java:591)
> at org.eclipse.equinox.launcher.Main.run(Main.java:1450)
> at org.eclipse.equinox.launcher.Main.main(Main.java:1426)
>
>
> Do you have any idea how to fix this ? I can't find org.eclipse.equinox.console when clicking on 'Required bundles' in the Bundles tab. Also is it normal that I don't see the 'Entry Point' field in my screenshot ?
>
> Thank you.

--
Ivan Furnadjiev

Twitter: @EclipseRAP
Blog: http://eclipsesource.com/blogs/

Professional services for RAP and RCP?
http://eclipsesource.com/services/rap/
Re: Could not find bundle: org.eclipse.equinox.console [message #1162397 is a reply to message #1162370] Wed, 30 October 2013 10:51 Go to previous messageGo to next message
boby pietri is currently offline boby pietriFriend
Messages: 27
Registered: October 2013
Junior Member
Hi Ivan,

Actually as you can see in my screenshot bundles.jpg I don't have org.eclipse.equinox.console bundle.
I downloaded all RAP2.1 components (rap.jpg) from website http://download.eclipse.org/rt/rap/tools/2.1 as said in documentation .

Do you have any clue on what I am missing please ?
  • Attachment: bundles.jpg
    (Size: 436.81KB, Downloaded 100 times)
  • Attachment: rap.jpg
    (Size: 230.59KB, Downloaded 101 times)
Re: Could not find bundle: org.eclipse.equinox.console [message #1162419 is a reply to message #1162397] Wed, 30 October 2013 11:09 Go to previous messageGo to next message
Ivan Furnadjiev is currently offline Ivan FurnadjievFriend
Messages: 1859
Registered: July 2009
Senior Member
Hi Boby,
you have to setup your target platform first. See [1]

[1]
http://eclipse.org/rap/developers-guide/devguide.php?topic=target-install.html&version=2.1
Best,
Ivan

On 10/30/2013 12:51 PM, boby pietri wrote:
> Hi Ivan,
>
> Actually as you can see in my screenshot bundles.jpg I don't have org.eclipse.equinox.console bundle.
> I downloaded all RAP2.1 components (rap.jpg) from website http://download.eclipse.org/rt/rap/tools/2.1 as said in documentation .
>
> Do you have any clue on what I am missing please ?

--
Ivan Furnadjiev

Twitter: @EclipseRAP
Blog: http://eclipsesource.com/blogs/

Professional services for RAP and RCP?
http://eclipsesource.com/services/rap/
Re: Could not find bundle: org.eclipse.equinox.console [message #1162566 is a reply to message #1162419] Wed, 30 October 2013 13:17 Go to previous messageGo to next message
boby pietri is currently offline boby pietriFriend
Messages: 27
Registered: October 2013
Junior Member
This is what I did I followed all the steps as described.
Here is how my Target Content looks like "target definition.jpg".
Am I missing something ?

Thank you.
Re: Could not find bundle: org.eclipse.equinox.console [message #1162599 is a reply to message #1162566] Wed, 30 October 2013 13:44 Go to previous messageGo to next message
Ivan Furnadjiev is currently offline Ivan FurnadjievFriend
Messages: 1859
Registered: July 2009
Senior Member
Hi Boby,
when you setup your target please select "RAP Runtime" and "RAP Basic
Equinox Target" features instead of "RAP SDK". The
"org.eclipse.equinox.console" bundle is included in "RAP Basic Equinox
Target" feature.
HTH,
Ivan

On 10/30/2013 3:17 PM, boby pietri wrote:
> This is what I did I followed all the steps as described.
> Here is how my Target Content looks like "target definition.jpg".
> Am I missing something ?
>
> Thank you.
>

--
Ivan Furnadjiev

Twitter: @EclipseRAP
Blog: http://eclipsesource.com/blogs/

Professional services for RAP and RCP?
http://eclipsesource.com/services/rap/
Re: Could not find bundle: org.eclipse.equinox.console [message #1162632 is a reply to message #1162599] Wed, 30 October 2013 14:10 Go to previous messageGo to next message
boby pietri is currently offline boby pietriFriend
Messages: 27
Registered: October 2013
Junior Member
Thanks Ivan ! I could add org.eclipse.equinox.console bundle and it solved my previous. problem Smile
However when running the application I get an HTTP ERROR 404 while I don't have any proxy Crying or Very Sad
And refreshing the page or testing in different browswers is the same.
Any idea ?
I really appreciate your help.
  • Attachment: http404.jpg
    (Size: 176.28KB, Downloaded 73 times)
  • Attachment: target.jpg
    (Size: 273.76KB, Downloaded 90 times)

[Updated on: Wed, 30 October 2013 14:24]

Report message to a moderator

Re: Could not find bundle: org.eclipse.equinox.console [message #1162680 is a reply to message #1162632] Wed, 30 October 2013 14:46 Go to previous messageGo to next message
Ivan Furnadjiev is currently offline Ivan FurnadjievFriend
Messages: 1859
Registered: July 2009
Senior Member
Hi Boby,
probably the entry point is defined in the MANIFEST.MF as extension
point. Please check the servlet path attribute defined there. If not
specified please add it.... for example "/emf". Than your application is
available from the URL: http://127.0.0.1:<port>/emf. Change your launch
config accordingly.
Best,
Ivan


On 10/30/2013 4:10 PM, boby pietri wrote:
> Thanks Ivan ! I could add org.eclipse.equinox.console bundle and it solved my previous. problem.
> However when running the application I get an HTTP ERROR 404 while I don't have any proxy :cry:
> Any idea ?
> I really appreciate your help.

--
Ivan Furnadjiev

Twitter: @EclipseRAP
Blog: http://eclipsesource.com/blogs/

Professional services for RAP and RCP?
http://eclipsesource.com/services/rap/
Re: Could not find bundle: org.eclipse.equinox.console [message #1162711 is a reply to message #1162680] Wed, 30 October 2013 15:12 Go to previous messageGo to next message
boby pietri is currently offline boby pietriFriend
Messages: 27
Registered: October 2013
Junior Member
No entrypoint is defined in the MANIFEST.MF generated (Manifest.jpg). Should I define one ?
"Extension Points" and "Extensions" tab are empty also...
  • Attachment: Manifest.jpg
    (Size: 545.46KB, Downloaded 72 times)
Re: Could not find bundle: org.eclipse.equinox.console [message #1162712 is a reply to message #1162711] Wed, 30 October 2013 15:13 Go to previous messageGo to next message
Ivan Furnadjiev is currently offline Ivan FurnadjievFriend
Messages: 1859
Registered: July 2009
Senior Member
Sorry... my fault... it's in plugin.xml

On 10/30/2013 5:12 PM, boby pietri wrote:
> No entrypoint is defined in the MANIFEST.MF generated (Manifest.jpg). Should I define one ?
> "Extension Points" and "Extensions" tab are empty also...

--
Ivan Furnadjiev

Twitter: @EclipseRAP
Blog: http://eclipsesource.com/blogs/

Professional services for RAP and RCP?
http://eclipsesource.com/services/rap/
Re: Could not find bundle: org.eclipse.equinox.console [message #1162744 is a reply to message #1162712] Wed, 30 October 2013 15:40 Go to previous messageGo to next message
boby pietri is currently offline boby pietriFriend
Messages: 27
Registered: October 2013
Junior Member
Ok.
My plugin.xml is generated as follow:

<plugin>
<extension point="org.eclipse.emf.ecore.generated_package">
<!-- @generated library -->
<package
uri="http:///org/eclipse/example/library.ecore"
class="org.eclipse.example.library.LibraryPackage"
genModel="model/library.genmodel"/>
</extension>
</plugin>

I tried to add to add servlet tag like this (my servlet path in run configurations being "/rap"

<plugin>
<extension point="org.eclipse.emf.ecore.generated_package">
<!-- @generated library -->
<package
uri="http:///org/eclipse/example/library.ecore"
class="org.eclipse.example.library.LibraryPackage"
genModel="model/library.genmodel"/>
<servlet
alias="/rap"
load-on-startup="true">
</servlet>
</extension>
</plugin>

Still getting 404 error on http://127.0.0.1:61354/rap
I hope I am quite close to have it work now.

Re: Could not find bundle: org.eclipse.equinox.console [message #1162782 is a reply to message #1162744] Wed, 30 October 2013 16:13 Go to previous messageGo to next message
Ivan Furnadjiev is currently offline Ivan FurnadjievFriend
Messages: 1859
Registered: July 2009
Senior Member
Boby,
please read RAP Developers Guide [1] and don't try to guess. See also
our Workbench Demo available in "RAP Examples" feature. I will suggest
to start with simple RAP (with Workbench) application - New Project ->
Plugin Project -> RAP Mail Template. When you have the mail demo working
you could adopt you EMF example based on it.

[1] http://eclipse.org/rap/developers-guide/
Best,
Ivan

On 10/30/2013 5:40 PM, boby pietri wrote:
> Ok.
> My plugin.xml is generated as follow:
>
> <plugin>
> <extension point="org.eclipse.emf.ecore.generated_package">
> <!-- @generated library -->
> <package
> uri="http:///org/eclipse/example/library.ecore"
> class="org.eclipse.example.library.LibraryPackage"
> genModel="model/library.genmodel"/>
> </extension>
> </plugin>
>
> I tried to add to add servlet tag like this (my servlet path in run
> configurations being "/rap"
>
> <plugin>
> <extension point="org.eclipse.emf.ecore.generated_package">
> <!-- @generated library -->
> <package
> uri="http:///org/eclipse/example/library.ecore"
> class="org.eclipse.example.library.LibraryPackage"
> genModel="model/library.genmodel"/>
> <servlet
> alias="/rap"
> load-on-startup="true">
> </servlet>
> </extension>
> </plugin>
>
> Still getting 404 error on http://127.0.0.1:61354/rap
> I hope I am quite close to have it work now.
>
>

--
Ivan Furnadjiev

Twitter: @EclipseRAP
Blog: http://eclipsesource.com/blogs/

Professional services for RAP and RCP?
http://eclipsesource.com/services/rap/
Re: Could not find bundle: org.eclipse.equinox.console [message #1162920 is a reply to message #1162782] Wed, 30 October 2013 18:13 Go to previous messageGo to next message
boby pietri is currently offline boby pietriFriend
Messages: 27
Registered: October 2013
Junior Member
Yes you are right Ivan. I read Developer Guide and tested mail app which works fine.
I'd really like to make the sample "library" from http://wiki.eclipse.org/RAP/EMF_Integration work as this starts from an EMF model and shows how we can run the model on the Web using RAP which is what I am looking for.

I changed the configurations of the library project to be the same as in the mail sample with "mail", replaced by "library", ("plugin.xml" file attached). I get now the error in 'error.jpg'.

Do you have any idea why the entry point is null ?

Thanks anyway for all your help.
  • Attachment: plugin.xml
    (Size: 0.62KB, Downloaded 71 times)
  • Attachment: error.jpg
    (Size: 365.49KB, Downloaded 85 times)
Re: Could not find bundle: org.eclipse.equinox.console [message #1163744 is a reply to message #1162920] Thu, 31 October 2013 07:25 Go to previous messageGo to next message
Ivan Furnadjiev is currently offline Ivan FurnadjievFriend
Messages: 1859
Registered: July 2009
Senior Member
Boby,
your "org.eclipse.core.runtime.applications/application" extension point
is missing "run" element with EntryPoint class specified.
Best,
Ivan

On 10/30/2013 8:13 PM, boby pietri wrote:
> Yes you are right Ivan. I read Developer Guide and tested mail app which works fine.
> I'd really like to make the sample "library" from http://wiki.eclipse.org/RAP/EMF_Integration work as this starts from an EMF model and shows how we can run the model on the Web using RAP which is what I am looking for.
>
> I changed the configurations of the library project to be the same as in the mail sample with "mail", replaced by "library", ("plugin.xml" file attached). I get now the error in 'error.jpg'.
>
> Do you have any idea why the entry point is null ?
>
> Thanks anyway for all your help.

--
Ivan Furnadjiev

Twitter: @EclipseRAP
Blog: http://eclipsesource.com/blogs/

Professional services for RAP and RCP?
http://eclipsesource.com/services/rap/
Re: Could not find bundle: org.eclipse.equinox.console [message #1225693 is a reply to message #1163744] Mon, 30 December 2013 14:30 Go to previous message
Michael Fzy is currently offline Michael FzyFriend
Messages: 9
Registered: December 2013
Junior Member
Thank you Boby. I was as lost as you when I started to work with the examples and your questions have been very useful for me, but I keep having some doubts about that.

Could you finish the example? I have tested both of the examples, the mail and hello world one which work properly.

In the plugin.xml from library that you uploaded I have added the "run element" but the class LibraryEditorAdvisor$Application can not be found and this is the one we need to use as Entry Point.

This is my plugin.xml, I have tried to change the route to LibraryEditorAdvisor$Application so many times but nothing works... Do you have any idea?

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<?eclipse version="3.4"?>

<plugin>

<extension
id="library.entrypoints"
point="org.eclipse.rap.ui.entrypoint">
<entrypoint
path="/library"
applicationId="library.libraryapp"
id="libraryapp.entrypoint">
</entrypoint>
</extension>
<extension id="library.libraryapp"
point="org.eclipse.core.runtime.applications">
<application
thread="main"
cardinality="singleton-global"
visible="true">
<run
class="library.LibraryEditorAdvisor$Application">
</run>
</application>
</extension>

</plugin>
Previous Topic:How to improve the performance of the rap app when many widgets are used?
Next Topic:Showing a PDF file with the Browser component
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Nov 27 18:43:28 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02150 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software