Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Eclipse 4 » running exported rcp app
running exported rcp app [message #1020631] Mon, 18 March 2013 15:52 Go to next message
Daniel Stingl is currently offline Daniel StinglFriend
Messages: 11
Registered: November 2012
Junior Member
Hello,
i am trying to export an rcp application with the export wizard, but when i try to run the eclipse.exe i get this error.

!SESSION 2013-03-18 16:46:01.579 -----------------------------------------------
eclipse.buildId=unknown
java.version=1.7.0_09
java.vendor=Oracle Corporation
BootLoader constants: OS=win32, ARCH=x86_64, WS=win32, NL=de_DE
Framework arguments:  -clearPersistedState
Command-line arguments:  -os win32 -ws win32 -arch x86_64 -clearPersistedState

!ENTRY org.eclipse.equinox.app 0 0 2013-03-18 16:46:02.662
!MESSAGE Product fzi.activemq.rcp.launcher.product could not be found.

!ENTRY org.eclipse.osgi 4 0 2013-03-18 16:46:02.814
!MESSAGE Application error
!STACK 1
org.eclipse.core.runtime.AssertionFailedException: null argument:applicationXMI argument missing
	at org.eclipse.core.runtime.Assert.isNotNull(Assert.java:85)
	at org.eclipse.e4.ui.internal.workbench.swt.E4Application.loadApplicationModel(E4Application.java:320)
	at org.eclipse.e4.ui.internal.workbench.swt.E4Application.createE4Workbench(E4Application.java:220)
	at org.eclipse.e4.ui.internal.workbench.swt.E4Application.start(E4Application.java:132)
	at org.eclipse.equinox.internal.app.EclipseAppHandle.run(EclipseAppHandle.java:196)
	at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher.runApplication(EclipseAppLauncher.java:110)
	at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher.start(EclipseAppLauncher.java:79)
	at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:353)
	at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:180)
	at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
	at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
	at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
	at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
	at org.eclipse.equinox.launcher.Main.invokeFramework(Main.java:629)
	at org.eclipse.equinox.launcher.Main.basicRun(Main.java:584)
	at org.eclipse.equinox.launcher.Main.run(Main.java:1438)
	at org.eclipse.equinox.launcher.Main.main(Main.java:1414)


Sadly, i have no idea how to fix this. I guess it is somethin wrong with dependencies, but i have no clue where i can put this right.
Greets,
Daniel
Re: running exported rcp app [message #1020910 is a reply to message #1020631] Tue, 19 March 2013 06:52 Go to previous messageGo to next message
Bastian Wagenfeld is currently offline Bastian WagenfeldFriend
Messages: 163
Registered: January 2013
Senior Member
Hi,

maybe the Application.xmi is not a part of your build. You can check this in your build.properties file.

Best regards
Bastian
Re: running exported rcp app [message #1020947 is a reply to message #1020910] Tue, 19 March 2013 08:38 Go to previous messageGo to next message
Daniel Stingl is currently offline Daniel StinglFriend
Messages: 11
Registered: November 2012
Junior Member
Hi Bastian,
i checked and i couldnt find any Application.xmi entry, but I also cannot find a way to add such an entry. I also tried to add the line:
bin.includes = Application.xmi
to build.properties, but that gave me an error when I tried to export. Can u say me how I can include the Application.xmi?

Greets, Daniel

index.php/fa/13914/0/
  • Attachment: Unbenannt.GIF
    (Size: 12.34KB, Downloaded 502 times)
Re: running exported rcp app [message #1020957 is a reply to message #1020947] Tue, 19 March 2013 08:53 Go to previous messageGo to next message
Bastian Wagenfeld is currently offline Bastian WagenfeldFriend
Messages: 163
Registered: January 2013
Senior Member
Hi Daniel,

your project seems to be feature based. I don't know how/if an export of a feature project works. Maybe someone else does know that. You could configure it to be plugin-based. Then the build.properties should look different.
You could also add the Application.xmi manually to the exported jar (with 7zip or something else), but this is a pretty dirty workaround Smile
Hopefully someone else is more experienced in it.

Best regards
Bastian
Re: running exported rcp app [message #1020965 is a reply to message #1020947] Tue, 19 March 2013 08:58 Go to previous messageGo to next message
Thomas Schindl is currently offline Thomas SchindlFriend
Messages: 5487
Registered: July 2009
Senior Member
So is it a Legacy RCP (using the compat layer) or a pure e4 one?

Tom

Am 19.03.13 09:38, schrieb Daniel Stingl:
> Hi Bastian,
> i checked and i couldnt find any Application.xmi entry, but I also cannot find a way to add such an entry. I also tried to add the line:
> bin.includes = Application.xmi
> to build.properties, but that gave me an error when I tried to export. Can u say me how I can include the Application.xmi?
>
> Greets, Daniel
>
>
Re: running exported rcp app [message #1020985 is a reply to message #1020957] Tue, 19 March 2013 09:56 Go to previous messageGo to next message
Daniel Stingl is currently offline Daniel StinglFriend
Messages: 11
Registered: November 2012
Junior Member
Bastian Wagenfeld wrote on Tue, 19 March 2013 04:53
Hi Daniel,
your project seems to be feature based. I don't know how/if an export of a feature project works. Maybe someone else does know that. You could configure it to be plugin-based. Then the build.properties should look different.


I tried that, just changed from feature-based to plugin-based, it still works in eclipse but when i run the exported app, i get an error message "Java was started but returned exitcode=13".

Thomas Schindld wrote on Tue, 19 March 2013 04:58

So is it a Legacy RCP (using the compat layer) or a pure e4 one?


It is a pure e4 RCP, i started to build it with the tutorial from vogella.com (the e4 one).

I should have added that I had problems with some jars I wanted to include in the project, I ended up by just copying the jars into a lib folder, adding them to buildpath and to plugin.xml -> runtime -> clathpath. Guess this could make some problems...

[Updated on: Tue, 19 March 2013 09:57]

Report message to a moderator

Re: running exported rcp app [message #1020997 is a reply to message #1020985] Tue, 19 March 2013 10:23 Go to previous messageGo to next message
Thomas Schindl is currently offline Thomas SchindlFriend
Messages: 5487
Registered: July 2009
Senior Member
So there must be a bundle which holds the *Application.e4xmi* check the
build properties in this project!

Tom

Am 19.03.13 10:56, schrieb Daniel Stingl:
> Bastian Wagenfeld wrote on Tue, 19 March 2013 04:53
>> Hi Daniel,
>> your project seems to be feature based. I don't know how/if an export
>> of a feature project works. Maybe someone else does know that. You
>> could configure it to be plugin-based. Then the build.properties
>> should look different.
>
>
> I tried that, just changed from feature-based to plugin-based, it still
> works in eclipse but when i run the exported app, i get an error message
> "Java was started but returned exitcode=13".
>
> Thomas Schindld wrote on Tue, 19 March 2013 04:58
>> So is it a Legacy RCP (using the compat layer) or a pure e4 one?
>
>
> It is a pure e4 RCP, i started to build it with the tutorial from
> vogella.com (the e4 one).
> I should have add that I had problems with some jars I wanted to include
> in the project, I ended up by just copying the jars into a lib folder,
> adding them to buildpath and to plugin.xml -> runtime -> clathpath.
> Guess this could make some problems...
Re: running exported rcp app [message #1021022 is a reply to message #1020997] Tue, 19 March 2013 11:35 Go to previous messageGo to next message
Brian de Alwis is currently offline Brian de AlwisFriend
Messages: 194
Registered: January 2012
Senior Member

And check that your bundles have their plugin.xml marked for inclusion too.

!ENTRY org.eclipse.equinox.app 0 0 2013-03-18 16:46:02.662
!MESSAGE Product fzi.activemq.rcp.launcher.product could not be found.


Eclipse Platform committer. Ask me about Eclipse support, training, and consulting.
Re: running exported rcp app [message #1021028 is a reply to message #1021022] Tue, 19 March 2013 11:51 Go to previous message
Daniel Stingl is currently offline Daniel StinglFriend
Messages: 11
Registered: November 2012
Junior Member
That was it. I was working on the build.properties in the feature package...
Found the one in the main package, added plugin.xml and application.e4xmi to the build and now it works.
Thank you all for your help!
Greets, Daniel
Previous Topic:Opening an external browser window from E4 app
Next Topic:What is your 2013 environment configuration for an RCP project development?
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Dec 17 21:37:44 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01806 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software