Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Remote Application Platform (RAP) » RAP Hello World not working
RAP Hello World not working [message #996082] Tue, 01 January 2013 01:16 Go to next message
Johannes Schmidt is currently offline Johannes SchmidtFriend
Messages: 6
Registered: December 2012
Junior Member
Hello,

I am trying to run the Hello World template from RAP, but I didn't succeed yet.
It is a Snow Leopard 10.6.7, using a 64bit jdk 1.6.0_26 I am working on.
The result after the generation of the project is similar to this one
http://www.eclipse.org/forums/index.php/mv/msg/440654/
Unfortunately the suggestions did not help.

I tried different versions of Eclipse Juno: Eclipse for RAP and Eclipse JEE as well (here I installed the RAP-Tools 1.5 manually) with the 64bit distributions.

Also I changed the servlet path in the run configuration and removed the Statup parameter.

There is no output in the console when I want to open the page.

Also after waiting a few seconds after the server stared and refreshing the page did not help.

During my research I looked into this problem:
https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=362760
Which was a warning on my eclipse startup. The warning is gone, but was not related to the problem I have.

Then I was thinking it might be a Mac problem, so I started my WinXP in VirtualBox, but the problem was the same (Eclipse Juno RAP+Jdk6 on 32bit architecture).

I decided to have a little vacation-contest with GWT and RAP to see what's worth to investigate more:
After 4 h of GWT tutorials I programed a Memory-Game, a login-window and used the Designer - no problem+fun.
After 4 h of RAP I am not even close to checkout the features Sad . In 2006 I tried the first versions of RAP and I remember I didn't had that much troubles.

So... can anybody help?
I would appreciate any suggestions.

Thanks a lot in advance

Best Regards,
Johannes
Re: RAP Hello World not working [message #997626 is a reply to message #996082] Mon, 07 January 2013 10:44 Go to previous messageGo to next message
Ralf Sternberg is currently offline Ralf SternbergFriend
Messages: 1291
Registered: July 2009
Senior Member

Hi Johannes,

in order to help you, a bit more information is needed.

What exactly is the symptom of "not working", e.g. an HTTP error code?
What is the output of the command `ss` in the OSGi console?

Regards, Ralf

--
Ralf Sternberg

Twitter: @EclipseRAP
Blog: http://eclipsesource.com/blogs/

Professional services for RAP and RCP?
http://eclipsesource.com/services/rap/
Re: RAP Hello World not working [message #999754 is a reply to message #997626] Sun, 13 January 2013 03:06 Go to previous messageGo to next message
Johannes Schmidt is currently offline Johannes SchmidtFriend
Messages: 6
Registered: December 2012
Junior Member
Hi Ralf,

thanks for helping me out here.
As mentioned before, the behavior is similar to this post
http://www.eclipse.org/forums/index.php/mv/msg/440654/
So the browser after the start says:
HTTP ERROR: 404

Problem accessing /de.jschmidt.hello.helloapp. Reason:

ProxyServlet: /de.jschmidt.hello.helloapp
Powered by Jetty://



The console has following output:

"Framework is launched."


id	State       Bundle
0	ACTIVE      org.eclipse.osgi_3.9.0.v20121210-201226
1	ACTIVE      org.eclipse.core.commands_3.6.1.v20120814-150512
2	ACTIVE      org.eclipse.rap.ui_2.0.0.20121217-1225
3	ACTIVE      org.eclipse.core.jobs_3.5.300.v20120912-155018
4	ACTIVE      org.eclipse.core.runtime_3.9.0.v20121004-163638
5	ACTIVE      org.eclipse.core.contenttype_3.4.200.v20120523-2004
6	ACTIVE      org.eclipse.rap.ui.workbench_2.0.0.20121214-1653
7	ACTIVE      org.eclipse.equinox.app_1.3.100.v20120522-1841
8	ACTIVE      org.eclipse.core.databinding.property_1.4.200.v20121210-193513
9	ACTIVE      org.eclipse.equinox.http.servlet_1.1.300.v20120912-125810
10	ACTIVE      de.jschmidt.hello_1.0.0.qualifier
11	ACTIVE      org.eclipse.rap.rwt_2.0.0.20121218-1016
12	ACTIVE      com.ibm.icu.base_50.1.0.v20121116-2
13	ACTIVE      org.eclipse.rap.jface_2.0.0.20121213-2130
14	ACTIVE      org.eclipse.core.expressions_3.4.500.v20121107-185731
15	ACTIVE      org.eclipse.jetty.server_8.1.3.v20120522
16	ACTIVE      org.eclipse.jetty.continuation_8.1.3.v20120522
17	ACTIVE      org.apache.felix.gogo.command_0.8.0.v201108120515
18	ACTIVE      org.eclipse.rap.rwt.osgi_2.0.0.20121203-1314
19	ACTIVE      org.eclipse.core.databinding_1.4.1.v20120912-132807
20	ACTIVE      org.eclipse.core.databinding.observable_1.4.1.v20120521-2329
21	ACTIVE      org.eclipse.equinox.http.registry_1.1.200.v20120912-125810
22	ACTIVE      org.eclipse.jetty.http_8.1.3.v20120522
23	ACTIVE      javax.servlet_3.0.0.v201112011016
24	ACTIVE      org.eclipse.equinox.http.jetty_3.0.100.v20121210-201919
25	ACTIVE      org.eclipse.rap.design.example_1.5.100.20121109-0718
26	ACTIVE      org.eclipse.equinox.console_1.0.100.v20121210-201919
27	ACTIVE      org.eclipse.equinox.common_3.6.100.v20120522-1841
28	ACTIVE      org.eclipse.rap.ui.forms_1.5.100.20121201-1417
29	ACTIVE      org.eclipse.osgi.services_3.3.100.v20120522-1822
30	ACTIVE      org.eclipse.equinox.preferences_3.5.0.v20120918-182152
31	ACTIVE      org.apache.felix.gogo.shell_0.8.0.v201110170705
32	ACTIVE      org.apache.felix.gogo.runtime_0.8.0.v201108120515
33	ACTIVE      org.eclipse.jetty.security_8.1.3.v20120522
34	ACTIVE      org.eclipse.jetty.servlet_8.1.3.v20120522
35	ACTIVE      org.eclipse.help_3.6.0.v20121210-193220
36	ACTIVE      org.eclipse.jetty.util_8.1.3.v20120522
37	ACTIVE      org.eclipse.rap.jface.databinding_2.0.0.20121031-1050
38	ACTIVE      org.eclipse.rap.ui.views_1.5.100.20121031-1050
39	ACTIVE      org.eclipse.equinox.registry_3.5.300.v20120731-134527
40	ACTIVE      org.eclipse.core.databinding.beans_1.2.200.v20120523-1955
41	ACTIVE      org.eclipse.jetty.io_8.1.3.v20120522


Any help is appreciated!

Best,
Johannes
Re: RAP Hello World not working [message #999884 is a reply to message #999754] Sun, 13 January 2013 10:09 Go to previous messageGo to next message
Ralf Sternberg is currently offline Ralf SternbergFriend
Messages: 1291
Registered: July 2009
Senior Member

Johannes,

you are using a RAP 2.0 milestone version together with RAP 1.5 Tools.
There were some API changes [1] on the way to RAP 2.0, including a
change in how IApplications are registered in the plugin.xml, and the
templates included in the 1.5 tools are not compatible with RAP 2.0.

To solve this problem, you can either work with a RAP 1.5 target (choose
"latest release" in the target installer) or install the latest RAP
Tools into your Juno IDE from the RAP 2.0 Tools repo [2]. If you're
starting a new project, I'd recommend the latter, in order to avoid
having to migrate your application later. RAP 2.0 is almost finished and
will be released in February.

HTH, Ralf

[1] http://eclipse.org/rap/noteworthy/2.0/migration-guide/
[2] http://download.eclipse.org/rt/rap/tools/2.0

--
Ralf Sternberg

Twitter: @EclipseRAP
Blog: http://eclipsesource.com/blogs/

Professional services for RAP and RCP?
http://eclipsesource.com/services/rap/
Re: RAP Hello World not working [message #1003079 is a reply to message #999884] Sun, 20 January 2013 07:06 Go to previous messageGo to next message
Johannes Schmidt is currently offline Johannes SchmidtFriend
Messages: 6
Registered: December 2012
Junior Member
Hi Ralf,
thanks for your help.
Tried 1.5 tooling AND manual install of target platform, still no change:
id	State       Bundle
0	ACTIVE      org.eclipse.osgi_3.8.1.v20120830-144521
1	ACTIVE      org.eclipse.core.runtime_3.8.0.v20120521-2346
2	ACTIVE      javax.servlet_3.0.0.v201112011016
3	ACTIVE      org.eclipse.equinox.http.servlet_1.1.300.v20120522-1841
4	ACTIVE      org.eclipse.core.jobs_3.5.300.v20120622-204750
5	ACTIVE      org.eclipse.osgi.services_3.3.100.v20120522-1822
6	ACTIVE      org.eclipse.help_3.6.0.v20120521-2344
7	ACTIVE      org.eclipse.core.databinding_1.4.1.v20120521-2329
8	ACTIVE      org.eclipse.jetty.security_8.1.3.v20120522
9	ACTIVE      org.eclipse.jetty.servlet_8.1.3.v20120522
10	ACTIVE      org.eclipse.rap.ui.views_1.5.1.20120917-1116
11	ACTIVE      org.eclipse.equinox.http.registry_1.1.200.v20120522-2049
12	ACTIVE      org.eclipse.equinox.registry_3.5.200.v20120522-1841
13	ACTIVE      org.eclipse.jetty.io_8.1.3.v20120522
14	ACTIVE      hello_1.0.0.qualifier
15	ACTIVE      org.eclipse.equinox.app_1.3.100.v20120522-1841
16	ACTIVE      org.eclipse.equinox.http.jetty_3.0.0.v20120522-1841
17	ACTIVE      org.apache.felix.gogo.shell_0.8.0.v201110170705
18	ACTIVE      org.eclipse.rap.ui.forms_1.5.1.20120917-1116
19	ACTIVE      org.apache.felix.gogo.runtime_0.8.0.v201108120515
20	ACTIVE      org.eclipse.rap.ui.workbench_1.5.1.20120917-1116
21	ACTIVE      org.eclipse.jetty.server_8.1.3.v20120522
22	ACTIVE      org.eclipse.equinox.common_3.6.100.v20120522-1841
23	ACTIVE      org.apache.felix.gogo.command_0.8.0.v201108120515
24	ACTIVE      org.eclipse.rap.rwt.osgi_1.5.1.20120917-1116
25	ACTIVE      org.eclipse.jetty.util_8.1.3.v20120522
26	ACTIVE      org.eclipse.core.expressions_3.4.401.v20120627-124442
27	ACTIVE      org.eclipse.equinox.preferences_3.5.0.v20120522-1841
28	ACTIVE      org.eclipse.rap.jface.databinding_1.5.1.20120917-1116
29	ACTIVE      org.eclipse.jetty.http_8.1.3.v20120522
30	ACTIVE      org.eclipse.core.databinding.beans_1.2.200.v20120523-1955
31	ACTIVE      org.eclipse.rap.design.example_1.5.1.20120917-1116
32	ACTIVE      org.eclipse.core.databinding.property_1.4.100.v20120523-1955
33	ACTIVE      org.eclipse.rap.ui_1.5.1.20120917-1116
34	ACTIVE      org.eclipse.equinox.console_1.0.0.v20120522-1841
35	ACTIVE      org.eclipse.core.databinding.observable_1.4.1.v20120521-2329
36	ACTIVE      org.eclipse.rap.jface_1.5.1.20120917-1116
37	ACTIVE      org.eclipse.rap.rwt_1.5.1.20120917-1116
38	ACTIVE      org.eclipse.core.commands_3.6.1.v20120814-150512
39	ACTIVE      org.eclipse.jetty.continuation_8.1.3.v20120522
40	ACTIVE      com.ibm.icu.base_4.4.2.v20110831
41	ACTIVE      org.eclipse.core.contenttype_3.4.200.v20120523-2004

Re: RAP Hello World not working [message #1003083 is a reply to message #999884] Sun, 20 January 2013 07:06 Go to previous messageGo to next message
Johannes Schmidt is currently offline Johannes SchmidtFriend
Messages: 6
Registered: December 2012
Junior Member
Hi Ralf,
thanks for your help.
Tried 1.5 tooling AND manual install of target platform, still no change:

id State Bundle
0 ACTIVE org.eclipse.osgi_3.8.1.v20120830-144521
1 ACTIVE org.eclipse.core.runtime_3.8.0.v20120521-2346
2 ACTIVE javax.servlet_3.0.0.v201112011016
3 ACTIVE org.eclipse.equinox.http.servlet_1.1.300.v20120522-1841
4 ACTIVE org.eclipse.core.jobs_3.5.300.v20120622-204750
5 ACTIVE org.eclipse.osgi.services_3.3.100.v20120522-1822
6 ACTIVE org.eclipse.help_3.6.0.v20120521-2344
7 ACTIVE org.eclipse.core.databinding_1.4.1.v20120521-2329
8 ACTIVE org.eclipse.jetty.security_8.1.3.v20120522
9 ACTIVE org.eclipse.jetty.servlet_8.1.3.v20120522
10 ACTIVE org.eclipse.rap.ui.views_1.5.1.20120917-1116
11 ACTIVE org.eclipse.equinox.http.registry_1.1.200.v20120522-2049
12 ACTIVE org.eclipse.equinox.registry_3.5.200.v20120522-1841
13 ACTIVE org.eclipse.jetty.io_8.1.3.v20120522
14 ACTIVE hello_1.0.0.qualifier
15 ACTIVE org.eclipse.equinox.app_1.3.100.v20120522-1841
16 ACTIVE org.eclipse.equinox.http.jetty_3.0.0.v20120522-1841
17 ACTIVE org.apache.felix.gogo.shell_0.8.0.v201110170705
18 ACTIVE org.eclipse.rap.ui.forms_1.5.1.20120917-1116
19 ACTIVE org.apache.felix.gogo.runtime_0.8.0.v201108120515
20 ACTIVE org.eclipse.rap.ui.workbench_1.5.1.20120917-1116
21 ACTIVE org.eclipse.jetty.server_8.1.3.v20120522
22 ACTIVE org.eclipse.equinox.common_3.6.100.v20120522-1841
23 ACTIVE org.apache.felix.gogo.command_0.8.0.v201108120515
24 ACTIVE org.eclipse.rap.rwt.osgi_1.5.1.20120917-1116
25 ACTIVE org.eclipse.jetty.util_8.1.3.v20120522
26 ACTIVE org.eclipse.core.expressions_3.4.401.v20120627-124442
27 ACTIVE org.eclipse.equinox.preferences_3.5.0.v20120522-1841
28 ACTIVE org.eclipse.rap.jface.databinding_1.5.1.20120917-1116
29 ACTIVE org.eclipse.jetty.http_8.1.3.v20120522
30 ACTIVE org.eclipse.core.databinding.beans_1.2.200.v20120523-1955
31 ACTIVE org.eclipse.rap.design.example_1.5.1.20120917-1116
32 ACTIVE org.eclipse.core.databinding.property_1.4.100.v20120523-1955
33 ACTIVE org.eclipse.rap.ui_1.5.1.20120917-1116
34 ACTIVE org.eclipse.equinox.console_1.0.0.v20120522-1841
35 ACTIVE org.eclipse.core.databinding.observable_1.4.1.v20120521-2329
36 ACTIVE org.eclipse.rap.jface_1.5.1.20120917-1116
37 ACTIVE org.eclipse.rap.rwt_1.5.1.20120917-1116
38 ACTIVE org.eclipse.core.commands_3.6.1.v20120814-150512
39 ACTIVE org.eclipse.jetty.continuation_8.1.3.v20120522
40 ACTIVE com.ibm.icu.base_4.4.2.v20110831
41 ACTIVE org.eclipse.core.contenttype_3.4.200.v20120523-2004
Re: RAP Hello World not working [message #1003480 is a reply to message #1003083] Mon, 21 January 2013 10:33 Go to previous messageGo to next message
Ralf Sternberg is currently offline Ralf SternbergFriend
Messages: 1291
Registered: July 2009
Senior Member

If you have RAP 1.5.1 Tools installed and a RAP 1.5.1 target, then
create a new Plug-in Project using one of the RAP templates. The
generated project contains a .launch file. Start it (Choose Run as ...
from context menu). This works.

--
Ralf Sternberg

Twitter: @EclipseRAP
Blog: http://eclipsesource.com/blogs/

Professional services for RAP and RCP?
http://eclipsesource.com/services/rap/
Re: RAP Hello World not working [message #1003590 is a reply to message #1003083] Mon, 21 January 2013 15:11 Go to previous messageGo to next message
Ivan Furnadjiev is currently offline Ivan FurnadjievFriend
Messages: 1856
Registered: July 2009
Senior Member
Hi Johannes,
once you get the 404 page try to reload the page without restarting the
server. Sometimes browser is opened too early, before the server is
fully initialized.
Best,
Ivan

On 1/20/2013 9:06 AM, Johannes Schmidt wrote:
> Hi Ralf,
> thanks for your help.
> Tried 1.5 tooling AND manual install of target platform, still no change:
>
> id State Bundle
> 0 ACTIVE org.eclipse.osgi_3.8.1.v20120830-144521
> 1 ACTIVE org.eclipse.core.runtime_3.8.0.v20120521-2346
> 2 ACTIVE javax.servlet_3.0.0.v201112011016
> 3 ACTIVE org.eclipse.equinox.http.servlet_1.1.300.v20120522-1841
> 4 ACTIVE org.eclipse.core.jobs_3.5.300.v20120622-204750
> 5 ACTIVE org.eclipse.osgi.services_3.3.100.v20120522-1822
> 6 ACTIVE org.eclipse.help_3.6.0.v20120521-2344
> 7 ACTIVE org.eclipse.core.databinding_1.4.1.v20120521-2329
> 8 ACTIVE org.eclipse.jetty.security_8.1.3.v20120522
> 9 ACTIVE org.eclipse.jetty.servlet_8.1.3.v20120522
> 10 ACTIVE org.eclipse.rap.ui.views_1.5.1.20120917-1116
> 11 ACTIVE org.eclipse.equinox.http.registry_1.1.200.v20120522-2049
> 12 ACTIVE org.eclipse.equinox.registry_3.5.200.v20120522-1841
> 13 ACTIVE org.eclipse.jetty.io_8.1.3.v20120522
> 14 ACTIVE hello_1.0.0.qualifier
> 15 ACTIVE org.eclipse.equinox.app_1.3.100.v20120522-1841
> 16 ACTIVE org.eclipse.equinox.http.jetty_3.0.0.v20120522-1841
> 17 ACTIVE org.apache.felix.gogo.shell_0.8.0.v201110170705
> 18 ACTIVE org.eclipse.rap.ui.forms_1.5.1.20120917-1116
> 19 ACTIVE org.apache.felix.gogo.runtime_0.8.0.v201108120515
> 20 ACTIVE org.eclipse.rap.ui.workbench_1.5.1.20120917-1116
> 21 ACTIVE org.eclipse.jetty.server_8.1.3.v20120522
> 22 ACTIVE org.eclipse.equinox.common_3.6.100.v20120522-1841
> 23 ACTIVE org.apache.felix.gogo.command_0.8.0.v201108120515
> 24 ACTIVE org.eclipse.rap.rwt.osgi_1.5.1.20120917-1116
> 25 ACTIVE org.eclipse.jetty.util_8.1.3.v20120522
> 26 ACTIVE org.eclipse.core.expressions_3.4.401.v20120627-124442
> 27 ACTIVE org.eclipse.equinox.preferences_3.5.0.v20120522-1841
> 28 ACTIVE org.eclipse.rap.jface.databinding_1.5.1.20120917-1116
> 29 ACTIVE org.eclipse.jetty.http_8.1.3.v20120522
> 30 ACTIVE org.eclipse.core.databinding.beans_1.2.200.v20120523-1955
> 31 ACTIVE org.eclipse.rap.design.example_1.5.1.20120917-1116
> 32 ACTIVE org.eclipse.core.databinding.property_1.4.100.v20120523-1955
> 33 ACTIVE org.eclipse.rap.ui_1.5.1.20120917-1116
> 34 ACTIVE org.eclipse.equinox.console_1.0.0.v20120522-1841
> 35 ACTIVE org.eclipse.core.databinding.observable_1.4.1.v20120521-2329
> 36 ACTIVE org.eclipse.rap.jface_1.5.1.20120917-1116
> 37 ACTIVE org.eclipse.rap.rwt_1.5.1.20120917-1116
> 38 ACTIVE org.eclipse.core.commands_3.6.1.v20120814-150512
> 39 ACTIVE org.eclipse.jetty.continuation_8.1.3.v20120522
> 40 ACTIVE com.ibm.icu.base_4.4.2.v20110831
> 41 ACTIVE org.eclipse.core.contenttype_3.4.200.v20120523-2004
>
>

--
Ivan Furnadjiev

Twitter: @EclipseRAP
Blog: http://eclipsesource.com/blogs/

Professional services for RAP and RCP?
http://eclipsesource.com/services/rap/
Re: RAP Hello World not working [message #1010097 is a reply to message #1003590] Sat, 16 February 2013 14:36 Go to previous messageGo to next message
Johannes Schmidt is currently offline Johannes SchmidtFriend
Messages: 6
Registered: December 2012
Junior Member
Helo Ivan,
I cannot believe that the browser opens too early. the trigger to open the browser comes from the start-process and this process detects when the server is ready. after that it opens the browser, right? if the console says: server started! then I am ready to use it - if not so, I am really confused.
Re: RAP Hello World not working [message #1010106 is a reply to message #1003480] Sat, 16 February 2013 15:06 Go to previous messageGo to next message
Johannes Schmidt is currently offline Johannes SchmidtFriend
Messages: 6
Registered: December 2012
Junior Member
Hello,

I wanted this to give it another try, please download the pictures I added:
http://www.tryek.de/content/rap-archiv.zip

- Downloaded Juno 64 bit for Mac
- went to this page: http://eclipse.org/rap/developers-guide/devguide.php?topic=getting-started/setup-ide.html&version=1.5
- passed step 1 and 2 successfully

- step 3 already showed me the errors in picture "1 - errors after creating plugin.png" I attached
- anyway I kept on doing following the steps of
http://eclipse.org/rap/developers-guide/devguide.php?topic=getting-started/hello-world.html&version=1.5
here in chapter "Create an entrypoint" there is no template in my case, it only shows the standard shortcut of creating the main-method.
- NOT clear: do I need a main-method or not? You have to assume that a newbe really does not have any idea how to set up a project for RAP, so keep it simple!!!

- I added the main-method, tried to start the class (right-click->run as...)
but here it does not show "Run as RWT Application" , see picture "2 - NO run as RWT applicacion.png"

- so I skipped that, deleted the project and tried the example from this part
http://eclipse.org/rap/developers-guide/devguide.php?topic=getting-started/examples.html&version=1.5
- here the documentation does not say what type I have to choose, see picture
1 - example - docu does not tell if eclipse or osgi.png
2 - example-activator or not.png
- again my recomendation: keep it simple, more pictures, clear steps.

- after that it shows me another error
"3 - example - error after creating project.png"

I am also very surprised that I have now completly different errors.

That was one hour of revision, still frustrated but hoping for help.
Thanks for any advice!
Best
Johannes
Re: RAP Hello World not working [message #1011098 is a reply to message #1010097] Mon, 18 February 2013 21:08 Go to previous messageGo to next message
Ralf Sternberg is currently offline Ralf SternbergFriend
Messages: 1291
Registered: July 2009
Senior Member

Even though the server is started doesn't mean that all bundles in the
OSGi container are started.

See https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=282756

--
Ralf Sternberg

Twitter: @EclipseRAP
Blog: http://eclipsesource.com/blogs/

Professional services for RAP and RCP?
http://eclipsesource.com/services/rap/
Re: RAP Hello World not working [message #1011856 is a reply to message #1010106] Wed, 20 February 2013 11:33 Go to previous message
Libor Jelinek is currently offline Libor JelinekFriend
Messages: 143
Registered: January 2012
Location: Prague, Czech Rep.
Senior Member

Hello Johannes!
I recommend to start over again with vanilla fresh Eclipse IDE. From
screenshot errors "The following software cannot be installed..." I
suggest your Eclipse installation is completely messed up.

Then you should see "Run as -> RWT Application" context menu again and
start RAP programming smoothly.

--
Have a nice day!
Libor Jelinek
http://devblog.virtage.com/libor-jelinek/

On 16.2.2013 16:06, Johannes Schmidt wrote:
> Hello,
>
> I wanted this to give it another try, please download the pictures I added:
> http://www.tryek.de/content/rap-archiv.zip
>
> - Downloaded Juno 64 bit for Mac
> - went to this page:
> http://eclipse.org/rap/developers-guide/devguide.php?topic=getting-started/setup-ide.html&version=1.5
>
> - passed step 1 and 2 successfully
>
> - step 3 already showed me the errors in picture "1 - errors after
> creating plugin.png" I attached
> - anyway I kept on doing following the steps of
> http://eclipse.org/rap/developers-guide/devguide.php?topic=getting-started/hello-world.html&version=1.5
>
> here in chapter "Create an entrypoint" there is no template in my case,
> it only shows the standard shortcut of creating the main-method.
> - NOT clear: do I need a main-method or not? You have to assume that a
> newbe really does not have any idea how to set up a project for RAP, so
> keep it simple!!!
>
> - I added the main-method, tried to start the class (right-click->run
> as...)
> but here it does not show "Run as RWT Application" , see picture "2 - NO
> run as RWT applicacion.png"
>
> - so I skipped that, deleted the project and tried the example from this
> part
> http://eclipse.org/rap/developers-guide/devguide.php?topic=getting-started/examples.html&version=1.5
>
> - here the documentation does not say what type I have to choose, see
> picture
> 1 - example - docu does not tell if eclipse or osgi.png
> 2 - example-activator or not.png
> - again my recomendation: keep it simple, more pictures, clear steps.
>
> - after that it shows me another error
> "3 - example - error after creating project.png"
>
> I am also very surprised that I have now completly different errors.
>
> That was one hour of revision, still frustrated but hoping for help.
> Thanks for any advice!
> Best
> Johannes
>
Previous Topic:Zipped download shows moving page!
Next Topic:ie8 memory problem
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Nov 26 04:30:55 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02720 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software