Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Rich Client Platform (RCP) » Error launching Eclipse Application from Vogella Tutorial
Error launching Eclipse Application from Vogella Tutorial [message #990606] Thu, 13 December 2012 07:08 Go to next message
Michael Kornmann is currently offline Michael Kornmann
Messages: 12
Registered: December 2012
Junior Member
I try to convert multiple Eclipse plugins into a single RCP-Application as described in Vogellas Tutorial . When i launch the application i get the following error "java.lang.RuntimeException: No application id has been found".
But i added all required Plugins/Features

Where is my mistake ?
Re: Error launching Eclipse Application from Vogella Tutorial [message #990745 is a reply to message #990606] Fri, 14 December 2012 00:03 Go to previous messageGo to next message
sumit singh is currently offline sumit singh
Messages: 121
Registered: October 2012
Location: Bangalore
Senior Member

From Vogellas Tutorial

Check that all required plug-ins are included in your run configuration. Make sure that your product defines dependencies to all required plug-ins or features.

Bundles may also require a certain version of the Java virtual machine, e.g. a bundle may require Java 1.6 and will therefore not load in a Java 1.5 VM. Check the MANIFEST.MF file on the Overview tab in the Execution Environments section which Java version is required.


So open your run configuration and switch to plugin tab. CLICK add required plugin like following in image .
http://www.vogella.com/articles/Eclipse3RCP/images/launchconfiguration30.png

[Updated on: Fri, 14 December 2012 00:06]

Report message to a moderator

Re: Error launching Eclipse Application from Vogella Tutorial [message #990951 is a reply to message #990745] Sat, 15 December 2012 06:11 Go to previous messageGo to next message
Brian de Alwis is currently offline Brian de Alwis
Messages: 127
Registered: January 2012
Senior Member

Verify that the generated jars have their plugin.xml files included. If they don't, you'll need to open the Build tab in the bundle's manifest editor and mark the plugin.xml as to-be-included.

Brian.
Re: Error launching Eclipse Application from Vogella Tutorial [message #991022 is a reply to message #990951] Mon, 17 December 2012 00:30 Go to previous message
sumit singh is currently offline sumit singh
Messages: 121
Registered: October 2012
Location: Bangalore
Senior Member

Hi Brian,
I think this error is not because of not included plugin.xml . I think it because of some plugins could be missing.
Previous Topic:Eclipse 4 RCP getting parts via EPartService
Next Topic:Feature based product: find required features
Goto Forum:
  


Current Time: Sun Apr 20 16:02:02 EDT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01654 seconds