Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Modeling » EMF "Technology" (Ecore Tools, EMFatic, etc)  » (later) undo "delete from diagram"
(later) undo "delete from diagram" [message #930616] Tue, 02 October 2012 13:39 Go to next message
Fabian Hänsel is currently offline Fabian Hänsel
Messages: 8
Registered: May 2012
Junior Member
Hi,

I have an .ecore and an .ecorediag file, synchronised with one another.
Everything fine so far. Recently I've deleted some model elements from
the diagram (and only from the diagram, they are still there in the
..ecore model).

How do I get them to show up again in the graphical editor? (It has been
closed in-between, 'undo' from edit menu is not an option)

Thanks & best regards
Fabian




PS: Actually I wanted to delete the elements. I didn't realise that
using the 'delete' key in graphical editor only conceals them until
errors (caused by those 'zombies') started to appear on my personal tool
chain. First I thought this was a bug, as I expected the diagram to be
an exact projection of the model. I realise that there are users which
favour this decoupled view, but I guess most users will find this
counter-intuitive. But that's just my 2 ct on it, and it's a different
issue.
Re: (later) undo "delete from diagram" [message #930631 is a reply to message #930616] Tue, 02 October 2012 13:50 Go to previous message
Ed Merks is currently offline Ed Merks
Messages: 26152
Registered: July 2009
Senior Member
Fabian,

You should be able to drag them from the outline view back onto the canvas.

On 02/10/2012 3:39 PM, Fabian Hänsel wrote:
> Hi,
>
> I have an .ecore and an .ecorediag file, synchronised with one another.
> Everything fine so far. Recently I've deleted some model elements from
> the diagram (and only from the diagram, they are still there in the
> .ecore model).
>
> How do I get them to show up again in the graphical editor? (It has been
> closed in-between, 'undo' from edit menu is not an option)
>
> Thanks & best regards
> Fabian
>
>
>
>
> PS: Actually I wanted to delete the elements. I didn't realise that
> using the 'delete' key in graphical editor only conceals them until
> errors (caused by those 'zombies') started to appear on my personal tool
> chain. First I thought this was a bug, as I expected the diagram to be
> an exact projection of the model. I realise that there are users which
> favour this decoupled view, but I guess most users will find this
> counter-intuitive. But that's just my 2 ct on it, and it's a different
> issue.
Previous Topic:[Texo] XMI Serialization in/from multiple files
Next Topic:[Texo] Generating TypeConverter puts quotes around classes
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Oct 30 19:07:55 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01718 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software