Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Eclipse 4 » e4 css styling does not work right (Buttons, Text)
e4 css styling does not work right (Buttons, Text) [message #806706] Sat, 25 February 2012 10:30 Go to next message
Karl Weber is currently offline Karl WeberFriend
Messages: 63
Registered: September 2010
Member
I am using css styling for SWT / GTK with 4.2 I20120209-1230. The styling I have so far, looks like:

index.php/fa/7295/0/

As can be seen, the text, button, and table fields are rectangular grey areas containing the text, button, and table widgets. Hence, there is a grey boundary around these widgets, which looks quite ugly -- this boundary should not be visible, i.e. it should be white. I have no idea about how to archive this.

I have already looked at the contacts demo, e.g. in blue-gradient style. It does not seem to have this problem with text fields, but i don't know how it is done. The css-file does not help.



[Updated on: Sat, 25 February 2012 10:34]

Report message to a moderator

Re: e4 css styling does not work right (Buttons, Text) [message #806767 is a reply to message #806706] Sat, 25 February 2012 12:55 Go to previous messageGo to next message
Karl Weber is currently offline Karl WeberFriend
Messages: 63
Registered: September 2010
Member
O.k. I am one step further: The contacts demo uses the method

parent.getShell().setBackgroundMode(SWT.INHERIT_DEFAULT);

This helps for text fields but not for buttons. For the latter to work as well, one has to use

parent.getShell().setBackgroundMode(SWT.INHERIT_FORCE);

Furthermore I still head some style parameters set in the constructor, e.g.

new Text(parent, SWT.BORDER);

One should use instead

new Text(parent, SWT.NONE);

The result is then:

index.php/fa/7297/0/

This solves part of the problem. My Text field also had SWT.SEARCH set in the constructor. I don't know what this does anyway, but if set it yields the same result as SWT.BORDER, hence it cannot be used any more.

Furthermore, the table needs more styling. When it has content, it looks as

index.php/fa/7298/0/

One problem is, that the border of the table is only o.k. when it has no content, otherwise the unwanted grey boundary shows up again. Furthermore I don't know how to set a zebra-like background color. Setting a background color for the table works as in the contacts demo -- without zebra-style.

Can someone give me a little more help about css styling?

[Updated on: Sat, 25 February 2012 13:00]

Report message to a moderator

Re: e4 css styling does not work right (Buttons, Text) [message #806863 is a reply to message #806767] Sat, 25 February 2012 16:22 Go to previous messageGo to next message
Karl Weber is currently offline Karl WeberFriend
Messages: 63
Registered: September 2010
Member
Since I cannot find any help, are the remaining problems with the table a bug or a missing feature? If so, I could file a corresponding bug or feature request. In bugzilla I only found a report about the css styling of the table header, which is a different point.
Re: e4 css styling does not work right (Buttons, Text) [message #807230 is a reply to message #806863] Sun, 26 February 2012 06:05 Go to previous messageGo to next message
Lars Vogel is currently offline Lars VogelFriend
Messages: 1049
Registered: July 2009
Senior Member

This does not answer you question directly but you may want to use the CSS spy to check the settings in Contacts or in the Eclipse 4 IDE: http://holistictendencies.wordpress.com/2012/02/16/eclipse-4-css-and-the-css-spy/
Re: e4 css styling does not work right (Buttons, Text) [message #807233 is a reply to message #806863] Sun, 26 February 2012 06:05 Go to previous messageGo to next message
Lars Vogel is currently offline Lars VogelFriend
Messages: 17
Registered: July 2009
Junior Member
This does not answer you question directly but you may want to use the CSS spy to check the settings in Contacts or in the Eclipse 4 IDE: http://holistictendencies.wordpress.com/2012/02/16/eclipse-4-css-and-the-css-spy/
Re: e4 css styling does not work right (Buttons, Text) [message #807236 is a reply to message #806863] Sun, 26 February 2012 06:05 Go to previous messageGo to next message
Lars Vogel is currently offline Lars VogelFriend
Messages: 17
Registered: July 2009
Junior Member
This does not answer you question directly but you may want to use the CSS spy to check the settings in Contacts or in the Eclipse 4 IDE: http://holistictendencies.wordpress.com/2012/02/16/eclipse-4-css-and-the-css-spy/
Re: e4 css styling does not work right (Buttons, Text) [message #807240 is a reply to message #806863] Sun, 26 February 2012 06:05 Go to previous messageGo to next message
Lars Vogel is currently offline Lars VogelFriend
Messages: 17
Registered: July 2009
Junior Member
This does not answer you question directly but you may want to use the CSS spy to check the settings in Contacts or in the Eclipse 4 IDE: http://holistictendencies.wordpress.com/2012/02/16/eclipse-4-css-and-the-css-spy/
Re: e4 css styling does not work right (Buttons, Text) [message #807244 is a reply to message #806863] Sun, 26 February 2012 06:05 Go to previous messageGo to next message
Lars Vogel is currently offline Lars VogelFriend
Messages: 17
Registered: July 2009
Junior Member
This does not answer you question directly but you may want to use the CSS spy to check the settings in Contacts or in the Eclipse 4 IDE: http://holistictendencies.wordpress.com/2012/02/16/eclipse-4-css-and-the-css-spy/
Re: e4 css styling does not work right (Buttons, Text) [message #807249 is a reply to message #806863] Sun, 26 February 2012 06:05 Go to previous messageGo to next message
Lars Vogel is currently offline Lars VogelFriend
Messages: 17
Registered: July 2009
Junior Member
This does not answer you question directly but you may want to use the CSS spy to check the settings in Contacts or in the Eclipse 4 IDE: http://holistictendencies.wordpress.com/2012/02/16/eclipse-4-css-and-the-css-spy/
Re: e4 css styling does not work right (Buttons, Text) [message #807254 is a reply to message #806863] Sun, 26 February 2012 06:05 Go to previous messageGo to next message
Lars Vogel is currently offline Lars VogelFriend
Messages: 17
Registered: July 2009
Junior Member
This does not answer you question directly but you may want to use the CSS spy to check the settings in Contacts or in the Eclipse 4 IDE: http://holistictendencies.wordpress.com/2012/02/16/eclipse-4-css-and-the-css-spy/
Re: e4 css styling does not work right (Buttons, Text) [message #807259 is a reply to message #806863] Sun, 26 February 2012 06:05 Go to previous messageGo to next message
Lars Vogel is currently offline Lars VogelFriend
Messages: 17
Registered: July 2009
Junior Member
This does not answer you question directly but you may want to use the CSS spy to check the settings in Contacts or in the Eclipse 4 IDE: http://holistictendencies.wordpress.com/2012/02/16/eclipse-4-css-and-the-css-spy/
Re: e4 css styling does not work right (Buttons, Text) [message #807264 is a reply to message #806863] Sun, 26 February 2012 06:05 Go to previous messageGo to next message
Lars Vogel is currently offline Lars VogelFriend
Messages: 17
Registered: July 2009
Junior Member
This does not answer you question directly but you may want to use the CSS spy to check the settings in Contacts or in the Eclipse 4 IDE: http://holistictendencies.wordpress.com/2012/02/16/eclipse-4-css-and-the-css-spy/
Re: e4 css styling does not work right (Buttons, Text) [message #807269 is a reply to message #806863] Sun, 26 February 2012 06:05 Go to previous messageGo to next message
Lars Vogel is currently offline Lars VogelFriend
Messages: 17
Registered: July 2009
Junior Member
This does not answer you question directly but you may want to use the CSS spy to check the settings in Contacts or in the Eclipse 4 IDE: http://holistictendencies.wordpress.com/2012/02/16/eclipse-4-css-and-the-css-spy/
Re: e4 css styling does not work right (Buttons, Text) [message #807297 is a reply to message #807230] Sun, 26 February 2012 07:46 Go to previous message
Lars Vogel is currently offline Lars VogelFriend
Messages: 1049
Registered: July 2009
Senior Member

Not sure what happened here, sorry for posting the same answer lots of times. I think my browser got crazy here...
Previous Topic:How to use MPartDescriptor
Next Topic:How to use dependency injection in Eclipse 4?
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Nov 24 07:07:41 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.04504 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software