Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » BIRT » org.eclipse.birt.core.exception.BirtException: Cant startup the OSGI framework(OSGI Framework issue)
org.eclipse.birt.core.exception.BirtException: Cant startup the OSGI framework [message #793677] Wed, 08 February 2012 12:30 Go to next message
Ralivo Ovilar is currently offline Ralivo OvilarFriend
Messages: 2
Registered: February 2012
Junior Member
Hi,

I am getting a weird issue when starting BIRT in a JBOSS appserver. It fails with this error :

org.eclipse.birt.core.exception.BirtException: Cant startup the OSGI framework

only if I start the appserver from a shell script that calls 'run.sh -b 0.0.0.0 -c $APPDIR' as the jboss user. If I start the appserver on the command line using 'run.sh -b 0.0.0.0 -c $APPDIR' then BIRT works fine and I dont get the OSGI startup error. I have tried to exec, bash -c, nohup, disown, ksh -x, #!/bin/bash (at top) but all create the OSGI error ... except if I create a shell script shell out from that script and run the 'run.sh' command that works. Its the same user 'jboss' running both scripts so doent seem to be access related. I have compared the appserver output from both startups and no differences.

We are using 'birt-runtime-2_2.1' and plugins 2.6.2 and JBOSS 5.0.0 on Redhat Linux 2.6.18-164.2.1.el5

Any help or pointers would be appreciated

Cheers !
Re: org.eclipse.birt.core.exception.BirtException: Cant startup the OSGI framework [message #793896 is a reply to message #793677] Wed, 08 February 2012 18:18 Go to previous messageGo to next message
Jason Weathersby is currently offline Jason WeathersbyFriend
Messages: 9167
Registered: July 2009
Senior Member

Are you using 2.2.1 or 2.6.2? Look at the
WEB-INF/platform/configuration directory. Does anything get written to it?

Jason

On 2/8/2012 7:30 AM, Ralivo Ovilar wrote:
> Hi,
>
> I am getting a weird issue when starting BIRT in a JBOSS appserver. It
> fails with this error :
>
> org.eclipse.birt.core.exception.BirtException: Cant startup the OSGI
> framework
>
> only if I start the appserver from a shell script that calls 'run.sh -b
> 0.0.0.0 -c $APPDIR' as the jboss user. If I start the appserver on the
> command line using 'run.sh -b 0.0.0.0 -c $APPDIR' then BIRT works fine
> and I dont get the OSGI startup error. I have tried to exec, bash -c,
> nohup, disown, ksh -x, #!/bin/bash (at top) but all create the OSGI
> error ... except if I create a shell script shell out from that script
> and run the 'run.sh' command that works. Its the same user 'jboss'
> running both scripts so doent seem to be access related. I have compared
> the appserver output from both startups and no differences.
>
> We are using 'birt-runtime-2_2.1' and plugins 2.6.2 and JBOSS 5.0.0 on
> Redhat Linux 2.6.18-164.2.1.el5
>
> Any help or pointers would be appreciated
>
> Cheers !
Re: org.eclipse.birt.core.exception.BirtException: Cant startup the OSGI framework [message #794476 is a reply to message #793677] Thu, 09 February 2012 10:43 Go to previous message
Ralivo Ovilar is currently offline Ralivo OvilarFriend
Messages: 2
Registered: February 2012
Junior Member
Hi,

I managed to work out a solution for this if anyone has the same issue. The fix to run this through a script without getting the OSGI error is to first 'cd' to the appserver bin directory then run the start script to start the JBOSS appserver i.e. from a menu script call the appserver startup like this :

cd $APPSERVER/bin
./start

the start script would have 'run.sh -b 0.0.0.0 -c $APPSERVER' in it or something similar. Running it this way doesnt generate the OSGI Framework error ... dont know why but I assume its subshell related.

Cheers !
Previous Topic:Integrating BIRT and fileupload in GWT
Next Topic:integrate birt RE into RCP product
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Nov 27 22:10:43 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02216 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software