Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » EGit » Passphrase fails with egit.
Passphrase fails with egit. [message #757746] Mon, 21 November 2011 08:15 Go to next message
shawn.a.miller is currently offline shawn.a.miller
Messages: 4
Registered: November 2011
Junior Member
Hi

I had Eclipse with Egit running great under mac 10.5.8. I installed 10.7.2 last week I attempted to reconnect to my github this morning but its failing while setting up the repo with "Auth Fail'. if it ssh -T git@github.com in terminal & use my passphrase it authenticates without any problems but it will constantly reject my passphrase in Eclipse.

Any suggestions?
Re: Passphrase fails with egit. [message #757793 is a reply to message #757746] Mon, 21 November 2011 12:27 Go to previous messageGo to next message
shawn.a.miller is currently offline shawn.a.miller
Messages: 4
Registered: November 2011
Junior Member
Can someone give some sort of ideas? I'm missing a days work because of this so i would appreicate any help that can be given.
Re: Passphrase fails with egit. [message #758238 is a reply to message #757793] Tue, 22 November 2011 07:11 Go to previous messageGo to next message
shawn.a.miller is currently offline shawn.a.miller
Messages: 4
Registered: November 2011
Junior Member
I wanted to comment back. I copied my id-rsa files from my pc, the one that works, to my mac on 10.7.2 and it works perfect. I'm assuming its a bug with github generating keys on 10.7.2 Beware updating unless you backup your keys first! This can be closed.
Re: Passphrase fails with egit. [message #758256 is a reply to message #758238] Tue, 22 November 2011 08:13 Go to previous messageGo to next message
R Shapiro is currently offline R Shapiro
Messages: 386
Registered: June 2011
Senior Member
I haven't had any issues connecting to github via egit (or command-line Git) using a key-pair generated in OSX 10.7.2. This particular key has an empty passphrase but in principle that shouldn't make any difference.
Re: Passphrase fails with egit. [message #758503 is a reply to message #758256] Wed, 23 November 2011 08:45 Go to previous messageGo to next message
shawn.a.miller is currently offline shawn.a.miller
Messages: 4
Registered: November 2011
Junior Member
Yah I did it again on another 10.7.2 machine today using a different passphrase bu this time using eclipse to generate the key, but still rejects passphrase. Strange!
Re: Passphrase fails with egit. [message #758522 is a reply to message #758503] Wed, 23 November 2011 09:57 Go to previous message
R Shapiro is currently offline R Shapiro
Messages: 386
Registered: June 2011
Senior Member
Hmm. I think I generated the key-pair on the command line with ssh-keygen, then uploaded the public key to github, then adjusted my ~/.ssh/config to use the private key for github.com. Basically all the steps I would do for any other new ssh destination. The .ssh/config entry looks like this:

Host github.com
User <your-github-name-here>
IdentityFile ~/.ssh/<your-github-private-key-here>


Previous Topic:Can't import from repo using the New Projects wizard
Next Topic:git pull command error
Goto Forum:
  


Current Time: Tue Jul 29 13:11:31 EDT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.04166 seconds